Behandeling van rozemarijn en brandnetel voor je haar

Wil je weten hoe je je haar op natuurlijke wijze kunt versterken? Er zijn verschillende huismiddeltjes, zoals lotions die met rozemarijn en brandnetel zijn gemaakt. Deze combinatie versterkt je haar en geeft het de glans die je wilt.
Behandeling van rozemarijn en brandnetel voor je haar

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

Weelderige en goed verzorgde haren zijn een weerspiegeling van schoonheid en een goede gezondheid. Ongeacht de kapsels die in de mode zijn, valt gezond haar op en trekt het ieders aandacht. Het is dus geen wonder dat we altijd nieuwe en verbeterde haarbehandelingen hebben. Weet je al hoe je rozemarijn en brandnetel voor je haar kunt gebruiken?

Haarverlies is hartverscheurend en heeft een negatieve invloed op je persoonlijke zelfrespect. Dat geldt ook voor het hebben van zwak haar of dat het er broos, dun en dof uitziet. Meestal kunnen emotionele onevenwichtigheden een van de oorzaken van dit verlies zijn: hoe groter de stress, hoe dramatischer en ernstiger het ‘uitvallen’ zal zijn.

Het haar weerspiegelt bovendien eigenlijk de interne status van het organisme. Ze zijn indicatoren voor de kwaliteit van je dieet, evenals de voedings- en hydratatieniveaus. Soms laat de manier waarop iemand zijn haar behandelt ons weten of ze voor zichzelf zorgen.

Dunner wordend haar

Borstel met uitgevallen haar

Een aantal ongezonde haargewoonten kunnen broos haar veroorzaken dat snel uitvalt. Het verkeerd behandelen van de hoofdhuid wordt bijna altijd door alledaagse handelingen veroorzaakt. Agressief en constant borstelen, overtollige hitte van haardrogers of ongecontroleerde blootstelling aan bepaalde chemicaliën zijn gewoonten die schadelijk zijn voor ons haar.

Op dezelfde manier kunnen hormonale onevenwichtigheden zwak en broos haar veroorzaken. Je moet daarom een specialist raadplegen, zodat deze voor elk specifiek geval een behandeling kan specificeren.

Misschien ook interessant om te lezen:
10 tips om je hoofdhuid te versterken

Een geweldige oplossing: rozemarijn en brandnetel voor je haar

Het geheim van geweldige gezondheids- en schoonheidsbehandelingen ligt in de natuur. Het versterken van je haar met huismiddeltjes is bovendien een geweldige optie om tijd en kosten te besparen.

Rozemarijn is een medicinale plant die als toner werkt en de bloedsomloop activeert. Het is zeer geschikt voor het reguleren van overtollige olie of talg. Het werkt als een vochtinbrengende crème die een sterke invloed op de haarversterking heeft.

Voor de preventie van alopecia en erg haarverlies is brandnetel een uitstekende optie. Het werkt als een natuurlijke hersteller, omdat het de haargroei op kale plekken bevordert. Het bevat ook ontsmettende, pijnstillende en bloedsomloopregulerende eigenschappen.

Perfect aangevuld

Brandnetel en glas

De combinatie van rozemarijn en brandnetel regelt de productie van vet, haarregeneratie en andere belangrijke aspecten om het te versterken. De combinatie van beide kruiden, rozemarijn en brandnetel, is effectief voor diep haarherstel en hydratatie.

Bij extreem haarverlies raden we echter altijd aan om een medisch deskundige te raadplegen. Onder de behandelingen voor thuis die door hun doeltreffendheid bij het versterken van je haar opvallen, raden wij het masker met rozemarijn en brandnetel aan.

Om het te bereiden, heb je een handvol rozemarijn en een andere hand met brandnetel nodig, evenals water en alcohol. De procedure bestaat uit twee fasen:

 • De eerste is om de rozemarijnspruiten 40 dagen in een glazen pot met alcohol te doen en op een donkere plaats te laten rusten.
 • Als deze periode voorbij is, kun je een infuus met de brandnetel maken. Om dit te doen snijd je ze in stukjes en kook je ze gedurende 10 minuten.
 • Zodra deze stappen zijn voltooid, is het tijd om beide elementen in een bakje te mengen en elk in gelijke delen toe te voegen.
 • Breng het vervolgens direct op de hoofdhuid aan en masseer zachtjes met de vingertoppen zodat de huid het diep absorbeert.
 • Laat het ten slotte acht uur inwerken, bij voorkeur ‘s nachts.

Misschien ook interessant om te lezen:
De voordelen van brandnetel voor je haar

Een tweede oplossing van rozemarijn en brandnetel voor je haar

Een andere veel gebruikte haartonicum is het masker met rozemarijn, brandnetel en honing. Om het te maken heb je twee kopjes water, rozemarijnblaadjes en geplette brandnetel nodig, naast Ceylon-kaneel (Engelse link) en natuurlijke bijenhoning. Je hebt 56 gram van elk van deze ingrediënten nodig.

 • Zet eerst het water op het fornuis.
 • Voeg rozemarijn en kaneel toe als het kookt.
 • Voeg dan na 10 minuten de brandnetel toe.
 • Laat het rusten en voeg als de bereiding warm is de honing toe.
 • Plaats het ten slotte in een glazen bak en bewaar het in de koelkast.
 • Deze natuurlijke lotion (Spaanse link) moet rechtstreeks op de hoofdhuid worden aangebracht, met de vingertoppen ingemasseerd worden om de hele huid van de hoofdhuid met het tonicum te bedekken.
 • Bescherm je haar dan met een thermische kap of een plastic zak en laat het 30 minuten intrekken.
 • Om de lotion te verwijderen, spoel je deze met veel water uit.
 • Houd er rekening mee dat dit preparaat niet langer dan 10 dagen kan worden bewaard.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.