7 natuurlijke remedies om brandend maagzuur te behandelen

Op een bepaalde leeftijd verliest de onderste slokdarmsluitspier stevigheid. Deze sluit het pad tussen de slokdarm en de maag en dit is zeer waarschijnlijk de reden voor brandend maagzuur.

Brandend maagzuur is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem dat gekarakteriseerd wordt door een brandende sensatie in de maag, achter het borstbeen en soms in de keel. Daarnaast gaat het soms ook gepaard met pijn die soms zo ernstig kan zijn dat het verward kan worden met een hartaanval.

Veel personen denken dat dit probleem veroorzaakt wordt door te veel zuur in de maag, wat vaak resulteert in het voorschrijven van medicijnen die dit zuur blokkeren. Onderzoeken hebben echter ontdekt dat dit in sommige gevallen een verkeerde opvatting is, aangezien het probleem normaal gesproken komt door een gebrek aan maagzuur. Protonpompremmers verergeren vaak het probleem en dat is waarom veel personen die medicijnen innemen opmerken dat het probleem erger wordt. Onderzoeken hebben laten zien dat dit symptoom vaak gerelateerd is aan een hiatus hernia en/of een helicobacter pylori bacteriële infectie.

Om maagzuur onder controle te houden zonder medicijnen te gebruiken, zullen we hieronder een aantal natuurlijke remedies opnoemen, die volgens onderzoeken een positief effect hebben op het behandelen van dit probleem. Dus blijf lezen om meer te leren over natuurlijke remedies om brandend maagzuur te bestrijden.

Appelazijn

Appelazijn

Zoals eerder vermeld ontstaat brandend maagzuur wanneer er erg weinig zuur in de maag zit. Om dit te verlichten kan je een lepel vol met appelazijn innemen zonder het te verdunnen in een glas water. Appelazijn zal de hoeveelheid maagzuur verbeteren.

Baking soda

Baking Soda

De eigenschappen van baking soda helpen om maagzuur te neutraliseren, vooral wanneer de brandende sensatie veroorzaakt door brandend maagzuur aanwezig is. Je kan simpelweg een theelepel baking soda oplossen in een glas water en het opdrinken. Het is niet aanbevolen om dit regelmatig te drinken, maar je kan het wel drinken wanneer de pijn ondraaglijk is.

Aloëverasap

Aloë Vera

Aloëverasap heeft eigenschappen die kunnen helpen om een ontsteking van de maag te verminderen, waardoor symptomen van brandend maagzuur ook verholpen kunnen worden. Het is aanbevolen om een half kopje aloëverasap voor elke maaltijd te drinken. Het is belangrijk om te vermelden dat dit een laxerend effect kan hebben als je het te veel drinkt.

Gemberwortel

Gember

Gember is een krachtige wortel die gastroprotectieve eigenschappen heeft, die helpen om zuur te blokkeren en helicobacter pylori bacteriën onderdrukken. Volgens onderzoeken uitgevoerd in 2007 is dit ingrediënt acht keer sterker dan lansoprazol bij het voorkomen van de vorming van zweren. Om te profiteren van deze eigenschappen is het aanbevolen om gemberthee te maken, waarbij je twee of drie schijfjes gember toevoegt aan twee kopjes heet water. Laat het koken en drink het bij voorkeur twintig minuten voor elke maaltijd.

Betaïne

Nog een goede manier om dit te probleem te behandelen is een betaïne-hydrochloridesupplement, die je in gezondheidswinkels kan kopen zonder dat ze voorgeschreven moeten worden. Je zou de aanbevolen hoeveelheid in moeten nemen om de brandende sensatie te verlichten. Verminder het daarna tot één capsule. Het regelmatig innemen zal je lichaam helpen om voedsel beter te verteren en zal ook helpen om helicobacter pylori bacteriën te elimineren.

Vitamine D

Vitamine D speelt een belangrijke rol bij de behandeling van elke infectie. Als je een grotere hoeveelheid vitamine D binnenkrijgt, dan zal je lichaam beter functioneren en tenminste 200 microbiële peptiden produceren die helpen om alle soorten infecties uit te roeien. Om je hoeveelheid vitamine D te verhogen kan je een gezonde hoeveelheid blootstelling aan de zon krijgen. Je kan ook een vitamine D-supplement kopen, maar onthoud dat je ook je consumptie van vitamine K2 moet verhogen.

Glutamine

Volgens een onderzoek uitgevoerd in 2009 kan de gastro-intestinale schade van de helicobacter pylori bacteriën gerelateerd zijn aan glutamine aminozuur,  dat gevonden kan worden in vlees, kip, vis, eieren, lactose producten en sommige soorten fruit en groenten. Je kan ook een supplement kopen.

Ander advies

  • Om brandend maagzuur te bestrijden is het belangrijk om de balans en het natuurlijk functioneren van je maagstelsel te herstellen. Het is ook belangrijk om veel groenten te eten en andere kwalitatieve, bij voorkeur organische producten.
  • Eet regelmatig gefermenteerde voedingsmiddelen om bevorderlijke bacteriën binnen te krijgen. Dit helpt om het darmstelsel te balanceren, wat de helicobacter pylori bacteriën natuurlijk bestrijdt.