Ananasenzymen zouden kunnen helpen kanker genezen

· 12 februari 2016

Ananas is welbekend in diëten die rijk zijn aan vezels. Naast de hoeveelheid vezels in ananassen, heeft het fruit gezondheidsbewuste mensen ook al verbaasd met andere eigenschappen, waarvan de belangrijkste is dat het het vermogen heeft om bepaalde aandoeningen, zoals kanker (vooral die in de borstklieren, het rectum en de dikke darm), te helpen voorkomen.

Wat vindt men in ananassen?

In ananassen vind je vezels terug, veel vezels! Verder zit het ook boordevol vitaminen, organische vetten en minerale zouten. Het belangrijkste dat zich in een ananas bevindt is echter een speciale samenstelling dat werkt als enzym, namelijk bromelaïne.

Wat is bromelaïne en wat doet het?

Bromelaïne is een natuurlijke samenstelling en kan gevonden worden in het extract van ananassen. Het heeft een fundamentele functie in de behandeling van ziekten die gerelateerd zijn aan bepaalde types carcinomen. Bovendien biedt het een anti-tumor effect.

In een studie die het effect van bromelaïne vergeleek met chemotherapiemedicatie (5-fluorouracil), ontdekte men dat, in overeenstemming met eerdere proeven op dieren, het anti-tumor effect van bromelaïne groter was dan dat van 5-fluorouracil.

Kankercel

Dit leidde tot een discussie over het nut van de medicatie in kwestie (5-fluorouracil). In plaats van het verbeteren van het welzijn van de patiënt door een antwoord te bieden op hetgeen het lichaam aanvalt, valt het zeer snel alle cellen aan, zonder onderscheid te maken tussen kankercellen en andere immunologische en levensnoodzakelijke cellen. Het zou dus andere cellen en enzymen kunnen beschadigen en vergiftigen.

Aan de andere kant hebben we bromelaïne, wat een natuurlijke samenstelling is en wat iets heeft wat enkel natuurlijke samenstellingen kunnen hebben: een selectieve celtoxiciteit. Dit leidt dus tot het elimineren van kankercellen zonder dat het andere, gezonde cellen schaadt.

Bromelaïne als een enzym

Ook al lijkt het moeilijk om het te hebben over enzymen en hun functie in de bloedbaan, toch is het belangrijk wat meer te weten te komen over de werking van bromelaïne om te begrijpen waarom dit enzym zo nodig is voor iemand die kankercellen heeft. Bovendien zijn de effecten van bromelaïne ook nuttig voor mensen in het algemeen. Bromelaïne is een enzym dat proteïnen verteert en deze in de bloedbaan en het lymfesysteem brengt, waar ze overal in het lichaam steun kunnen bieden.

Het belang van enzymen en het eten van voedsel dat deze enzymen bevat is nog steeds een mysterie in de wetenschappelijke wereld. Men heeft echter wel kunnen aantonen dat ze werken. Dus niet enkel de enzymen in ons lichaam, maar ook die we oraal innemen zijn effectief en worden gebruikt in de behandeling van zowel simpele problemen, zoals sportblessures, als meer ingewikkelde aandoeningen, zoals hartaandoeningen, beenziekten en kanker.

Onze aanbevelingen…

Onthoud om erg consistent te zijn in je behandeling. Enzymen die kanker bestrijden worden bovendien niet enkel gevonden in ananassen. Help jezelf door op zoek te gaan naar eetwaren die veel vitamine C, kurkuma-extract of bietenextract bevatten.

Daarnaast is ook een gebalanceerd dieet erg belangrijk. Eet veel rauwe voeding, aangezien dit minder inspanning van je lichaam vraagt om enzymen zelf aan te maken. Deze gewonnen energie kan je vrijmaken om beter om te gaan met de psychologische gevolgen van bepaalde ziekten.

Onthoud

Ananas

Ga eerst en vooral altijd voor de natuurlijke optie. Het beste effect op je lichaam zal er komen door natuurlijke samenstellingen die je lichaam zelf aangemaakt heeft. Enzymen uit ananas kunnen je leven redden! Raadpleeg ook steeds een arts en blijf je bewust van de mogelijke risico’s, maar ook van je vorderingen.