Begin je dag goed en gezond met citroen, knoflook en honing

Begin je dag goed en gezond met een boost voor je immuunsysteem door deze geweldige mix van citroen, knoflook en honing. Het is een perfect middel tegen verkoudheid en griep.
Begin je dag goed en gezond met citroen, knoflook en honing

Laatste update: 08 januari, 2019

Heb jij wel eens citroen, knoflook en honing samen geprobeerd? Het klinkt misschien vreemd en je denkt vast dat deze ingrediënten niet goed samengaan, maar niets is minder waar.

De combinatie knoflook en honing is zelfs bekend in de gastronomie. Daarbij wordt het al eeuwen in de natuurlijke geneeskunde gebruikt om het immuunsysteem te ondersteunen.

Dat gezegd hebbende, kunnen er andere elementen aan knoflook en honing worden toegevoegd die de natuurlijke voordelen nog meer kunnen verbeteren.

Citroen, kaneel en zelfs peper zijn heel geneeskrachtige voedingsmiddelen en kruiden die vaak samengaan met knoflook en honing om infecties of virussen te behandelen en de bloedcirculatie te verbeteren.

We moedigen je dus aan om dit simpele natuurlijke middel een kans te geven. Uiteindelijk is het goed voor je immuunsysteem, goedkoop, makkelijk te bereiden en perfect voor het behandelen van verkoudheden en griep.

Siroop van citroen en knoflook, een hulpje voor iedere dag

potje honing en gesneden citroen

Het mengsel van citroen, knoflook en honing is geweldig voor je lichaam. Het verricht geen wonderen, maar het verbetert veel van de basisprocessen die vaak verslechteren en verzwakken door stress, het wisselen van de seizoenen en veroudering.

Laten we dus eens kijken wat dit huismiddel voor ons kan doen.

1. Het ondersteunt je immuunsysteem

Zowel honing als knoflook zijn goede schimmelbestrijders en antimicrobiële stoffen. Deze elementen zullen je dus helpen virussen en bacteriën veel effectiever te bestrijden.

2. Het bevordert de bloedcirculatie

Als je het regelmatig inneemt, zullen knoflook, honing en citroen je helpen bij het verbeteren van je bloedcirculatie en je bloeddruk verlagen. Dat gebeurt door de allicine in knoflook en de voedingsstoffen in honing, evenals de krachtige invloed van vitamine C op de aderen en de bloedvaten.

Samen hebben deze elementen een antistollend en revitaliserend effect. Dit helpt bij het voorkomen van trombose en spataderen.

3. Zeg gedag tegen slechte cholesterol en LDL

Als je beter eet en meer beweegt, aarzel dan niet om dit middel deel uit te laten maken van je ochtendroutine: gebruik dit mengsel van citroen, knoflook en honing voor het ontbijt.

Het helpt je bij het beheersen van je slechte cholesterol dankzij de allicine in knoflook. Deze stof helpt ook het overmatige cholesterol uit je bloed te verwijderen en triglyceriden te reguleren.

4. Het is goed om van hoest af te komen

Dit mengsel van knoflook, honing en citroen is uniek, omdat het je helpt om slijm te verwijderen, je longen te beschermen en van droogheid in de keel af te komen.

Als je dagenlang een vervelende, droge hoest hebt, kun je eindelijk verlichting krijgen. Bacteriële of virale ziekten reageren goed op deze combinatie.

5. Het kan ontsteking verminderen

Ontsteking is het gevolg van een besmettingsproces van het lichaam op een pathogeen of ontstekingselement.

Als je de gewoonte hebt om dit geneesmiddel regelmatig te nemen, zul je de ontstekingsremmende effecten zien, als het gaat om artritis, vloeistofretentie of spierklachten.

Hoe maak je een mengsel van citroen, knoflook en honing?

Citroen, Honing en Knoflook

Ingrediënten

 • 335 gram honing
 • 10 teentjes knoflook
 • Een glazen pot een deksel
 • De schil van een halve citroen

Bereiding

Zoals we je vaak zeggen, is het altijd belangrijk om te proberen om biologische producten te gebruiken. Als het gaat om honing is het essentieel. Soms gaat supermarkthoning gepaard met te veel suiker en bevat het amper voedingsstoffen. Als dat het geval is, zal het je geen goed doen.

Zo maak je het:

 • Plet eerst de knoflook of snijd de teentjes heel fijn.
 • Giet daarna de honing in de glazen pot en voeg de knoflook toe.
 • Snijd vervolgens de citroenschil in kleine stukjes en doe ze bij de ingrediënten in de pot.
 • Doe daarna de deksel erop en bewaar het op een koele, donkere plaats gedurende drie dagen.
 • Als deze tijd verstreken is, zul je een heel goed huismiddel hebben.

Hoe gebruik je het?

 • Je kunt iedere dag een lepel nemen voor het ontbijt.
 • Je kunt het ook verdunnen in een glas warm waterDrink dit voor het ontbijt en zonder erbij te eten.

Ideaal gezien moet dit middel 7 dagen achter elkaar worden genomen en daarna 10 dagen niet, waarna je het weer herhaalt.

Je ziet de resultaten binnen een korte tijd! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Álvarez-Suárez JM, Giampieri F, Battino M. Honey as a source of dietary antioxidants: structures, bioavailability and evidence of protective effects against human chronic diseases. Curr Med Chem 2013; 20: 621-38.
 • Granados Loarca EA.Uso de flavonoides (hesperidina) en el tratamiento de venas varicosas vesicales sangrantes. Actas Urol Esp 2003; 27: 732-4.
 • Petrovska BB, Cekovska S. Extracts from the history and medical properties of garlic. Pharmacogn Rev 2010;4:106-10.
 • Jull AB, Cullum N, Dumville JC, Westby MJ, Deshpande S, Walker N. Honey as a topical treatment for wounds. Cochrane Database Syst Rev 2015; 3: CD005083.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.