Acht populaire ontharingsmethoden

Het doel van ontharing is om het haar te verwijderen en de effecten zo lang mogelijk te laten duren. Veel van de methoden die er zijn, zijn echter pijnlijk. In dit artikel bekijken we enkele methoden die (relatief) pijnloos zijn!
Acht populaire ontharingsmethoden

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

Mensen zijn voortdurend op zoek naar ontharingsmethoden om zich te ontdoen van vervelende, ongewenste haren. Dit gaat niet alleen om het vormen van je wenkbrauwen of het scheren van je baard. Het doel van nieuwe methoden is om de harige gebieden eruit te laten zien alsof er eigenlijk nooit haar geweest is.

Gevarieerde ontharingsmethoden zijn er in overvloed en sommige daarvan zijn vrij agressief. In alle gevallen is het doel is om tijdelijk een gladde, haarloze huid te bereiken.

Ondanks onze technologische vooruitgang blijft de meerderheid echter zijn toevlucht nemen tot pijnlijke procedures. Laten we een aantal van deze ontharingsmethoden bekijken, en welke daarvan makkelijk, het meest effectief en minder pijnlijk zijn.

Ontharingsmethoden

1. Hete wax

Haar verwijderen met wax

Dit is een van de meest gebruikte ontharingsmethoden. Je kunt het thuis doen, volgens de juiste procedures. Het is ook een van de meest effectieve methoden in vergelijking met andere methoden.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat je hete wax op je huid aanbrengt. De hoge temperatuur in combinatie met de manier waarop je de haren eruit trekt, kan de gevoelige huid irriteren. Dit is de belangrijkste reden waarom deze methode niet wordt aanbevolen voor gevoelige gebieden zoals:

  • gezicht
  • oksels
  • geslachtsdelen

2. Koude wax

Het risico op brandwonden wordt met deze methode aanzienlijk minder, hoewel er ook twee minder goede kanten aan zijn. Het eerste en belangrijkste is dat je meer kracht moet gebruiken om de waxstrip van je huid te trekken. De kans op letsel is dus groter. Daarnaast moet je er ontharingsstrips bij gebruiken.

3. Oplichtende crème

Deze methode wordt vaak gebruikt bij mensen met dun lichaamshaar. Omdat je geen haren hoeft te verwijderen, is dit een goede methode om het haar te verbergen zonder het te hoeven verwijderen.

4. Ontharingscrème

Ontharingscrème op de onderbenen

Ontharingscrème is de goedkoopste van alle ontharingsmethoden en het is ook praktisch en pijnloos. Ook is het heel effectief als een noodoptie in de zomer.

Het is echter geen goede permanente methode. Het grootste nadeel is dat het het haarzakje niet verwijdert, dus het is net als scheren. Je zult het vaak moeten toepassen als je ervoor kiest.

5. Scheermesjes

Dit is altijd een goede ontharingsmethode, zeker na een onverwachte uitnodiging naar het zwembad! Probeer elke keer een nieuw mesje te gebruiken en gebruik het altijd samen met scheercrème om  snijwonden te voorkomen.

Wist je dat beenhaar met een snelheid van halve cm per maand groeit, maar dat het haar op de oksels twee keer zo snel groeit?

6. Elektrisch scheerapparaat

Deze apparaten zijn vooral geschikt om gezichtsbeharing te scheren en te verzorgen. Ze zijn relatief eenvoudig te gebruiken en vrij praktisch. Niet iedereen vindt dit echter prettig. Gebruikers zeggen dat scheerapparaten ongemakkelijk en zelfs pijnlijk kunnen zijn.

Iets om in gedachten te houden is dat het belangrijk is om het apparaat goed schoon te maken na elk gebruik. Anders is het risico op ontstoken haarzakjes hoger.

7. Threading

Dit is een oude ontharingsmethode die gebruik maakt van katoen of zijdedraad. Het is nauwkeurig, maar licht agressief. Het wordt vooral aanbevolen voor het in vorm brengen van perfecte wenkbrauwen en andere delen van het gezicht.

8. Laserontharing

Een man krijgt laserontharing toegepast op de borst

Dit is de meest effectieve van alle ontharingsmethoden, vooral voor mensen met veel beharing, of het nu gaat om hormonale problemen of genetische oorzaken.

Deze lasermethode produceert een draaglijk warmtegevoel, dus het is helemaal niet pijnlijk. Het verwijdert de haarfollikel met deze warmte, waardoor de haar in zijn geheel wordt verwijderd.

Kies de beste ontharingsmethoden voor jou

Hoe pijnlijk het ook kan zijn, waxen is een van de goedkoopste opties. De meeste salons bevelen het aan bij hun klanten en beweren dat het makkelijker en efficiënter is dan andere ontharingsmethoden.

Zorg er echter voor dat je de methode kiest die het beste bij jou past. Zoals je kunt zien, is het mogelijk om niet-agressieve ontharingsmethoden te vinden, afhankelijk van de kenmerken van jouw beharing en behoeften.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.