Behandel huidvlekken op natuurlijke wijze

Je kunt uien uitwendig gebruiken om huidvlekken tegen te gaan en de huid te regenereren. En omdat uien rijk zijn aan zwavel en vitamine C kun je uiensap ook gebruiken om rimpels te verminderen.
Behandel huidvlekken op natuurlijke wijze

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

De meesten van ons maken zich waarschijnlijk te veel zorgen over hun huidverzorging en het vinden van manieren om de huid er egaal en gebalanceerd uit te laten zien, vrij van huidvlekken of andere imperfecties die onze uitstraling kunnen verpesten.

Er bestaan een aantal factoren als blootstelling aan zonlicht, hormonale veranderingen, het gebruik van chemische producten en nog vele andere die vlekken op de huid kunnen veroorzaken en de huid een onaantrekkelijke uitstraling geven.

Leer in dit artikel hoe je deze huidvlekken op natuurlijke wijze kunt behandelen.

Gelukkig bestaan er manieren om die vervelende vlekken op de huid te behandelen en verminderen en ervoor te zorgen dat we onze natuurlijke schoonheid weer terug krijgen. We zullen nu een aantal thuismiddeltjes met je delen, die kunnen helpen de natuurlijke schoonheid van je huid weer naar de oppervlakte te brengen.

Aloëvera

Al sinds de oudheid wordt aloëvera gebruikt als schoonheidsbehandeling voor de huid. Dit komt doordat aloëvera:

 • vochtinbrengend is
 • wonden helpt genezen
 • huidcellen helpt regenereren
 • maagzweren tegengaat
 • brandwonden kan behandelen
 • huidvlekken kan doen verdwijnen

Om zo goed mogelijk te profiteren van aloëvera schraap je de gel uit de bladeren en breng je deze twee keer per dag aan op het aangedane gebied.

Citroensap

Citroensap voor de huid

Citroensap is een van de meeste effectieve middelen die je kunt vinden om de huid lichter te maken. Dit komt doordat citroensap een hoog vitamine C-gehalte heeft. Vitamine C reguleert de aanmaak van melanine en bevat antioxidanten die de regeneratie van cellen ondersteunen.

 • Om te profiteren van de voordelen van citroen pers je het sap van een halve citroen uit in een glas.
 • Dan breng je dit sap voor het slapengaan direct aan op het gedeelte van de huid dat je wilt behandelen.
 • Spoel het sap de volgende ochtend af met koud water.

Het is erg belangrijk dit middel alleen ’s avonds te gebruiken. Directe blootstelling aan de zon met citroensap op je huid kan vrij schadelijk zijn en zelfs juist huidvlekken veroorzaken.

Ui

Ook ui is een goede bondgenoot voor het krijgen van een gezonde huid. Het zwavel en vitamine C-gehalte in uien maken dit bolgewas ideaal voor het tegengaan van huidvlekken en het regenereren van de huid.

Je kunt uien uitwendig gebruiken om rimpels te verminderen, acne tegen te gaan en gedag te zeggen tegen huidvlekken.

 • Gebruik het sap van één ui en breng dit met een watje aan op de verkleurde gedeeltes van de huid.
 • Laat het sap 10 minuten zitten.
 • Spoel het dan af met koud water.

Azijn

Appelazijn voor de huid

Azijn is een goed middel voor schoonheidsbehandelingen, omdat het dezelfde pH-waarde heeft als de pH-waarde van je huid, waardoor je huid egaal wordt en gaat stralen.

 • Week een watje in wat appelazijn en breng dit aan op de aangedane huid.
 • Laat de azijn 20 minuten intrekken voordat je het afspoelt met koud water.

Yoghurt

Het melkzuur in yoghurt zorgt ervoor dat dit een van de beste middelen is om je huid mee te behandelen. Melkzuur zorgt er namelijk voor dat je yoghurt kunt gebruiken om dode huidcellen te verwijderen en de huid er zacht en verfrist uit te laten zien.

Yoghurt is ideaal om de poriën mee te reinigen, de huid te desinfecteren en vroegtijdige veroudering tegen te gaan.

 • Om huidvlekken en onzuiverheden te behandelen maak je een masker van gewone yoghurt .
 • Dit breng je dit aan op de verkleurde delen van de huid.
 • Laat het masker 20 minuten zitten en spoel het vervolgens af met koud water.

Een aantal tips om huidvlekken te voorkomen en behandelen

De meeste factoren die vlekken op de huid veroorzaken, kunnen worden vermeden als je deze gezonde gewoontes en tips naleeft.

Of je nu op zoek bent naar manieren om te voorkomen dat je huidvlekken krijgt of naar gezonde manieren om de vlekken die je al hebt te laten verdwijnen, het kan handig zijn de volgende ideeën in je op te nemen.

Gebruik elke dag zonnebrandcrème

Zonnestralen kunnen schadelijke verbranding, vlekken en andere problemen veroorzaken, die je mooie huid kunnen verpesten. Voorzorgsmaatregelen en vermijding zijn altijd beter dan behandeling.

Gebruik daarom altijd een zonnebrandcrème of een dagcrème met minstens SPF 15 – vooral wanneer je een gevoelige huid hebt. Probeer daarnaast lange periodes van blootstelling aan de zon te vermijden, vooral tussen elf uur ’s ochtends en drie uur ’s middags.

Vermijd de zon

Wanneer je probeert je huid lichter te maken of huidvlekken te elimineren, pas de behandelingen hiervoor dan altijd ’s avonds toe om de beste resultaten te behalen. In sommige gevallen kan blootstelling aan de zon juist ongewenste effecten hebben en bestaande huidvlekken verergeren.

Zorg voor goede hydratatie

Ervoor zorgen dat je goed gehydrateerd bent, is één van de belangrijkste factoren om je huid gezond en vrij van vlekken te houden. Vergeet dus niet om voldoende water te drinken en smeer de huid daarnaast dagelijks in met een goede vochtinbrengende crème of lotion.

Eet gezond

Tot slot is het voor een gezonde en mooie huid belangrijk om een gezond dieet aan te houden, dat rijk is aan groente en fruit.

Probeer het eten van gefrituurd voedsel te vermijden, net als voedsel dat veel vet, suiker en natrium bevat. Vermijd ook andere soorten junkfood, wat niet alleen schadelijk zijn voor je lichaam, maar ook een slechte invloed kan hebben op je huid. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.