Afvallen met ijstherapie

Wat denk je ervan alle voordelen van een kuuroord in huis te hebben? Kom te weten in dit artikel hoe ijstherapie bij jou thuis voor een stevige huid kan zorgen.

Heb je ooit al gehoord van de techniek ijstherapie, die gebruikt maakt van de kou om af te vallen? Kom je hierover graag meer te weten lees dan snel verder in het artikel hieronder.

Koude toepassen om af te vallen?

Ja, je leest het juist. Een verrassende remedie waar we nog niet veel over gehoord hebben, maar waarvan bekend is dat je er inderdaad enkele kilo’s mee kan verliezen.

Denk maar aan een andere bekende remedie waarbij we ijs gebruiken. Heb je last van een pijnlijke keel of je hebt net een operatie aan de keelamandelen achter de rug, dan wordt vrijwel altijd koude toegepast om de pijn en zwelling te verzachten. Toepassen van kou verzacht irritatie, ontsteking en heeft een ontzwellende werking.

Laten we nu eens kijken naar wat de relatie is tussen koude aanbrengen en afvallen. Heb je reeds geprobeerd om warmte toe te passen tijdens een vermageringsdieet en lukte je het niet om ook maar een grammetje af te vallen, dan is nu misschien het juiste moment aangebroken om een kijkje te nemen naar ijstherapie.

Verschillende studies hebben reeds aangetoond dat ijs aanbrengen op bepaalde delen van het lichaam ervoor zorgt dat opgestapeld vet verbrand wordt. IJs schijnt heel efficiënt te zijn, vermindert het volume vetcellen en maakt de huid strakker. Moeilijk te geloven? Kijk maar naar je huid als je net een koude douche genomen hebt of een duik in een onverwarmd zwembad achter de rug hebt.

IJs

Wat houdt ijstherapie precies in?

Het is aanvankelijk moeilijk te begrijpen hoe ijs kan helpen om gewicht te verliezen. IJstherapie is het aanbrengen van ijs op het lichaam daar waar de huid losser wordt en gaat hangen of op lichaamsdelen die te zwaar zijn en waar vet opgestapeld wordt, om slanker te worden en de huid strakker te maken. Wat zijn de voordelen van deze nog onbekende toepassing van koude en ijs?

 • Plaatselijk aanbrengen van ijs helpt het lichaam te ontgiften.
 • Huidweefsel trekt samen en er ontstaat hierdoor een verstrakkend effect.
 • Er ontstaat een natuurlijk liftend effect van de loshangende huid.
 • De vervelende sinaasappelhuid of cellulite vermindert aanzienlijk.
 • Als je ijs samen met een huidpeeling toepast, dan krijg je gelijk een prima stimulatie van de bloedsomloop in het lichaam.
 • Een maatje minder na het volgen van enkele sessies.

IJstherapie werd voor het eerst toegepast in Mexico vanaf 2000 en bestaat uit een vernieuwende massagetechniek die, gecombineerd met gezonde voeding en lichaamsbeweging, hele goede resultaten levert en ervoor kan zorgen dat je opnieuw in dat kledingmaatje minder kan. Ook de combinatie van ijstherapie met medicinale kruiden levert prima resultaten. Men merkt een verhoogde absorptie van vet op en de productie van nieuw huidweefsel wordt gestimuleerd.

Verschillende manieren worden gebruikt om het ijs op de verschillende plaatsen van het lichaam aan te brengen. Je kan speciale ijspakkingen kopen die ontworpen zijn voor specifieke plaatsen van het lichaam, zoals de ogen en buikstreek. Je hoeft ze enkel in de vriezer te plaatsen en nadien op de huid aan te brengen. Houd je het liever eenvoudig, dan kan je gewoon ijsblokjes in een plastic zakje doen en dit omwikkelen met een handdoek of katoenen doek en dit aanbrengen op de plaats waar je graag gewicht zou verliezen of de huid strakker wil maken.

IJsblokjes

In een aantal grotere gezondheidscentra in Amerika en Europa worden ook al gespecialiseerde behandelingen met ijs aangeboden. Eerst wordt een modderpakking op de huid aangebracht om de huid te zuiveren, de bloedsomloop te stimuleren en het huidweefsel voor te bereiden op de volgende fase van de behandeling. Een massage met ijs maakt de behandeling vervolgens volledig af. Tot op heden werden geen negatieve bijwerkingen van het behandelen met ijs opgemerkt.

Het wordt aanbevolen bij iedereen die enkele kilo’s kwijt wil en daarbij een strakke huid wil behouden. De behandeling is niet enkel ontworpen voor vrouwen, hoewel 95% van de geïnteresseerden in ijstherapie vrouwen blijken te zijn. Vooral na de bevalling en borstvoeding blijkt het een handige methode te zijn om de huid weer in goede conditie te krijgen. Het is een minder indringende behandeling dan vele andere remedies, heeft geen bijwerkingen en kan onmiddellijk na de bevalling gestart worden.

Ook vrouwen boven de leeftijd van veertig blijken veel baat te hebben bij het gebruik van ijs om de losser wordende huid aan te pakken. IJs aanbrengen op de huid van de hals, boven de borsten, op de dijen en rondom het middel zorgt ervoor dat de huid verstevigt en er stralend gaat uitzien.

Wist je dat er zelfs speciale soorten ijs op de markt zijn die speciaal voor ijstherapie ontworpen werden? Ze bevatten kruiden of essentiële oliën die het vermagerende en verstevigende effect stimuleren.

IJsblokje

Je kan het bovendien zelf thuis maken:

 • Anti-striemen ijs
 • IJs voor een platte buik
 • IJs om een maatje minder te krijgen
 • IJs voor een strakke gezichtshuid
 • IJs om losse huid tegen te gaan
 • IJs na bevalling en borstvoeding

Hoe kan je ijstherapie thuis uitvoeren?

Niet iedereen onder ons heeft de tijd of het geld om te genieten van deze therapie in een duur kuuroord in een grote stad. Geen nood! Het is perfect mogelijk van de voordelen van ijstherapie te genieten op een heel eenvoudige manier bij jou thuis.

Wat heb je nodig

 • Drie eetlepels paardenstaart
 • Een handvol rozemarijnblaadjes
 • Drie eetlepels oploskoffie
 • Een handvol klimop
 • 50 gram zwarte thee of yerba mate thee
 • Een halve liter water

Hoe maak je de ijsremedie klaar?

Kook alle ingrediënten gedurende vijftien minuten. Haal het van het vuur en laat afkoelen op kamertemperatuur. Giet de vloeistof in ijsblokvormpjes of een plastic zakje met voorgevormde vormpjes en laat ze invriezen.

Gebruik de bereide ijsblokjes om de huid met cirkelvormige bewegingen te masseren. Heb je een gevoelige huid, zorg er dan voor de ijsblokjes in een handdoek of katoenen doek te wikkelen, zodat het ijs de huid niet kan verbranden.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook