De beste infusies voor een platte buik

Genetica spelen een cruciale rol bij het bepalen hoe je vet opslaat. Als je een familiegeschiedenis van obesitas hebt, moet je extra voorzorgsmaatregelen nemen door het ontwikkelen van gezonde gewoontes, het kiezen van een evenwichtig voedingspatroon en regelmatig bewegen.
De beste infusies voor een platte buik
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 07 december, 2018

Een platte buik is volgens velen niet alleen mooier, maar het is ook gezonder. Hoewel niemand graag vet ziet ophopen op delen van het lichaam, moeten we niet vergeten dat het twee belangrijke doelen dient: het fungeert als een thermische isolatie en energiereserve. Toch moet vet gelijkmatig verdeeld worden over het lichaam.

De hoeveelheid en plaats van vet op het lichaam is belangrijk. Niet alleen is buikvet voor sommigen een esthetisch probleem, maar het is ook gevaarlijk. Daarom moeten we het onder controle houden.

Het kan immers leiden tot hart-en vaatziekten en andere ernstige ziekten.

Buikvet kan worden verminderd met een evenwichtige voeding, aerobicsoefeningen en extra toevoegingen die in onze dagelijkse routines kunnen worden opgenomen, zoals afslankende infusies bijvoorbeeld.

Wij zullen je er alles over vertellen in het volgende artikel.

Waarom verzamelt vet zich op de buik en hoe kunnen afslankende infusies me helpen?

Buikvet

Volgens het Massachusetts General Hospital veroorzaakt buikvet een verlies van botdichtheid, wat het risico op osteoporose verhoogt. Als je begint te merken dat je buik dikker begint te worden, is het eerste dat je opvalt dat het je uiterlijk beïnvloedt of dat je broek niet meer goed past. In werkelijkheid zijn er veel ernstigere problemen waar je je zorgen over moet maken.

Buikvet kan zelfs leiden tot migraine en frequente hoofdpijn. Daarom is het dus belangrijk om je bewust te zijn van de redenen waarom vet de neiging heeft om zich op te hopen op de buik:

 • Gebrek aan lichaamsbeweging: Een sedentaire levensstijl is een van de ergste vijanden van je gezondheid en de belangrijkste reden dat vet en giftige stoffen zich kunnen ophopen in het lichaam.
 • Slechte voeding: Het eten van junkfood, snoep, frisdrank en grote hoeveelheden koolhydraten leiden altijd tot een ophoping van vet in de buik.
 • Hormonen: Kleine veranderingen in hormonen veroorzaken metabolische problemen waarbij het lichaam vetzuren niet meer goed kan verwerken, wat leidt tot gewichtstoename.
 • Genetica: Je genen zijn voor 50% verantwoordelijk voor vet dat wordt opgeslagen in de buik. Volgens onderzoekers van het Sanford Burnham Institute in de Verenigde Staten bepalen de fysieke kenmerken van je familie vaak hoeveel vet je opslaat in de buikstreek. Als je moeder of andere naaste familieleden dit probleem hebben, doe er dan zo snel mogelijk iets aan. Let op je eetgewoonten en voorkom dat je een sedentaire levensstijl leidt.
 • Stress: Als je onder stress staat, stoten bijnieren hormonen zoals adrenaline en cortisol uit. Hoge cortisolniveaus in het bloed stimuleren het lichaam om vet op te slaan in een proces genaamd lipogenese.

De voordelen van geneeskrachtige planten voor een platte buik

 • Ze zuiveren het lichaam.
 • Versnellen de stofwisseling.
 • Het zijn diuretica.
 • Ze helpen de spijsvertering.
 • De planten zijn rijk aan ascorbinezuur, een krachtige antioxidant dat lipiden, vetten, dode of beschadigde cellen en weefsel verwijderd.
 • Ze verlagen bloedsuikerspiegel en verminderen insulineresistentie.
 • Eetlust wordt gedempt.
 • Ze verlichten angst.

De beste afslankende infusies voor een platte buik

Houd in gedachten dat het gebruik van deze infusies alleen niet zal helpen om gewicht te verliezen. Anders gezegd, ze zijn een aanvulling op een gezonde en evenwichtige voeding en die moet ook “gezonde vetten” moet bevatten, zoals blauwe vis.

Vergeet niet dat dagelijkse oefeningen essentieel zijn voor een platte buik en het moet een constante inspanning zijn.

De resultaten zijn de moeite waard en je wordt er tegelijkertijd ook gezond door!

1. Hibiscusthee

Hibiscusthee

Hibiscus is een van de beste planten voor gewichtsverlies en een platte buik. Het is bovendien rijk aan antioxidanten, elimineert vet, vernieuwt weefsels en versterkt de spieren. Het kan worden gevonden in natuurwinkels en kruidenwinkels.

Ingrediënten

 • 30 gram hibiscusbloem (het wordt soms verkocht in theezakjes)
 • 1 kopje water

Instructies

Kook een kopje water, voeg de hibiscus toe en laat het koken gedurende vijftien minuten. Haal het vervolgens van het vuur en laat het tien minuten afkoelen. Zeef het en drink het tweemaal daags gedurende tien dagen en vervolgens vijf dagen niet.

Het kan ook koud met ijsblokjes worden geconsumeerd. Het is heerlijk en heeft een mooie rode kleur. Probeer het eens!

2. Kaneel- en laurierbladinfusie

Kaneel en Laurier

Ingrediënten

 • 1 kaneelstokje
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 kopje water

Instructies

Begin zoals gewoonlijk met het koken van het water, voeg dan de kaneel en de laurierblaadjes toe. Laat het gedurende twintig minuten koken, laat het dan tien minuten afkoelen en zeef het. Drink het elke ochtend bij het ontbijt gedurende tien dagen.

Stop een week en begin dan opnieuw voor nog eens tien dagen.

3. Honing-, citroen- en salie-infusie

Honing

Ingrediënten

 • 1 eetlepel salie, vers of gedroogd
 • 1 liter water
 • Het sap van een citroen
 • 1 eetlepel honing

Instructies

Kook eerst de salie en honing in het water gedurende twintig minuten. Haal het vervolgens van het vuur en laat het vijftien minuten staan alvorens het te zeven. Voeg het citroensap toe.

Drink dit geneeskrachtige water gedurende de hele dag; het is een van de beste afslankende infusies die je kunt maken.

Volg deze behandeling gedurende vijf dagen en stop dan vijf dagen. Je zal zien dat het uitstekende resultaten zal geven!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.