9 redenen om je avocadopitten te eten

· 15 februari 2016
De antioxidanten in avocado's kunnen helpen bij de bestrijding van vroegtijdige veroudering van de huid. Daarbij bevordert deze vrucht ook nog de productie van collageen en voorkomt hij de vorming van rimpels.

Avocado’s zijn heerlijke vruchten die meerdere voordelen bevatten voor zowel gezondheid en schoonheid. Dit komt door hun hoge gehalte aan antioxidanten en natuurlijke oliën die betere gezondheid bevorderen. De meeste mensen negeren de pit van de avocado, terwijl deze ook een hoge voedingswaarde heeft in combinatie met andere eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen bijdragen aan een betere levenskwaliteit en het voorkomen van verscheidene gezondheidsproblemen. Het zou dus heel gezond zijn om de avocadopitten te eten.

Vanwege zowel traditie als smaak is het het vruchtvlees van de avocado dat we consumeren als voedsel om de voordelen van dit fantastische fruit te verkrijgen. Meestal halen we de pit uit de avocado en gooien we hem weg, zonder zelfs maar te weten hoe gezond dit deel van de vrucht kan zijn.

Het is waar – niet veel mensen beseffen dat de pit van de avocado veel vezels en aminozuur bevat, die essentieel zijn bij de preventie en behandeling van diverse ziekten. Wil je meer weten over de redenen om de avocadopitten te eten? Lees verder!

Lees ook:

Meer dan 10 redenen om meer avocado te eten

9 redenen om de avocadopitten te eten

Ze reguleren cholesterol

Avocado kan helpen bij het reguleren van de niveaus van slecht cholesterol in het bloed, terwijl het tegelijkertijd ook helpt de goede vorm van cholesterol vast te houden. Wat de meeste mensen niet weten, is dat 70% van de aminozuren in deze vrucht zijn opgenomen in de pit, terwijl we dit geweldige en heilzame deel van de vrucht bijna altijd weggooien.

Het eten van avocadopitten kan helpen bij de regulatie van slecht cholesterol. Dit kan op zijn beurt het risico op hart- en vaatziekten later verminderen.

Ze bestrijden maagproblemen

Maagpijn

Avocadopitten blijken zeer effectief bij het verminderen van ontstekingen in het maag-darmkanaal en de bestrijding van diarree. Om te genieten van dit voordeel hoef je alleen maar de pit van een middelgrote avocado doormidden te hakken.

Voeg deze vervolgens toe aan een kop kokend water. Laat hem daarna gedurende vijftien minuten zacht worden. Dan kun je hem eten terwijl hij warm is. Daarnaast kunnen avocadopitten ook helpen bij het bestrijden van infecties en verschillende maagklachten.

Ze bestrijden tumoren

Studies bij ratten hebben aangetoond dat door avocadopitten te eten de groei van tumoren voorkomen kan worden. Dit is te danken aan hun hoge gehalte aan flavonolen.

Ze bevorderen gewichtsverlies

Avocadopit

Avocadopitten hebben een effect op de warmteproductie in ons lichaam. Dit kan helpen om vet sneller te verbranden, op voorwaarde dat ze worden aangevuld met een gezond dieet en lichaamsbeweging.

Om te profiteren van dit voordeel kun je een thee bereiden van een geplette pit in twee kopjes kokend water. Drink dit dan drie keer per dag.

Ze versterken het immuunsysteem

Dankzij hun vele ontstekingsremmende eigenschappen geven avocadopitten ook het immuunsysteem een extra oppepper. Ze helpen om het sterk te houden en infecties en aandoeningen aan de luchtwegen te bestrijden.

Een ander voordeel is dat ze kunnen helpen bij het verlichten van de symptomen bij mensen die lijden aan artritis en andere gewrichtsproblemen.

Ze voorkomen vroegtijdige veroudering

Vroegtijdige Veroudering

Avocadopitten zijn rijk aan antioxidanten die helpen bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering. Daarnaast dragen ze ook bij tot de productie van collageen, waardoor de vroegtijdige verschijning van rimpels wordt voorkomen en de huid gladder wordt.

Ze bestrijden staar

Avocadopitten kunnen zelfs de vorming van staar helpen voorkomen. Je hoeft alleen maar een paar druppels avocado-olie uit de pit in de ogen te druppelen, ’s ochtends en ’s avonds. De olie moet vers en vrij van bacteriën of verontreiniging zijn.

Misschien ook interessant om te lezen:

Natuurlijke behandeling en voorkomen van grijze staar

Ze maken haar glanzend

Glanzend Haar

De natuurlijke olie in avocadopitten is vergelijkbaar met olijfolie-extract. Het wordt gebruikt voor cosmetische doeleinden en een van de grootste voordelen is dat het een ongelooflijke glans aan het haar geeft, naast het voorkomen van roos.

Ze helpen de schildklier

Volgens Europees medisch onderzoek bevat de avocadopit voedingsstoffen en essentiële eigenschappen die problemen met de schildklier reguleren, wat vooral gunstig is voor mensen met obesitas.

Hoe kun je profiteren van avocado pitten?

Gezien alle voordelen van avocadopitten hopen we dat je de volgende keer dat je deze vrucht gebruikt de pit niet weggooit. Om deze prachtige voordelen te verkrijgen kun je avocadopitten bereiden in thee of ze toevoegen aan salades of smoothies.

En er zijn nog veel meer ideeën. Was ze altijd goed en zorg ervoor dat ze goed drogen en probeer ze bijvoorbeeld geraspt of geroosterd.