9 tips om geurtjes in de slaapkamer te voorkomen

Naast het gebruiken van natuurlijke geurtjes om de lucht te neutraliseren, is het belangrijk om de plekken te luchten om een einde te maken aan slechte geuren.
9 tips om geurtjes in de slaapkamer te voorkomen

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Bepaalde plekken in huis, zoals keukens en slaapkamers, hebben de neiging om geurtjes vast te houden. Als je ontdekt dat dit gebeurt in je slaapkamer of andere ruimtes, let dan op de volgende tips die je helpen om slechte geuren te voorkomen.

Ze zijn simpel en betaalbaar. Je zal het verschil zeker merken en ons dankbaar zijn!

1. Lucht je huis om slechte geurtjes te voorkomen

Je huis luchten tegen geurtjes

Ondanks dat het misschien voor de hand liggend lijkt, ververs je als je de deur en ramen van je slaapkamer opengooit de lucht en elimineer je muffe geurtjes. De geurtjes kunnen ontstaan door slecht circulerende lucht, dus er is niets zo goed als het openen van een paar ramen en het binnenlaten van een beetje frisse lucht.

2. Maak lampen schoon

Deze tip is vooral van belang voor huizen waar rokers wonen. Tabaksrook laat niet alleen een hardnekkige lucht achter, het vormt ook een onzichtbare laag op lampen.

Elke keer dat je het licht aan zet, zal het peertje de laag opwarmen en zal de geur terugkomen. Om dit op te lossen, veeg je het peertje gewoon zo nu en dan even schoon met een doek.

Misschien interessant voor je: Verfris je huis met natuurlijke geuren

3. Gebruik luchtzuiverende lampen

Maak van lampen en andere lichtvoorzieningen in je huis je handlangers in het bestrijden van geurtjes. Deze peertjes zullen je kamer perfect laten ruiken.

Sommige buizen in dit type lamp zijn gecoat met een laagje titaniumdioxide, dat slechte geuren absorbeert wanneer het licht in gebruik is. Ja, het zijn speciale peertjes waar je naar zult moeten zoeken.

4. Let op tapijten

Tapijt stofzuigen

Slechte geuren komen over het algemeen vaak van textiel, zeker van tapijt en kleden.

Om slechte geuren te elimineren, stofzuig je eerst het tapijt. Daarna gebruik je een product om de slechte geuren weg te krijgen. Badzout is een goede (en betaalbare) keuze.

5. Citroenen

Citroenen hebben zoveel voordelige eigenschappen en toepassingen. Gebruik ze om te helpen met het verwijderen van visgeur en andere geuren die door het koken je huis vullen. Of gebruik simpelweg hun verse geur om de kamer te verfrissen.

Om dat te doen, snijd je drie citroenen doormidden en kook je ze in ruim water. Laat het 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje totdat je ziet dat ze hun citrusaroma laten vrijkomen. Laat het afkoelen waar je de lucht wilt verversen. Dit is een zeer effectief huismiddel.

6. Schone stoffering

Bankbekleding schoonmaken

Maak de stof van je banken schoon; dat is zeer belangrijk. Zorg ervoor dat het product dat je gebruikt geschikt is voor het materiaal. Probeer om een versie met geur te vinden.

Voordat je wat voor schoonmaakproduct dan ook toepast, moet je eerst de stof stofzuigen voor een echt effectieve schoonmaak.

Voor leer is de beste manier om slechte geuren te voorkomen door het schoon te maken met een zeep op oliebasis, die speciaal is ontwikkeld voor leer.

7. Luchtverfrissers

Het gebruik van een luchtverfrissende spray is een andere simpele truc om vaarwel te zeggen tegen geuren en om je slaapkamer opnieuw geweldig te laten ruiken.

Om je eigen luchtverfrisser te maken, meng je een paar druppels etherisch lavendelolie met water in een spuitfles. Spuit de oplossing rond in de kamer om slechte geuren te elimineren.

8. Potpourri

Potpourri tegen nare geurtjes

Een andere manier om je huis goed te laten ruiken, is met bloemige potpourri. Dit is iets dat je ook zelf kan maken.

Neem een stoffen zakje en vul het met een mix van verse kruiden en bloemen. De zak zal een geweldig aroma afgeven. Plaats het waar dan ook in het huis waar je slechte geuren wilt elimineren.

9. Azijn neemt slechte geuren op

Om voor altijd een eind te maken aan slechte geuren, zet je een kopje azijn in de kamer. Na een paar uur zal de kamer veel beter ruiken, omdat de azijn de slechte geuren zal hebben opgenomen. Dit trucje werkt ook in sterker ruikende ruimtes, zoals de keuken en de badkamer.

Doe een kopje azijn in wat water en laat het een tijdje staan. Spoel het daarna gewoon weg. Je zal echt een verschil merken. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.