5 dranken rijk aan calorieën die je moet vermijden

28 februari, 2019
We weten allemaal dat we dagelijks een hoop producten consumeren, die niet altijd gezond zijn. Deze producten kunnen schade aan je gezondheid veroorzaken. Een te grote hoeveelheid calorieën is een van die schadelijke elementen, waar we ons druk over zouden moeten maken.

Regelmatig te veel calorieën eten, kan een reeks ernstige problemen veroorzaken. De bekendste is obesitas, wat wereldwijd het belangrijkste gezondheidsprobleem is. Deze calorieën kunnen ook ziektes zoals diabetes of ernstige cardiovasculaire problemen veroorzaken.

Veel extra en onnodige calorieën komen van dranken. Daarom zullen we hieronder laten zien waarom je voorzichtig moet zijn en je vertellen over dranken rijk aan calorieën, die je moet vermijden.

5 dranken rijk aan calorieën die je moet vermijden

1. Frisdranken

Frisdranken zijn zonder twijfel de meest schadelijke dranken die je kan consumeren. Dit komt omdat ze grote hoeveelheden suikers en calorieën bevatten, wat obesitasproblemen kan veroorzaken en de kans op diabetes flink vergroot. Probeer de consumptie van deze dranken beperken of voor caloriearme alternatieven kiezen.

2. Alcoholische dranken

Teveel alcohol drinken kan ernstige schade aan je gezondheid veroorzaken. Zoals we allemaal weten, gaan onze lichamen door een chemisch proces wanneer we alcohol drinken, waarbij de alcohol omgezet wordt in suiker.

Daarom bevatten alcoholische dranken over het algemeen veel calorieën, die onder andere obesitas kunnen veroorzaken. We mengen ook vaak alcohol met een frisdrank, waardoor het twee keer zo schadelijk is.

Deze dranken met mate drinken kan echter ook weer voordelen hebben, vooral bier en wijn. Maar overdrijf het uiteraard niet! Als je alcohol met een frisdrank mengt, dan kan je het beste tussen twee drankjes een glas water drinken.

Wil je meer weten? Lees dan ook:
Moet je het drinken van alcohol opgeven om af te vallen?

Bier bevat veel calorieën

3. Sapjes

Sappen zijn over het algemeen gezond, maar veel van deze sappen bevatten grote hoeveelheden suiker en dus calorieën. Daarom moet je goed opletten wanneer je deze dranken koopt, vooral de samengestelde dranken.

Het beste is om je eigen sapjes te maken en dan geen suiker toe te voegen. Als je suiker wilt toevoegen, gebruik dan een calorievrije of natuurlijke zoetstof, zoals stevia.

4. Milkshakes

Ook al zijn ze heerlijk, milkshakes bevatten vaak grote hoeveelheden suikers en calorieën. Als je een milkshake maakt met volle melk, is het vaak nog erger. Het beste is om deze drank niet te drinken of dat met mate te doen. Je kan zelfs je eigen shake maken, met erg weinig suiker of een andere soort zoetstof.

Lees ook:
5 redenen om je kind geen chocolademilkshakes te geven

Milkshake met veel suiker

5. Dranken in koffiewinkels

De laatste jaren verkopen koffiewinkels een steeds grote variatie aan dranken. Je kan niet alleen een simpele koffie vinden, maar ook dranken die rijk zijn aan suikers en calorieën. Sommige van deze dranken hebben bijvoorbeeld slagroom, koekjes of een andere soort zoetigheid er bovenop. Het drinken van deze dranken is uiteraard schadelijk voor je gezondheid. 

  • Centros para el control y prevención de enfermedades:¡Reconsidere lo que bebe. https://www.cdc.gov/healthyweight/spanish/healthyeating/rethinkyourdrink.html