6 soorten negatieve energie die je moet verwijderen

Ben je er klaar voor om alle negativiteit kwijt te raken? Leer om te zien wanneer negatieve energie probeert in je leven binnen te dringen. Maak je gedachten sterker om het te verslaan. Sta niet toe dat het zich met je leven bemoeit.
6 soorten negatieve energie die je moet verwijderen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Een van de dingen die we in de loop van de tijd hebben geleerd, is dat er positieve en negatieve energieën zijn. Deze beïnvloeden je stemming. Positieve energie is besmettelijk. Het helpt je om van ieder moment te genieten. Tegelijkertijd kan negatieve energie je leven binnendringen en ernstige problemen veroorzaken.

Helaas weten we niet altijd hoe we ze moeten herkennen. Vaak laten we het gebeuren, totdat we het punt bereiken waar we ons opgesloten en ongelukkig voelen.

Daarom is het belangrijk om je stemming en veranderingen in de energie te evalueren. We moeten deze in verband brengen met onze omgeving. Ze hebben ook te maken met de mensen om ons heen.

Het is normaal om in bepaalde situaties last te hebben van vlagen van negativiteit. Je moet deze echter voorzichtig benaderen. Je wilt niet dat ze de kwaliteit van je leven beïnvloeden.

Gelukkig is het vinden van balans relatief gemakkelijk en simpel. Dit is echter wel afhankelijk van je houding.

In dit artikel nemen we 6 tekenen van verschillende soorten negatieve energie met je door, zodat je weet wanneer je aan de slag moet om ze te bestrijden.

6 tekenen van negatieve energie

1. Slecht humeur en nerveusheid

Slecht humeur en nervositeit

Het hebben van een negatieve stemmingswisselingen kan heel slecht zijn voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Je denkt misschien dat het wel oké is, maar nervositeit en stress kunnen je belemmeren om helder na te denken. Ze kunnen ook ernstige negatieve consequenties hebben op je sociale interacties.

Het is belangrijk om te leren hoe je ze kunt identificeren. Ook moet je leren hoe je de controle kunt krijgen over sterke emoties.

Probeer eens een paar minuten rustig te ademen en te reflecteren. Als gevolg begin je te kalmeren zonder dat het je energiebalans verandert. Deze oefening ontspant je geest. Het voorkomt ook dat je geestelijk ‘wegloopt’. Het stelt je in staat te evalueren wat de oorzaak was van deze negatieve emotionele reacties.

2. Angsten en depressie

De moderne manier van leven heeft grote effecten op mensen. Het percentage mensen dat symptomen heeft van angsten en depressie is enorm gestegen.

Deze gedachtes kunnen tot flinke periodes van negativiteit leiden, maar over het algemeen zijn het lichte en snel passerende gevallen.

In feite komen beide psychologische aandoeningen veel voor. Ze komen zelfs vaker voor dan de combinatie van twee lichamelijke aandoeningen tegelijkertijd. Het meest zorgwekkende is dat sommige mensen de eerste symptomen negeren. Ze laten het probleem bestaan zonder een oplossing te vinden.

Gelukkig is aangetoond dat het gebruiken van ontspanningstechnieken en beweging deze problemen kan verlichten. Het is dan niet nodig om medicatie te gebruiken.

Dit artikel is misschien ook interessant:
5 heerlijke stressbestrijdende sappen

3. Doorlopend klagen

Doorlopend klagen

Klagen over situaties of mensen lost niks op. Het is ook niet positief. In tegendeel. Het kan een obstakel worden en zelfs een bron van giftige energie.

Veel mensen zullen je aanhoren en je advies geven over klachten die je hebt, maar de meeste mensen willen er het liefst ver weg van blijven.

Het is schadelijk om veel te klagen. Het kan ook ernstige gevolgen hebben voor je sociale relaties. Met andere woorden: klagen vermindert positiviteit. Het zorgt juist voor meer negativiteit, zowel in je omgeving als in je hoofd.

4. Problemen met het onderhouden van sociale relaties

Mensen met negatieve gedachten hebben problemen met het onderhouden van langdurige relatiesDit geldt ook zeker als je het vergelijkt met mensen die van alles de positieve kant zien.

Interactie met anderen wordt vermoeiend als je last hebt van cycli van slechtgehumeurdheid. Dit kan zelfs oncomfortabel worden.

Boosheid en stress komen van tijd tot tijd voor. Voor deze momenten geldt, dat je ze beter alleen door kunt brengen. Je kunt dan ook oefenen met communiceren en actief luisteren. Soms is dat een van de beste manieren om over het probleem heen te komen.

5. Spanningen en hoofdpijnen

Spanningen en hoofdpijn

Het grootste gevolg van negativiteit verschijnt als een manier van denken. We kunnen echter niet ontkennen dat het je ook op een lichamelijke manier beïnvloeden.

Er zijn gebruikelijke fysieke reacties op mentale negativiteit. Hieronder vallen behalve continue spierpijnen ook hoofdpijnen en het gevoel van spanning. Door iets leuks te doen, tijd door te brengen met positieve mensen of bijvoorbeeld door ontspanningstechnieken toe te passen, kun je ze het beste verlichten.

6. Herhaaldelijke ruzies op het werk of thuis

Herhaaldelijke ruzies op het werk of thuis kunnen symptomen zijn van negatieve energie.

Als het moeilijk is om problemen pratend op te lossen, kan dit ook komen door een negatieve mentaliteit van familieleden. Dit geldt ook voor het gemakkelijk ontstaan van ruzies.

In dit geval is het belangrijk om te reflecteren. Kijk goed naar de houding van iedereen die erbij betrokken is en naar de omgeving waarin zij zich bevinden. Aromatherapie, algehele reinheid, maar ook ontspannende geluiden kunnen helpen om ieders houding te verbeteren.

Ben je er klaar voor om alle negativiteit te lozen? Leer te herkennen wanneer het je leven probeert binnen te dringen. Versterk je gedachtes om het te verslaan. Sta niet toe dat het je leven beïnvloedt. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.