7 recepten met baking soda om je lichaam te ontzuren

1 mei 2016
De levensstijlen en diëten van vandaag de dag kunnen nadelige effecten hebben. Een standaard balans vinden is essentieel voor ons lichaam om giftige stoffen te elimineren en voedingsstoffen goed te kunnen absorberen.

Als je echt nadenkt, dan hebben de meeste voedingsmiddelen waar je makkelijk toegang tot hebt een zurig effect op het lichaam, dat na een tijdje kan leiden tot een ziekte. Voedingsmiddelen zoals onder andere frisdranken, verwerkte bloem, zoetigheden, brood, rood vlees en worstjes lijken soms te lekker om te weerstaan. Als je deze echter te veel eet, dan kan de hoeveelheid zuur in je lichaam groter worden en dit kan een bron voor ernstige gezondheidsproblemen zijn.

Waarom is het belangrijk om niet te veel zuur in je lichaam te hebben?

Om te begrijpen waarom je je lichaam zou moeten neutraliseren, zou je bekend moeten zijn met de pH-schaal. Deze schaal gaat van 0 tot 14 en probeert de zuurheid of alkaliteit van je lichaam aan te geven. Nul is extreem zuur en 14 is extreem alkalisch. Om er voor te zorgen dat je lichaam functioneert zoals het hoort, moet je een pH tussen 7,35 en 7,45 hebben, wat gezien kan worden als een gebalanceerde pH.

Een slechte levensstijl en slechte eetgewoontes die vandaag de dag zo gewoon zijn geworden, leiden tot een onevenwichtige pH die vaak meer zurig dan normaal is. Als een gevolg elimineert het lichaam geen giftige stoffen meer en stopt het met het goed absorberen van voedingsstoffen. Daarom is het belangrijk om dit te corrigeren en een manier te vinden om het zuur in je lichaam te neutraliseren, zodat je die gebalanceerde pH weer terug kan krijgen.

Baking soda kan zuur in het lichaam neutraliseren

Recept om spijsverteringsproblemen te verlichten die door zuur worden veroorzaakt

Spijsvertering

Om die vervelende problemen met maagzuur te verhelpen en je spijsverteringsgezondheid te verbeteren, moet je 1/4 theelepel baking soda verdunnen in een glas water en het na elke maaltijd drinken.

Recept om zuur in het bloed te neutraliseren

Je kan hetzelfde recept gebruiken om zuur in het bloed te neutraliseren, maar drink voor dit doel een glas in de ochtend en voordat je naar bed gaat, in plaats van na elke maaltijd.

Recept tegen zuur met appelazijn en baking soda

Appelazijn

De pH van deze formule is 7, waardoor het perfect is als je meer energie wilt hebben. Je hoeft alleen maar twee eetlepels appelazijn met 1/4 theelepel baking soda te mengen en het twee of drie keer per dag op een lege maag te drinken.

Recept tegen zuur met citroen en baking soda

Dit simpele recept is een geweldige manier om snel het zuur in je lichaam te neutraliseren en de problemen die veroorzaakt worden door zuur te vermijden. Je moet citroensap persen, het verdunnen in water en 1/4 theelepel baking soda toevoegen. Het mengsel zal direct beginnen te bruisen en je zou het op moeten drinken voordat dit stopt. Het wordt over het algemeen na een zware maaltijd gedronken, maar je kan het simpelweg twee keer per dag drinken.

Recept tegen zuur met limoen en baking soda

Limoen

Dit mengsel wordt op dezelfde manier gemaakt als de vorige, maar in plaats van citroen gebruik je limoen. Net als het citroenrecept zal dit helpen om de natrium- en kaliumwaarden te balanceren. Het is erg goed voor personen die vocht vasthouden als gevolg van natriumwaarden.

Recept voor personen die problemen met natrium hebben

Wanneer natrium ophoopt in het lichaam, dan kan dit leiden tot gezondheidsproblemen als het onbehandeld blijft. Dit simpele recept is perfect als je vocht vasthoudt als gevolg van deze natrium. Je hoeft alleen maar 1/8 theelepel baking soda, 1/16 theelepel kaliumpoeder en 1/4 theelepel citroenzuur te mengen. Dit mengsel wordt verdund in een half glas water en twee keer per dag gedronken op een lege maag.

Recept om zuur te neutraliseren en het lichaam weer normaal te laten functioneren

Dit simpele recept neutraliseert het zuur in het lichaam om een natrium- en kaliumbalans te krijgen. Afgezien daarvan is het ook goed voor het normaliseren van lichaamswaarden om ervoor te zorgen dat het lichaam blijft functioneren zoals het zou horen. Om dit te doen moet je citroensap met gelijke delen baking soda en kaliumpoeder mengen. Drink dit mengsel twee keer per dag op een lege maag.

Belangrijk!

  • Om de beste resultaten te bereiken met deze zuurneutraliserende recepten zou je ze moeten aanvullen door meer water tijdens maaltijden te drinken. Dit water helpt ervoor om voedingsmiddelen goed te neutraliseren en voorkomt een overtollige hoeveelheid zuur.
  • Zorg ervoor dat de laatste maaltijd van je dag licht is en probeer deze in ieder geval twee uur voordat je naar bed gaat te eten.
Bekijk Ook