Auberginewater met citroen helpt om gewicht te verliezen

Hoewel auberginewater een grote hulp kan zijn bij gewichtsverlies, is het niet goed om teveel rauwe aubergine te consumeren, aangezien dit giftig kan zijn.
Auberginewater met citroen helpt om gewicht te verliezen

Laatste update: 13 juni, 2018

Heb je ooit gehoord van de voordelen van auberginewater met citroen om gewicht te verliezen?

Gewicht op een gezonde manier verliezen is één van de doelen van vele mensen die te maken hebben met de negatieve effecten van overgewicht of obesitas.

Velen denken enkel aan de voordelen voor hun figuur. De echte voordelen liggen echter in het belang wat gewichtsverlies kan betekenen voor je gezondheid.

De opeenstapeling van vet veroorzaakt namelijk stofwisselings- en hartproblemen. Deze kunnen uitmonden in een vermindering van de levenskwaliteit alsook een verhoogde kans op ziektes.

Daarnaast is het een probleem wat bovendien de emotionele gezondheid van patiënten beïnvloed. Het veroorzaakt namelijk een verminderd zelfvertrouwen en soms ook periodes van depressie.

Gelukkig kan je, bovenop je bestaande dieet en beweging, extra hulp krijgen bij het verbranden van vet en calorieën. Bepaalde natuurlijke voeding helpt je namelijk sneller positieve resultaten te behalen. Het zijn geen miraculeuze producten of iets dergelijks. Hun inname daarentegen vult je gewone dieet aan door je stofwisselingsfuncties te versterken. Dat geldt ook voor de processen die afval verwijderen uit het lichaam.

Eén van deze opties is een recept voor auberginewater met citroen. Dit is bekend om zijn medicinale en vochtafdrijvende eigenschappen.

Geïnteresseerd? Aarzel niet om het te proberen!

Auberginewater met citroen voor gezond gewichtsverlies

Gewicht verliezen op een gezonde manier kan door aubergine en citroenwater te drinken

auberginewater met citroen is een drank die overal ter wereld populair geworden is. Dit omdat auberginewater met citroen de mogelijkheid heeft om het overtollige cholesterol en de vetophoping onder controle te houden.

Deze mogelijkheid komt van twee ingrediënten die rijk zijn aan vezels en antioxidanten. Daardoor is het een natuurlijke remedie die de stofwisselingsfuncties en het lymfestelsel stimuleert.

 • In de eerste plaats stimuleert regelmatig drinken van deze drank de eliminatie van gifstoffen die in het bloed circuleren. Intussen zorgt het ook voor een balans in je ontstekingsprocessen.
 • Het heeft bovendien een vochtafdrijvend effect dat helpt om vloeistoffen in de weefsels vrij te geven. Deze veroorzaken namelijk spier- en gewrichtspijnen.
 • Daarnaast bevat het een grote hoeveelheid vitamine E. Dit is een antioxidant die ervoor zorgt dat je bloedcirculatie, celregeneratie en cardiovasculaire gezondheid verbetert.
 • De aanwezigheid van een hoge dosis vochtafdrijvende vezels zorgen bovendien voor een verbeterde vertering. Ook regelt het de bacteriële flora in je darmen. Bovendien houdt het problemen met constipatie onder controle.
 • Het bevat kalium, magnesium en natrium, wat essentiële mineralen zijn die je elektrolyten niveau regelen en je zenuwfuncties ondersteunen.
 • Daarnaast is het een zuiverende drank die de afscheiding van gal bevordert, een stof die help bij de afbraak van vet in de darmen.
 • Het kan worden gebruikt als een remedie tegen bloedarmoede en lage afweer, omdat zijn mineralen helpen bij het produceren van rode bloedcellen en antilichamen.
 • Ten slotte is het perfect voor het beheersen van angst veroorzaakt door honger. Dat komt omdat de vezels ook een sterk verzadigend effect veroorzaken.

Hoe bereid je auberginewater met citroen

Aubergine en citroenwater heeft talrijke voordelen

Als je alle voordelen van deze drank wil gebruiken in je dieet om gewicht te verliezen hoef je maar enkele minuten tijd besteden aan het bereiden ervan.

De ingrediënten kunnen gemakkelijk gevonden worden in de supermarkt en zijn gewoonlijk niet zo duur.

Ingrediënten

 • 1 biologische aubergine
 • Het sap van 1 citroen
 • 4 kopjes water (1 liter)

Benodigdheden

 • Een pan
 • Een glazen pot

Voorbereiding

 • Was de aubergine grondig, bij voorkeur met een ontsmettingsmiddel zoals appelazijn of bakpoeder.
 • Snij de aubergine vervolgens in blokjes, zonder de schil er af te halen.
 • Zet een pan op het vuur terwijl je hier mee bezig bent.
 • Vanaf het moment dat het water start met koken doe je de aubergineblokjes in de glazen pot, waarna je het kokend water toevoegt.
 • Laat de drank aan kamertemperatuur staan. Eens het is afgekoeld plaats je deze in de koelkast.
 • Ten slotte voeg je, wanneer je drank koud is, het verse citroensap toe.

Hoe drink je het?

 • Om je lichaam te ontgiften drink je het 7 dagen op rij op een lege maag.
 • Als toevoeging bij je dieet om gewicht te verliezen drink je het ten minste drie keer per week. Verdeel je liter auberginewater met citroen zodat je er 3 of 4 keer per dag kunt van drinken.

Andere overwegingen…

Veel water drinken helpt met gewichtsverlies

 • Aubergine is een groente met voedingsstoffen en eigenschappen die onze gezondheid ten goede komen. Je mag er echter niet te veel rauw van eten. Het bevat namelijk een alkaloïde die solanine wordt genoemd en kan leiden tot braken en diarree.
 • Om te profiteren van de voordelen van vetverbranding is het belangrijk dat je een gezond dieet volgt dat rijk is aan fruit, groenten en volkoren granen.
 • Met het oog op het gewichtsverlies en het behouden van een actief stofwisselingssysteem is het aan te raden om een routine aan te nemen van minstens 30 minuten beweging per dag.

Ben je klaar om je levenskwaliteit te verbeteren? Probeer dan dit auberginewater met citroen, verbeter je gewoontes en start met het wegwerken van de overtollige kilo’s die je gezondheid beïnvloeden.  Wellicht ook interessant voor jou

Probeer deze 5 soorten kruidenthee en reinig de slagaders op een natuurlijke manier
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Probeer deze 5 soorten kruidenthee en reinig de slagaders op een natuurlijke manier

Wanneer de slagaders verstopt raken, dan kan dit ernstige gevolgen ontketenen voor de cardiovasculaire gezondheid. Dit vermindert je levenskwalitei... • Zhong, W., Hu, C., & Minjiang, W. (2002). Nitrate and nitrite in vegetables from north China: Content and intake. Food Additives and Contaminants. https://doi.org/10.1080/0265203021000014806
 • Wetherbee, B., Gruber, S. H., & Cortés, E. (1990). Diet, Feeding Habits, Digestion, and Consumption in sharks with Special Reference to the Lemon shark, Negaprion brevirostris. In Elasmobranchs as Living Resources: Advances in the Biology, Ecology, Systematives, and the Status of the Fisheries.
 • Lenoir, L., Rossary, A., Joubert-Zakeyh, J., Vergnaud-Gauduchon, J., Farges, M. C., Fraisse, D., … Felgines, C. (2011). Lemon verbena infusion consumption attenuates oxidative stress in dextran sulfate sodium-induced colitis in the rat. Digestive Diseases and Sciences. https://doi.org/10.1007/s10620-011-1784-x