7 manieren om je metabolisme te versnellen in de ochtend

· 14 oktober 2017
Wist je dat jou kopje koffie in de ochtend je helpt om je metabolisme te verbeteren? Buiten dat het je helpt om wakker te worden, activeert je kop koffie om je dag te beginnen ook je metabolisme en verhoogt het je adrenalineniveaus, zodat je meer vet verbrandt. Leer meer!

Je metabolisme is zoals een perfecte en precieze interne motor. Dankzij deze motor transformeert je lichaam de energie die het krijgt van voeding in brandstof die je helpt om je basisfuncties uit te voeren. Iedereen denkt dat een goed metabolisme je simpelweg helpt om ‘vet te verbranden’.

Het is veel meer dan dat. Het is de reflectie van je innerlijke balans die je cellen van energie voorziet. Het is de ‘vonk’ die elk van je lichamelijke processen aanstuurt en resulteert in je welzijn.

Een goed metabolisme is gelijk aan een goede gezondheid. Een langzaam metabolisme vertaalt zich in een gevoel van vermoeidheid, gewichtstoename, allergieën, huidproblemen, slapeloosheid en meer…

Al dit zou je bewuster moeten maken van het feit dat je niet geobsedeerd moet raken met het feit dat het versnellen van je metabolisme je helpt om af te vallen. Je moet een goed metabolisme hebben om een gezonder leven te leiden. Een manier om dit te bereiken, is door wat advies te volgen dat we je vandaag willen geven. Het is ideaal voor het verbeteren van je metabolisme in de ochtenden.

1. Drink warm water met citroensap

Direct nadat je wakker wordt en een douche neemt, heeft je lichaam iets zuiverends nodig, dat is gevuld met vitaminen en licht en gezond is.

Het drinken van een glas warm water met citroen op een lege maag zal geweldige dingen voor je doen: dit snelstart je metabolisme, bereidt je maag voor op een betere vertering en reinigt je lichaam om de voedingsstoffen in voeding te absorberen.

Warm water is aan te bevelen omdat het je metabolische ratio verhoogt.

Als de zure smaak van citroen niets voor jou is, kan je een theelepeltje biologische honing toevoegen aan dit brouwsel.

Ontdek: 9 verrassende toepassingen tips voor het gebruik van citroenschil

2. Hef 10 minuten lang gewichtenGewichtjes heffen

Iedereen heeft 10 minuten, ondanks dat het misschien erg kort lijkt. Deze tijd wijden aan dagelijks sporten vertaalt zich in een strakker en sterker lichaam, en ook in een actiever metabolisme.

Het trainen van je spieren is een manier om je metabolische ratio te verhogen, en een van de beste tijden om dit te doen is in de vroege uren. Voeg een beetje gewichtheffen toe aan je ochtendritueel: de voordelen zijn geweldig en je lichaam zal je bedanken.

3. Zeg ‘ja’ tegen eieren in de ochtend

Eieren zijn een van de beste voedingsmiddelen om je te helpen om je metabolisme op te starten. Wanneer je ze met mate consumeert en combineert met andere gezonde voeding, zijn eieren geweldig, vullend, voedzaam en kunnen ze je zelfs helpen om gewicht kwijt te raken.

Het vet wat eieren bevatten, is gezond en zal je cholesterol niet aantasten, omdat omega 3- en omega 9-vetzuren essentieel zijn voor je cardiovasculaire gezondheid.

4. Appels en peren

Biologische appels en peren zijn ook een geschenk voor je gezondheid en welzijn.

Ze versnellen je metabolisme, verlagen cholesterol, geven je een vol gevoel en helpen je ook om wat van het hardnekkige vet kwijt te raken dat opgeslagen is in je lichaam.

Het is belangrijk dat je dit type fruit combineert met andere voedzame voeding in je ontbijt. Je kunt ze toevoegen aan je schaaltje havermout of wat yoghurt met noten, rozijnen of honing klaarmaken.

Ontdek ook: Zo behandel je darmparasieten

5. Neem dat kopje koffieKopje Koffie

Je weet al dat er veel infomatie is, die zowel tegen als voor het drinken van koffie pleit. Maar je weet ook hoe het je laat voelen.

Als je bewust bent van je inname en het niet met overmaat drinkt, zal een kopje koffie niet schadelijk zijn en is het een goede manier om je metabolisme op te starten.

Vergeet niet dat cafeïne ook je adrenaline verhoogt. Dit hormoon stimuleert de afbraak van vetcellen, wat extra zal helpen zolang je een gebalanceerd en gevarieerd dieet volgt.

6. Grapefruit, geweldig om je metabolisme te versnellen

Wanneer je elke dag een groot glas natuurlijk grapefruitsap drinkt, zal je een geweldige hoeveelheid vitamine C binnenkrijgen.

Als toevoeging is dit fruit een geweldige bron van vezels, foliumzuur en thiamineThiamine is erg belangrijk voor de glucosemetabolisme, wat grapefruit geweldig maakt voor diëten voor gewichtsverlies.

Bovendien zullen mensen die te zwaar zijn dit fruit als hun beste vriend zien: het voorkomt diabetes, bestrijdt hardnekkig vet en verbetert de vertering.

7. Water: een geweldige stimulantWater

Zodra je twee kopjes water drinkt (300 tot 400 ml), versnelt je metabolisme. Dit helpt je lichaam om zijn functies te harmoniseren, helpt je nieren om veel beter te werken en je begint vet te gebruiken en koohydraten af te breken.

Het enige wat je hoeft te doen, is anderhalve liter water klaar te maken wanneer je wakker wordt en dat met je meenemen gedurende de dag. Onthoud dat het drinken van kleine slokjes water gedurende de dag een goede manier is om je metabolisme actief te houden. Dit is een simpele routine die je algemene welzijn zal verbeteren.

Ben je er klaar voor om deze tips uit te proberen?