Zo belangrijk is het om je dikke darm te reinigen

Het is geen goed idee om te ver van huis te gaan of zelfs heel veel te bewegen terwijl je bezig bent met het reinigen van je darmen. Probeer om te rusten tijdens deze behandeling en ook de dag erna.
Zo belangrijk is het om je dikke darm te reinigen
Maricela Jiménez López

Geschreven en geverifieerd door de arts Maricela Jiménez López.

Laatste update: 25 september, 2018

Met een goede natuurlijke behandeling is het mogelijk om de dikke darm te reinigen en vrij te maken van alle schadelijke resten die zich er hebben opgebouwd en die ziektes kunnen veroorzaken. Leer in het volgende artikel hoe je je darmen thuis kunt reinigen en geniet van een gezonder leven.

Zo belangrijk is het om je dikke darm te reinigen

Beoefenaars van alternatieve geneeskunde zijn van mening dat het belangrijk is om regelmatig de dikke darm te reinigen om zo giftige stoffen, ontlasting en andere verontreinigende stoffen die zich ophopen in dit orgaan te verwijderen.

Dergelijke schadelijke stoffen kunnen ziekten en een slechte gezondheid veroorzaken.

Hoewel de dikke darm zich leegt door middel van stoelgang is dit soms niet voldoende. Als je bijvoorbeeld last hebt van verstopping en de dikke darm niet goed is geleegd, zijn er meestal stoffen die achterblijven.

Het goede nieuws is dat er natuurlijke en zelfgemaakte middelen zijn die deze schadelijke resten uit de dikke darm kunnen verwijderen, zodat je kunt genieten van een gezonder leven. Eigenlijk verhoog je het aantal keer dat je stoelgang hebt, maar op een bewuste manier.

Dikke darm in het lichaam

De darmen moeten minstens twee keer per jaar worden gereinigd. Hierdoor zal je je minder zwaar voelen en meer energie hebben. Zonder die onnodige resten zullen je darmen ook in staat zijn om meer voedingsstoffen op te nemen en meer afvalstoffen uit het lichaam te elimineren.

Het moderne dieet zit vol schadelijke ingrediënten, additieven en conserveringsmiddelen die zich ophopen in het lichaam, vooral in de darmen, de nieren, de lever en de dikke darm. Daarom is het belangrijk om de darmen goed te reinigen.

Als je dit voor de derde keer gedaan hebt, zul je de meest merkbare resultaten zien. Je zal je in het algemeen veel beter voelen, zelfs na de eerste reiniging.

Hoe kun je zelf je dikke darm reinigen?

Wanneer je er klaar voor bent om je darmen te reinigen, moet je extra voorzichtig zijn met wat je eet. Vermijd voedingsmiddelen die zuivel bevatten en voedingsmiddelen die het spijsverteringsstelsel irriteren en eet niet te veel eiwit.

Het beste dieet is er één dat vol zit met groenten, fruit en vezels. Stop zeker niet met het drinken van water.

Nadat je je darmen hebt gereinigd, is het ook belangrijk om de natuurlijke bacteriën in de dikke darm te herstellen, omdat de meeste zullen zijn verwijderd. Eet yoghurt of neem een supplement met actieve culturen of gist.

Je kunt ook zuurkool eten. Deze kool bevat glutamine, wat de regeneratie van cellen in het spijsverteringsstelsel versnelt.

Handen op buik

Een ander goed idee is een massage waardoor giftige stoffen via de urine worden verwijderd. Lymfedrainage wordt het meest aangeraden. Je kunt ook een oefeningsroutine genaamd “makka ho” volgen, een Chinese vorm van meridiaan yoga. Het bestaat uit een serie strekoefeningen die helpen de energiestroom van de darmen naar de dikke darm te verbeteren.

Als je bezig bent met een darmreiniging moet je er rekening mee houden dat je de hele dag en ook de volgende dag thuis blijft. Dit is ideaal voor in het weekend. Probeer niet te sporten of uit te gaan.

Smoothies en vruchtensappen om de dikke darm te reinigen

Zoals we al hebben gezegd is de dikke darm is een zeer belangrijk onderdeel van het lichaam, waar voedingsstoffen en vitaminen worden geabsorbeerd en afvalstoffen worden verwijderd.

Als de dikke darm giftige stoffen, schadelijke stoffen en vetten bevat, voel je je lusteloos en ben je vatbaarder voor vermoeidheid en ziekte.

Om de dikke darm op een natuurlijke wijze te reinigen, kunnen we een aantal zelfgemaakte sappen en smoothies proberen.

Groen sap van aloëvera, komkommer en appel

Dit sap is echt heerlijk en helpt bij de dikke darm te reinigen en ontgiften. De ingrediënten zijn allemaal tonics en hun effecten zijn gegarandeerd. Je spijsvertering zal beter verlopen en in één oogopslag zal je figuur er minder gezwollen uitzien.

Je hebt een plak ananas nodig, een halve komkommer met schil, een kleine (bij voorkeur groene) appel, aloëveragel en een sinaasappel. Snijd de komkommer doormidden en meng alle ingrediënten in een blender, samen met het sap van de sinaasappel.

Je kunt een kopje water toevoegen om de drank wat te verdunnen. Drink het twee keer per dag, eerst wat in de ochtend en dan in de avond gedurende zeven dagen.

Groen sap in pot

Gembersap

Dit is een van de eenvoudigste recepten om de dikke darm te reinigen. Het is zeer effectief in het snel en voorzichtig verwijderen van giftige stoffen. Gember beschikt over ontstekingsremmende eigenschappen en verbetert de spijsvertering.

Alles wat je nodig hebt is een gewassen en geschilde gemberwortel en een glas water. Hak de gember fijn en doe het samen met het water in een blender. Als het goed is gemengd, zeef je het. Drink dit op een lege maag. Je kunt het zoeten met een beetje honing als je wilt.

Het is ook een geweldig middel tegen misselijkheid, brandend maagzuur, zure reflux en andere problemen met de spijsvertering.

Rood sap om de dikke darm schoon te maken

Dit sap kalmeert de dikke darm, terwijl het gifstoffen elimineert. Het is lekker fris en werkt als diureticum en antioxidant.

Je hebt zes aardbeien, een schijfje verse ananas en een eetlepel verse peterselie nodig. Meng deze ingrediënten met een beetje water en drink dit één keer per dag bij het ontbijt, gedurende een week.

Citroensap

Citroen beschikt over veel ontgiftende eigenschappen in het algemeen. Als je het wilt gebruiken om de dikke darm te reinigen, knijp dan gewoon het sap uit een citroen en meng het met een half glas warm water. Drink het vlak voor het slapengaan. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.