5 natuurlijke make-up removers die ook de huid verzorgen
Als je make-up up gebruikt, is het van groot belang dat je de juiste producten kiest om aan het einde van de dag deze te verwijderen. Hiermee voorkom je een onzuivere huid. Bovendien belemmeren we het natuurlijke herstelproces van de huidcellen als we deze stap overslaan. Als we deze slechte gewoonte een tijdje aanhouden kan de huid puistjes en andere oneffenheden gaan vertonen. Natuurlijke make-up removers bieden een gezonde en effectieve oplossing!
Het lijkt misschien ongevaarlijk, maar slapen met make-up op blokkeert de poriën. Bovendien vergroot het je risico op acne en andere huidproblemen. Daarom is het belangrijk om een paar minuten de tijd te nemen om onze huid grondig te reinigen en alle make-up resten te verwijderen. Zelfs als we moe zijn.
We weten dat er lezers zijn die misschien geen make-up remover of ander commercieel product bij de hand hebben. Daarom presenteren we vandaag vijf natuurlijke make-up removers die ook de huid verzorgen!
Probeer deze middeltjes zelf thuis!
5 natuurlijke make-up removers
1. Huidbehandeling met honing en haver
Door honing en haver te combineren kunnen we een reinigende crème maken om make-up en onzuiverheden van een lange dag te verwijderen.
De hydraterende en antioxiderende eigenschappen van deze crème herstellen de huid. Daarnaast reguleren ze na verloop van tijd de productie van de huidvetten.
Ingrediënten
- 1 eetlepel haver (10 g)
- 3 eetlepels honing (75 g)
Bereiding
- Doe de haver in een kom en meng het vervolgens met de honing tot een dikke crème.
Aanbrengen
- Bevochtig eerst het gezicht. Breng vervolgens de crème aan met zachte, cirkelvormige bewegingen.
- Laat 10 minuten zitten en spoel daarna af.
- Gebruik iedere avond om make-up te verwijderen.
We raden het volgende artikel voor jou aan: 3 cholesterolverlagende middelen met haver
2. Huidbehandeling met aloëvera en amandelolie
Wil jij je make-up verwijderen terwijl je ook, op den duur, je huid herstelt en rimpels voorkomt? Probeer dan deze zelfgemaakte lotion van aloëvera en amandelolie.
Deze reinigende behandeling is rijk aan vetzuren, antioxidanten en aminozuren. Bovendien helpt het je bovendien een gezonde en beschermde huid te behouden.
Ingrediënten
- 2 eetlepels of aloëveragel (30 g)
- 2 eetlepels amandelolie (30 g)
Bereiding
- Meng de aloëveragel met de amandelolie.
Aanbrengen
- Verspreid eerst het mengsel over je gezicht. Wrijf het vervolgens met zachte, cirkelvormige bewegingen over de huid.
- Veeg daarna de overtollige lotion van je gezicht met een vochtige handdoek of spoel het simpelweg af.
- Gebruik dagelijks of vaker als je dat wilt.
3. Huidbehandeling met kokosolie en honing
Dankzij de grote hoeveelheid aan hydraterende bestanddelen is deze behandeling van kokosolie en honing een van de meest effectieve, natuurlijke make-up removers bij drogere huidtypes.
De vetzuren en antioxidanten helpen bij het herstellen van huidcellen. Daarnaast laat het een zachte en stralende huid achter, nadat het de make-up heeft verwijderd.
Ingrediënten
- 2 eetlepels biologische kokosolie (30 g)
- 1 eetlepel honing (25 g)
Bereiding
- Meng de kokosolie met een eetlepel honing.
Aanbrengen
- Wrijf eerst het mengsel over de huid.
- Laat het dan vijf minuten inwerken.
- Spoel vervolgens af met warm water om de behandeling te voltooien.
4. Huidbehandeling met rozenwater en komkommer
De combinatie van rozenwater en komkommer verwijdert niet alleen de overgebleven make-up van je huid. Het helpt daarnaast ook je oogleden en wangen na verloop van tijd te verstevigen.
Ingrediënten
- 6 eetlepels rozenwater (60 ml)
- 3 plakjes komkommer
Bereiding
- Doe de ingrediënten in een blender en mix tot een homogene pasta ontstaat.
Aanbrengen
- Wrijf eerst het mengsel over je gezicht met zachte, cirkelvormige bewegingen.
- Laat het dan vijf minuten zitten.
- Spoel ten slotte af met koud water.
5. Huidbehandeling met vaseline en suiker
De vette consistentie van vaseline maakt het een perfect verzorgingsproduct voor de huid dat make-up in een handomdraai verwijderd.
Voor dit recept raden we je aan een klein beetje kristalsuiker toe te voegen. Op die manier zal het de behandeling ook een exfoliërend en herstellend resultaat geven.
Ingrediënten
- 1 eetlepel vaseline (20 g)
- 1 eetlepel kristalsuiker (12 g)
Bereiding
- Doe eerst de vaseline in een potje met de kristalsuiker.
- Meng ze tot een korrelige pasta ontstaat.
- Wrijf vervolgens het product twee tot drie minuten over je huid met zachte, cirkelvormige bewegingen.
- Spoel ten slotte af met water en gebruik iedere keer als je make-up wilt verwijderen.
Wil jij stralen met een zachte, hernieuwde huid? Er zijn veel verschillende middeltjes in de winkel verkrijgbaar. Maar je kunt ook een van de 100% natuurlijke make-up removers uit dit artikel gebruiken.
Deze behandelingen helpen je niet alleen met het verwijderen van overblijfselen van cosmetische producten. Ze verbeteren ook nog eens je huid en beschermen het op de lange termijn.
Het grootste voordeel is misschien wel dat je geld bespaart en van meer voordelen profiteert, vergeleken met commerciële alternatieven.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015
- Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: A review. Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/jocd.12058
- Danby, F. W. (2010). Nutrition and aging skin: Sugar and glycation. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2010.03.018
- Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – a review of potential applications. Hygeia Journal for Drugs and Medicines. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
- Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003
- Pazyar, N., Yaghoobi, R., Kazerouni, A., & Feily, A. (2012). Oatmeal in dermatology : A brief review. Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology. https://doi.org/10.4103/0378-6323.93629
- Rajeswari, R., Umadevi, M., Rahale, C. S., Selvavenkadesh, S., Kumar, K. P. S., & Bhowmik, D. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.