Hoe kun je zelf je dikke darm reinigen?

Het is geen goed idee om te ver van huis te gaan of zelfs heel veel te bewegen terwijl je bezig bent met het reinigen van je darmen. Probeer om te rusten tijdens deze behandeling en ook de dag erna.

Met een goede natuurlijke behandeling kun je je dikke darm ontgiften en vrijmaken van alle schadelijke resten die zich er hebben opgebouwd en die ziektes kunnen veroorzaken. Leer in het volgende artikel hoe je je darmen thuis kunt reinigen en begin te genieten van een gezonder leven.

Wat moet je weten over een darmreiniging?

Beoefenaars van alternatieve geneeskunde zijn van mening dat het belangrijk is om de dikke darm regelmatig te reinigen om zo giftige stoffen, ontlasting en andere verontreinigende stoffen die zich ophopen in dit orgaan te verwijderen. Dergelijke schadelijke stoffen kunnen ziekten en slechte gezondheid veroorzaken.

Hoewel de dikke darm zich leegt door middel van stoelgang is dit soms niet voldoende. Als je last hebt van verstopping bijvoorbeeld en de dikke darm niet goed is geleegd, zijn er meestal stoffen die achterblijven. Het goede nieuws is dat er natuurlijke en zelfgemaakte middelen zijn die deze schadelijke residuen uit de dikke darm kunnen verwijderen, zodat je kunt genieten van een gezonder leven. In wezen ben je bezig om het aantal keer dat je stoelgang hebt te verhogen, maar op een bewuste manier.

Dikke Darm

De darmen moeten minstens twee keer per jaar worden gereinigd. Hierdoor zal je je minder zwaar voelen en meer energie hebben. Zonder die onnodige materialen zullen je darmen ook in staat zijn om meer voedingsstoffen op te nemen en meer afvalstoffen uit het lichaam te elimineren.

Het moderne dieet zit vol schadelijke ingrediënten, additieven en conserveringsmiddelen die zich ophopen in het lichaam, vooral in de darmen, de nieren, de lever en de dikke darm. Daarom is een goede darmreiniging belangrijk. Vergeet niet dat als je dit voor de derde keer gedaan hebt, je de meest merkbare resultaten zult krijgen, maar je zult je in het algemeen veel beter voelen, zelfs na de eerste reiniging.

Wanneer je er klaar voor bent om je darmen te reinigen, moet je extra voorzichtig zijn met wat je eet. Vermijd voedingsmiddelen die zuivel bevatten en voedingsmiddelen die het spijsverteringsstelsel irriteren en eet niet te veel eiwit. Het beste dieet is er één dat vol zit met groenten, fruit en vezels. En stop niet met het drinken van water.

Nadat je een reiniging doet, is het ook belangrijk om de natuurlijke bacteriën in de dikke darm te herstellen, omdat de meeste zullen zijn verwijderd. Eet yoghurt of neem een supplement met actieve culturen of gist. Je kunt ook zuurkool eten – de kool bevat glutamine, wat de regeneratie van cellen in het spijsverteringsstelsel versnelt.

Buik

Een ander goed idee is een bepaalde massage waardoor giftige stoffen worden uitgescheden via de urine. Lymfedrainage wordt het meest aangeraden. Je kunt ook een oefeningsroutine genaamd “makaho” volgen, die bestaat uit een serie rekoefeningen die helpen een betere energiestroom te reguleren van de darmen naar de dikke darm.

En als je bezig bent met een darmreiniging moet je de hele dag en ook de volgende dag thuis blijven. Dit is ideaal voor in het weekend. Probeer niet te veel te bewegen of uit te gaan.

Smoothies en vruchtensappen om de dikke darm te reinigen

Zoals we al hebben gezegd is de dikke darm is een zeer belangrijk onderdeel van het lichaam, waar voedingsstoffen en vitaminen worden geabsorbeerd en afvalstoffen worden verwijderd. Als de dikke darm giftige stoffen, schadelijke stoffen en vetten bevat, voel je je lusteloos en ben je vatbaarder voor vermoeidheid en ziekte.

Om de dikke darm op een natuurlijke wijze te reinigen, kunnen we een aantal zelfgemaakte sappen en smoothies proberen.

Groen sap van aloë vera, komkommer en appel

Dit sap is echt heerlijk en helpt bij het ontgiften van de dikke darm. De ingrediënten zijn allemaal tonics en hun effecten zijn gegarandeerd. Je spijsvertering zal beter verlopen en in één oogopslag zal je figuur er minder gezwollen uitzien.

Je hebt een plak ananas nodig, een halve komkommer met schil, een kleine (bij voorkeur groene) appel, aloëveragel en een sinaasappel. Snijd de komkommer doormidden en doe alle ingrediënten in een blender samen met het sap van de sinaasappel. Je kunt een kopje water toevoegen om de drank wat te verdunnen. Drink het twee keer per dag, eerst wat in de ochtend en dan in de avond gedurende zeven dagen.

Groen Sap

Gembersap

Dit is een van de eenvoudigste recepten om de dikke darm reinigen. Het is zeer effectief in het snel en voorzichtig verwijderen van giftige stoffen. Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen en verbetert de spijsvertering.

Alles wat je nodig hebt is een gewassen en geschilde gemberwortel en een glas water. Hak de gember fijn en doe het samen met het water in een blender. Als het goed is gemengd, zeef je het. Drink dit op een lege maag. Je kunt het zoeten met een beetje honing als je wilt. Het is ook een geweldig middel tegen misselijkheid, brandend maagzuur, zure reflux en andere problemen met de spijsvertering – in aanvulling op de dikkedarmreiniging.

Rood sap om de dikke darm schoon te maken

Dit sap kalmeert de dikke darm, terwijl het gifstoffen elimineert. Het is lekker fris en werkt als diureticum en antioxidant.

Wat je nodig hebt is: zes aardbeien, een schijfje verse ananas en een eetlepel verse peterselie. Meng deze ingrediënten met een beetje water en drink dit één keer per dag bij het ontbijt, gedurende een week.

Citroensap

Citroen heeft veel ontgiftende eigenschappen in het algemeen. Als je het wilt gebruiken om de dikke darm schoon te maken, knijp dan gewoon het sap uit een citroen en meng het met een half glas warm water. Drink het vlak voor het slapengaan.

Citroensap