Allergieën onder controle houden met een natuurlijk antihistaminicum

Appelazijn is niet alleen een natuurlijk alternatief om te helpen bij het bestrijden van allergieën. Het kan ook de verwijdering van gifstoffen stimuleren. Lees meer over hoe je allergieën onder controle houden kunt met natuurlijke antihistaminica.
Allergieën onder controle houden met een natuurlijk antihistaminicum

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Allergieën zijn de manier waarop je lichaam zichzelf verdedigt tegen dingen die het externe bedreigingen beschouwt. Wist je echter dat je allergieën mogelijk kunt bestrijden met een natuurlijk antihistaminicum?

Het maakt niet uit hoe de allergie begint. Het kan door de lucht, voedsel of aanraking zijn. Je lichaam is bang en reageert om je dat te laten weten. Het doet dit door niezen, puistjes, ontstekingen en ademhalingsmoeilijkheden. Er zijn veel symptomen. Ze hebben echter allemaal één kenmerk gemeen: het is moeilijk om met dit ongemak te leven.

Maar medicijnen die worden voorgeschreven om ze te behandelen, zijn ook moeilijk om mee te leven. Dit komt omdat ze een intense slaperigheid en vermoeidheid kunnen veroorzaken. Om deze reden is de belangstelling voor het behandelen van allergieën met een natuurlijk antihistaminicum toegenomen.

Allereerst omdat ze veel minder bijwerkingen kunnen hebben. Bovendien kunnen ze je helpen om een ​​probleem te verhelpen dat je leven niet in gevaar brengt, maar dat wel hevig ongemak veroorzaakt.

Je vraagt ​​je misschien af: “Welke natuurlijke antihistaminicum is het beste voor mijn allergie?” Het eerste dat je moet weten, is dat je op zoek bent naar voedingsmiddelen of ingrediënten die het werk van een histamine neutraliseren.

Dit is een stof die de symptomen veroorzaakt waar je vanaf wilt komen. Maak je geen zorgen, want dit is veel gemakkelijker dan het lijkt. Blijf lezen om te zien om welke producten het gaat!

Leer allergieën verslaan met een natuurlijk antihistaminicum

Vitamine C

 Vitamine C is een natuurlijk antihistaminicum

Het is zeldzaam voor ons om over natuurlijke geneeskunde te praten en deze vitamine niet te noemen. Natuurlijk is het nut ervan onbetwistbaar. Als gevolg hiervan is het erg belangrijk om het in je voedingspatroon op te nemen.

Houd er echter rekening mee dat sommige voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze vitamine ook histamine bevatten. Dus je moet voorzichtig zijn met wat je kiest om te eten.

Bromelaïnesupplementen

Ananas bevat een enzym dat bromelaïne wordt genoemd. Dit is een krachtige antihistaminicum. Je moet echter de verleiding om deze vrucht te eten, weerstaan. De reden hiervoor komt voor uit het feit dat ananas ook veel histamine bevat. Daarom is het nutteloos om deze vrucht te eten om je allergieën onder controle te houden.

In plaats daarvan is het verstandig om dit enzym als een voedingssupplement te nemen. De meeste reformwinkels hebben het op de plank liggen, dus het is gemakkelijk om te verkrijgen. Onthoud tegelijkertijd dat het kopen van deze producten online volkomen veilig en goedkoop is.

Eet uien om allergieën te helpen bestrijden

Uien zijn een perfecte stimulans voor je immuunsysteem, om deze zodoende te ondersteunen. Aan de ene kant zijn ze rijk aan quercetine. Dit is een ingrediënt dat sterk kan werken tegen je allergieën. Het kan ​​ook bijdragen aan het openmaken van je luchtwegen, het verminderen van je slijmproductie en het verminderen van ontstekingen in je organen.

Er zijn mensen die terughoudend zijn om uien te eten vanwege hun geur. Als dit ook voor jou geldt, raden we je aan dit te heroverwegen. Houd hierbij rekening met het feit dat hun voordelen ontelbaar zijn. In ieder geval wordt het ook verkocht in pillen die je in gespecialiseerde winkels kunt krijgen.

Gebruik yoghurt als saladedressing

De reden waarom je yoghurt moet gebruiken, is de bifidusbacterie. Deze kan helpen om je darmflora te verbeteren en stimuleren. Hiermee kan je je weerstand tegen mogelijke aanvallen verhogen.

Gebruik liever honing in plaats van stevia of suiker om de voordelen van yoghurt verder te versterken. Honing is een natuurlijke ontstekingsremmer en heeft een mogelijke antivirale werking. Daarnaast smaakt het ook nog eens geweldig.

Serum van appelazijn

Appelazijn is een natuurlijk antihistaminicum

Dit is een zeer eenvoudige manier om allergieën te bestrijden met een natuurlijk antihistaminicum. Dit komt omdat het heel gemakkelijk te maken is. Let goed op.

Ingrediënten

  • 1 kopje water
  • 2 eetlepels appelazijn

Wat moet je doen?

  • Voeg de twee eetlepels appelazijn toe aan de kop water.
  • Meng het vervolgens goed en drink het op.
  • Het beste is om het driemaal per dag te drinken.

Bovendien is deze remedie zeer aan te bevelen voor het optimaliseren van de kwaliteit van je bloed en het reinigen van je dikke darm. Dus als je iets hebt gegeten dat een allergische reactie veroorzaakt, zal het met natuurlijke antihistaminica je lichaam mogelijk veel sneller verlaten.

Houd er echter rekening mee dat sommige van deze natuurlijke remedies elementen kunnen bevatten die dit soort allergische aanvallen juist kunnen activeren. Zorg ervoor dat je je arts raadpleegt voordat je ze gebruikt. Dit geldt met name bij ernstige allergieën waar ondersteuning en supervisie zeer belangrijk zijn.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Rozman, C. Compendio de medicina interna. Elsevier España, 2005.
  • Lucía Arisó. El kiwi y otros campeones en vitamina C : acerola, bayas, cítricos, perejil. Océano Ambar, 2009.
  • Alfredo Entrala Bueno. Vitaminas: aspectos prácticos en medicina. Ediciones Díaz de Santos, 1995.
  • David Grotto. Lo mejor que puedes comer (Colección Vital): De la A a la Z, la guía nutricional definitiva para llenarte de energía, de salud. Penguin Random House Grupo Editorial México, 2014.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.