8 manieren om snoeren thuis te verbergen

Zijn snoeren de vijand van je huisinrichting geworden? Maak je geen zorgen! In dit artikel geven we je een aantal praktische ideeën om snoeren te verbergen, zodat ze niet langer een probleem vormen.
8 manieren om snoeren thuis te verbergen

Laatste update: 24 augustus, 2022

Je hoeft geen diploma binnenhuisarchitect te hebben om te beseffen dat zichtbare snoeren en kabels de stijl van je huis bederven. Het oplossen van dit probleem is echter niet zo ingewikkeld als het lijkt. In dit artikel delen we 8 ideeën om elektrische snoeren thuis op een eenvoudige en esthetische manier te verbergen.

In decoratie communiceert elk element iets. Daarom moeten we voorzichtig zijn met accessoires, meubels, kleuren, materialen, stijlen en texturen. Er zijn echter andere kleine details die een groot verschil kunnen maken.

Dit is het geval met snoeren en kabels, die afkomstig zijn van apparaten die het leven gemakkelijker maken, maar een grote belemmering vormen voor een goed ontwerp en een goed resultaat.

In kunst, architectuur en interieurontwerp is er een concept dat compositie wordt genoemd, waarbij het erom gaat dingen op een logische manier te organiseren om een bedoeling over te brengen en een aangename sensatie te veroorzaken.

Er zijn elementen die visueel afleiden en de aandacht trekken, maar het evenwicht van de compositie verbreken. Ook maken ze ruimtes rommelig en slordig. Snoeren zijn zeker een van deze elementen.

Ideeën om snoeren thuis te verbergen

Een router met verschillende kabels

Hoewel de technologie voortschrijdt en elektronische apparaten steeds kleinere snoeren en zelfs draadloze systemen hebben, is het waarschijnlijk dat er in je huis nog steeds verschillende apparaten zijn met grote snoeren, zoals tv’s, lampen, computers en je modem.

Er zijn echter ook kleinere snoeren, zoals opladers voor mobiele telefoons, laptops en tablets, die er een rommeltje van maken. Hieronder laten we je een aantal slimme trucs zien om de verschillende soorten snoeren en kabels in je huis te verbergen, zodat je ruimtes er altijd opgeruimd en onberispelijk uitzien.

1. Gebruik een kabelverberger

Dit is een van de meest praktische en snelste oplossingen om te implementeren. Het is een soort langwerpige plastic of metalen buis of doos waarmee je de kabels kunt groeperen en erachter verbergen.

Een slecht geïnstalleerde kabelgoot kan er echter erger uitzien dan de kabels zelf. Daarom is het belangrijk dat hij dezelfde kleur heeft als de muur, zodat zijn aanwezigheid verborgen blijft. Het moet ook in de buurt van een hoek worden geplaatst.

2. Verberg snoeren in een doos

Snoeren en kabels in het zicht hebben is geen nieuw probleem. Daarom zijn er al decoratieve elementen op de markt, vooral in de vorm van een doos, waarmee je ze kunt groeperen zodat ze geen visueel gebrek aan evenwicht veroorzaken.

Op die manier heb je een mooie doos die bij je inrichting past en dienst doet als schuilplaats voor de storende kabels. Je kunt ook zelf  een ontwerp maken met een schoenendoos. Test je creativiteit en talent om het naar eigen inzicht aan te passen.

3. Laat meubels op maat maken

Op maat gemaakte meubels zijn de oplossing voor veel problemen. Het stelt je in staat om de ruimtes in je huis op een slimme manier te optimaliseren en ze aan te passen aan je esthetische en opslagbehoeften.

Als je erover denkt om een meubelstuk op maat te laten maken, maak dan van de gelegenheid gebruik om het zo te ontwerpen dat je er elektrische snoeren in kunt wegwerken.

Dit soort meubels is ideaal voor tv’s, stereo’s en spelconsoles, omdat je kunt bepalen waar het stopcontact zich bevindt en het ontwerp daarop kunt afstemmen. Ze zijn ook goed voor studeerkamers en bibliotheken.

4. Maak een gat in je bureau om snoeren te verbergen

Kabels naast een laptop op een bureau

Er liggen meestal overal snoeren op je bureau vanwege het grote aantal elektronische apparaten dat je er gebruikt. Deze komen vaak vast te zitten in het bureau en veroorzaken ongemak en rommel. Ze maken het ook moeilijk om een ergonomische en harmonieuze werkruimte te hebben.

Je kunt dan een gat maken in een hoek van de tafel, waardoor de kabels op een georganiseerde manier naar het stopcontact worden geleid. Bovendien kun je een stekkerdoos onder de tafel plaatsen om ze dicht bij elkaar aan te sluiten, zodat ze niet verspreid over de vloer liggen.

5. Installeer een paneel

De kans is groot dat een aantal van je tv’s aan de muur hangen. Meerdere snoeren die van daaruit naar beneden hangen, zien er echter erg rommelig uit.

Een heel praktische oplossing is het installeren van een paneel of plank die tussen de muur en de tv zit. Dit verbergt de snoeren en kabels achter de TV. Het beste aan dit idee is dat het je helpt de kamer te decoreren.

Je kunt het in hout laten en zijn natuurlijke tint laten, of het gebruiken in een kleur die past bij de rest van je huis. Het is een uitstekend alternatief voor een ruimte waar je geen tv-meubel wilt hebben vanwege de hoeveelheid ruimte die het in beslag zou nemen.

6. Kabels opbergen in manden

Manden van riet, lappen of macramé zijn erg mooi en geven een rustiek, bohemien, of romantisch tintje aan elke ruimte. Ze zijn een uitstekend decoratief element waar je je voordeel mee kunt doen en je familie kunt vragen om de kabels van hun apparaten daar te laten als ze ze niet gebruiken.

Bovendien kun je de mand strategisch in de buurt van een stopcontact laten staan. Zo is hij binnen handbereik telkens als je een elektronisch apparaat moet opladen.

7. Verberg snoeren met een ‘kabelhangmat’

Dit is een zeer ingenieuze en praktische oplossing. Als je een hekel hebt aan kabels die boven je bureau of nachtkastje hangen, kun je een tas of hangmat ontwerpen waarmee je je kabels daar op een georganiseerde manier kunt opbergen. Het moet een enigszins stijve, stevige stof zijn die je in tweeën kunt vouwen.

Het beste idee is om een stekkerdoos te kopen om in die ruimte te leggen en de snoeren erin te steken. Je kunt het aan één kant van het bureau ophangen en het zal er veel mooier en georganiseerder uitzien.

8. Versier kabels op een handgemaakte manier

Als je een liefhebber bent van doe-het-zelf en knutselen, is dit zeker een ideale oplossing voor jou. Je kunt de snoeren die in het zicht liggen nemen en ze bedekken met een ander materiaal. Fique of touw zal er goed uitzien en werken als je thuis een bohemien of rustieke stijl hebt.

Wees voorzichtig bij het verbergen van elektrische snoeren in huis

Nu je ideeën hebt om elektrische snoeren thuis te verbergen, kun je aan de slag om je huis een esthetisch tintje te geven. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het manipuleren van elektrische apparaten. Verander de structuur van de kabels niet en strip ze nooit.

Vergeet ook niet om op een verantwoorde manier met energie om te gaan in je woning. Op die manier zorg je voor het milieu en bespaar je op je maandelijkse rekeningen.

In dit verband wordt er in dit artikel over het verlagen van je energierekeningen op gewezen dat het raadzaam is om de opladers van elektronische apparaten los te koppelen wanneer ze niet worden gebruikt.

Het geeft ook aan dat verschillende kabels kunnen worden gegroepeerd in een stekkerdoos, zodat het gemakkelijk is om ze ‘s nachts in een keer uit te schakelen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.