6 natuurlijke tips om van vliegen af te komen

Kruidnagel is niet alleen goed om insecten af te weren, maar werkt ook als een natuurlijke luchtverfrisser voor elke kamer van je huis.
6 natuurlijke tips om van vliegen af te komen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 22 december, 2022

Vliegen zijn onaangename insecten die ziektes kunnen overdragen op de gebieden waarmee zij in contact komen, waaronder ook het voedsel dat je eet. Ze komen in vrijwel alle delen van de wereld voor, met uitzondering van de polen en op grote hoogten.

Gelukkig zijn er een paar natuurlijke middelen die kunnen helpen bij het afstoten van huisvliegen uit je huis. In dit artikel zullen we een aantal trucjes laten zien om van vliegen af te komen zonder het gebruik van chemische producten die gifstoffen bevatten.

Zakken met water

Doorzichtige plastic zakken gevuld met water zullen echt helpen om op natuurlijke wijze vliegen af te weren. Het enige dat je hoeft te doen is het vullen van een doorzichtige plastic zak tot hij voor drie kwart vol zit met water. Bind hem daarna dicht met een knoop om te voorkomen dat het gaat lekken. Plaats de zak vervolgens buiten, in de buurt van ramen en deuren.

Deze natuurlijke truc is geweldig, omdat het water in de zak zonlicht breekt als een prisma. Het is dit optische effect dat huisvliegen afstoot.

Azijnval voor vliegen

Appelazijn tegen vliegen

Azijn bevat azijnzuur als werkzame bestanddeel dat, als je ze ermee besproeit, insecten vertraagt en het makkelijker maakt om ze te pakken te krijgen. We kunnen het combineren met een paar andere ingrediënten om het nog effectiever te maken voor het doden van vliegen.

Je hebt nodig:

  • Water
  • Doorzichtig plakband
  • 4 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel vloeibare zeep
  • 1 plastic fles
  • Schaar

Aanwijzingen:

  • Knip eerst de bovenkant van de fles af bij de hals. Draai vervolgens het bovenste gedeelte dat je net hebt afgesneden ondersteboven en steek het in de fles als een trechter.
  • Zet het daarna vast met tape en vul de fles voor een vijfde gedeelte met water. Voeg het afwasmiddel en de azijn toe en beweeg de fles om de vloeistof goed te mengen.
  • Gebruik deze val in de gebieden in het huis waar de vliegen het meest voorkomen. Ze worden namelijk aangetrokken door de azijn, vallen erin en zijn niet in staat om eruit te komen.

Aromatische kruiden

Sommige aromatische kruiden hebben eigenschappen die kunnen helpen bij het afstoten van deze onwelkome gasten in ons huis. Deze kruiden weren huisvliegen en andere insecten, dus zijn ze een grote preventieve maatregel.

Je kunt verschillende zakjes met aromatische planten maken, zoals munt, tijm, rozemarijn en kamfer. Als ze klaar zijn, kun je ze vervolgens in de buurt van ramen en deuren plaatsen.

Kruidnagel

Kruidnagels tegen vliegen

Hoewel kruidnagels de vliegen niet doden, zal de geur ze wel wegjagen. Voor deze truc steek je ongeveer twintig tot dertig hele kruidnagels in een appel of iets dergelijks en leg je die in een gebied waar je huisvliegen wilt afweren. Niet alleen zal het de vliegen afstoten, je hebt ook een aangename luchtverfrisser voor in je huis.

Maïsmeel met honing

Dit is een andere natuurlijke en effectieve methode om vliegen weg te houden van je eten.

Mix wat honing of ahornsiroop met maïsmeel. Doe een beetje in een bakje en plaats het in het huis om je huis vliegvrij te houden. De suiker zal de vliegen aantrekken en ze in de val lokken.

Houd je huis schoon

Het schoonhouden van je huis is van essentieel belang voor het weghouden van vliegen. Het is belangrijk om het huis van top tot teen schoon te maken en het vrij te houden van afvalresten die vliegen aantrekken. Gebruik een vuilnisbak met een deksel zodat de geur geen vliegen aan kan trekken.

Zodra je klaar bent met het schoonmaken van je huis, maak je een doek nat met azijn. Wrijf het daarna in op de plekken waar vliegen zich graag verzamelen. Veeg het ook rond deuren en ramen. De geur van azijn weert huisvliegen en de azijn zal je huis schoonmaken. Je kunt ook gebruik maken van azijn in een spuitfles om het rond te sproeien in je huis.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.