Gifstoffen verwijderen met prei
De plant waar we het in dit artikel over hebben heeft een veel mildere smaak dan uien en past in veel recepten. Als er echter één ding is waar deze plant echt om bekend zou moeten staan, dan is het wel dat gifstoffen verwijderen met prei een goede natuurlijke remedie is.
Nog iets wat je misschien nog niet wist, is dat prei al eeuwenlang wordt gebruikt om de gezondheid van vrouwen te ondersteunen.
Er bestaan zelfs archieven uit de Griekse en Romeinse oudheid waarin wordt omschreven dat prei de vruchtbaarheid kan verbeteren en de cardiovasculaire gezondheid bij vrouwen kan bevorderen.
Tegelijkertijd zou prei kortademigheid en vermoeidheid kunnen tegengaan.
In dit artikel zijn we echter voornamelijk geïnteresseerd in hoe gifstoffen verwijderen met prei nu precies mogelijk is. Lees zeker verder als je ook nieuwsgierig bent!
De gezondheidsvoordelen van prei
Prei is een plant uit de lookfamilie, een groep planten die uit bollen groeien, net als knoflook en uien. De prei heeft echter een veel zoetere smaak dan haar twee nichtjes, waardoor de groente heel veelzijdig kan worden gebruikt in de keuken.
Ontdek ook:
Uien: een duizend jaar oud middeltje
Op deze website hebben we het vaak over de vele voordelen die wortels, bieten, knoflook en citroenen kunnen bieden. Nu is het echter tijd dat we aan deze lijst aanbevolen groenten een wel zeer bijzondere groente toevoegen, en wel vanwege de volgende redenen:
1. Prei is een geweldige bron van voedingsstoffen
- De prei bevat veel flavonoïden die ontstekingsremmend werken en de schadelijke invloed van vrije radicalen tegengaan.
- Prei is een van de meest unieke bronnen van vitamine A en C. Dat zijn vitamines die geweldig zijn om het lichaam te zuiveren, ontstekingen te remmen en de lichamelijke pH-waarde weer in balans te brengen.
- Een gegeven dat je misschien interessant zult vinden, is dat prei zeer weinig calorieën bevat, waardoor de groente een uitstekende optie is als je graag wilt afvallen (100 gram verse prei bevat slecht 61 calorieën).
- Prei bevat grote hoeveelheden oplosbare en onoplosbare vezels. Als je prei dus regelmatig eet, kan de groente helpen constipatie tegen te gaan.
- En tot slot is de prei zeer rijk aan foliumzuur, waardoor de groente vooral behulpzaam is als je zwanger bent.
2. Prei zou een natuurlijk antibioticum zijn
- Hoewel prei niet evenveel allicine bevat als knoflook zou de groente nog steeds een krachtig natuurlijk antibioticum zijn.
- Allicine zou bepaalde enzymen onderdrukken die zich in je lever opstapelen en zo een slecht cholesterol tegen te gaan.
3. Prei is een mogelijk middel om het lichaam te zuiveren
Prei bestaat voor een groot gedeelte uit water. Dat zorgt ervoor dat de groente vochtafdrijvend kan werken. Op die manier biedt gifstoffen verwijderen met prei dus een goede natuurlijke remedie.
Deze plant staat zelfs voornamelijk bekend om zijn zuiverende eigenschappen. En precies daarover hebben we het in het stukje hieronder.
Met welke bereiding kun je gifstoffen verwijderen met prei?
Ingrediënten
- 3 preien
- 1 liter water
- Het sap van 1 citroen
Bereiding
- Om dit ontgiftende middel te maken heb je drie redelijk grote stengels prei nodig en één citroen.
- Begin door een pan te vullen met een liter water en het aan de kook te brengen. Snijd de drie preistengels open en laat ze enkele minuten in het water koken.
- Zodra de prei gekookt is, haal je de pan van het vuur en bewaar je het kookwater.
- Giet het preiwater vervolgens over in een glazen fles en voeg het citroensap toe.
- De overgebleven, gekookte prei kun je vervolgens hergebruiken om bijvoorbeeld soep van te maken.
Gebruikswijze
- Drink het eerste glas preiwater ’s ochtends op een lege maag. Je kunt het water het beste lauw drinken. Dat kan namelijk je stofwisseling op gang brengen en de zuiverende eigenschappen van deze drank met elkaar verbinden.
- Het tweede glas zou je ongeveer vijftien minuten voor je lunch moeten drinken.
- Probeer niet te vergeten om ook tegen het einde van de middag nog een derde glas te drinken en vervolgens het vierde en laatste glas vijftien minuten voor het avondeten.
Je kunt deze zuiverende behandeling tien dagen achtereenvolgend toepassen. Probeer dit middel bovendien te complementeren met een vetarm dieet en voldoende lichaamsbeweging.
Wanneer je lichaam ernstig vergiftigd is, is dat een serieus probleem. Raadpleeg bij twijfel of ongemak daarom altijd je arts.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Camila R.A. Malafaia, Bernadete P. da Silva, Luzineide W. Tinoco, José P. Parente,
Structural characterization and gastroprotective property of a novel glucofructan from Allium ampeloprasum var. porrum, Carbohydrate Research, Volume 402, 2015, Pages 44-49, ISSN 0008-6215, https://doi.org/10.1016/j.carres.2014.10.022.
(http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0008621514003954) - Porrata Maury Carmen, Hernández Triana Manuel, Abuín Landín Alfredo, Campa Huergo Concepción, Pianesi Mario. Caracterización y evaluación nutricional de las dietas macrobióticas Ma-Pi. Rev Cubana Invest Bioméd [Internet]. 2008 Dic [citado 2018 Dic 16] ; 27( 3-4 ). Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03002008000300001&lng=es.
- Segura S. y Torres. J. Historia de las plantas en el mundo antiguo. Madrid: Universidad de Deusto, 2009. p. 439. Disponible en: https://books.google.es/books?id=rNFspzc-ps0C&pg=PA439&dq=puerro+fecundidad&hl=es&sa=X&ved=0ahUKEwiCx6GXo6XfAhVjxYUKHRUMDtkQ6AEIMjAC#v=onepage&q=puerro%20fecundidad&f=false