4 Feng shui-decoratietips voor huurwoningen
Als je een tweede huis hebt en er het beste van wilt maken, kun je het verhuren door deze feng shui-decoratietips op te volgen. Deze oude kunst biedt een decoratieve en organisatorische stijl die ideaal is voor het wonen.
In dit artikel, ontdek verbazingwekkende feng shui-decoratietips. Hiermee leer je hoe je kamers kunt inrichten om orde en rust uit te stralen en hoe je welzijn kunt uitstralen in je huurwoning.
Feng shui-decoratietips voor een geweldige eerste indruk
Wanneer je een plaats, huishouden of ruimte voor de eerste keer bezoekt, heb je meteen een eerste indruk ervan. Soms, zonder zelfs te weten waarom, kan een gebouw deprimerend lijken, terwijl een cafetaria romantisch is. Het ene plein kan rustig lijken terwijl een ander je onzeker laat voelen.
In werkelijkheid wekken plaatsen emoties op en roepen ze herinneringen op. Daarom zul je in je dagelijks leven, wanneer je maar kunt, waarschijnlijk onbewust kiezen voor die plaatsen die je een beter gevoel geven.
Als je dus een woning wilt huren, moet je proberen positieve reacties, zoals vreugde, rust en welzijn op te wekken. Om dit te bereiken, kun je je toevlucht nemen tot deze feng shui-decoratietips. Dit oude Chinese filosofische systeem streeft boven alles naar harmonie in een woning.
Lees ook het volgende artikel:
5 decoratieve elementen om je huis gezelliger te maken
Feng shui-decoratietips
1. Minder is meer
Een van de grote fouten die mensen maken bij het inrichten van een huurwoning is om te overdrijven. Decoreren gaat niet over het verzamelen van veel spullen om deze vervolgens allemaal op te hangen aan de muren. Als je niet duidelijk bent over het concept dat je wilt creëren, is het het beste om te onthouden dat minder meer is.
Om een kamer gezellig te maken, moet je geen overbodige voorwerpen plaatsen, zodat de kamer een gevoel van rust en kalmte uitstraalt. Het is dus het beste om decoratieve voorwerpen op een zeer selectieve manier te gebruiken, in plaats van je woning te vullen alsof het een antiekbazaar is.
Als je iets niet mooi vindt voor je eigen huis, bedenk dan dat het er misschien ook niet goed uitziet in het huis van je huurders. Wees daarom niet bang om weg te doen wat niets bijdraagt.
2. Gebruik goed gekozen kleuren
Een van de andere belangrijke aspecten die een geschikte feng shui-inrichting bepalen, is het kleurenpalet dat je kiest. Een juiste kleurkeuze in een kamer kan deze veranderen in een idyllische ruimte.
Gebruik hiervoor pastels en neutrale kleuren. Vermijd bovendien glanzende of halfglanzende verven, kies in plaats daarvan voor matte verf. Vergeet niet dat de kleuren bij het kiezen meestal donkerder uitvallen dan op de stalen.
Besteed veel aandacht aan deze details, ook al is het niet het huis waar je gaat wonen. Op deze manier wordt het makkelijker voor je om een familie te vinden die verliefd wordt op je huis en het wil huren.
Misschien ook interessant:
Vier fijne feng shui-tips voor je huis
3. Licht is je beste decorateur
Hoewel het erg ingewikkeld en duur is om je huis te voorzien van nieuwe inkomende lichtpunten, moet je niet aarzelen om het te doen als het binnen je bereik ligt. Een licht huis is een hit, waar je ook kijkt.
Licht zorgt voor vitaliteit, energie en vreugde. Bovendien verandert het de uitstraling van een kamer aanzienlijk. Een woning met natuurlijk licht heeft een hogere prijs. Eigenlijk maakt natuurlijk licht het exclusief en zeer gewild.
Feng shui beveelt direct contact met natuurlijke ruimtes aan. Probeer altijd om natuurlijke ruimtes te integreren in de ruimte. Niet alle huizen hebben een tuin of een gebied met bomen. Daarom is het een goede optie om te decoreren met planten.
Het gebruik van kamerplanten of florale ornamenten kan een kamer enorm veranderen. Omdat je hebt gekozen voor zachte kleuren, zullen de planten en bloemen de ruimte een kleurrijk en levendig accent geven.
Kortom, deze tips zijn de sleutels die je nodig hebt om te beginnen met het uitvoeren van feng shui-decoratietips in de woning die je wilt huren en zelfs in je eigen huis! Niet alleen zul je in staat zijn om een positieve indruk te maken, maar je zult ook daadwerkelijk een gezondere woning bieden.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Frumkin, H. (2003). Healthy Places: Exploring the Evidence. American Journal of Public Health. https://doi.org/10.2105/AJPH.93.9.1451
- Bruun, O. (2008). An introduction to feng shui. An Introduction to Feng Shui. https://doi.org/10.1017/CBO9780511800931
- Wu, W. Y., Yau, O. H. M., & Lu, H. Y. (2012). Feng Shui Principles in Residential Housing Selection. Psychology and Marketing. https://doi.org/10.1002/mar.20538