3 remedies voor infecties van de vagina op basis van knoflook

In dit artikel stellen we je drie remedies op basis van knoflook voor. Je kan ze thuis zelf maken. Knoflook is een natuurlijk krachtig schimmelwerend middel. Het helpt ons om schimmelinfecties op een snelle en doeltreffende manier te verwijderen.
3 remedies voor infecties van de vagina op basis van knoflook
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Infecties van de vagina zijn een vaak voorkomend problemen bij vele vrouwen. Sommige vrouwen hebben er regelmatig last van. Maar je kan vaginale schimmelinfecties behandelen met zelfgemaakte remedies.

Deze infecties veroorzaken ongemak of jeuk. Het resultaat is dat ze de dagelijkse routine of de romantische relaties van een vrouw echt kunnen verstoren. Het is dus altijd een goed idee om ze zo vlug mogelijk op een natuurlijke manier te behandelen.

In dit artikel stellen we drie remedies voor op basis van knoflook. Je kan ze zelf maken en met deze remedies vaginale schimmelinfecties behandelen. Want knoflook is een natuurlijk krachtig schimmelwerend middel. Het helpt ons om op een snelle en doeltreffende manier een eind te maken aan schimmelinfecties.

Infecties van de vagina

Infecties van de vagina

De meeste vrouwen hebben op een bepaald moment last gehad van een schimmelinfectie. Het treft sommige vrouwen zelfs regelmatig.

Onze vagina heeft een natuurlijke flora van micro-organismen. Toch kan het probleem van schimmelinfectie optreden. Dit gebeurt wanneer sommige van deze micro-organismen zich als gevolg van verschillende factoren te veel verspreiden:

 • Hormonale verandering (bijvoorbeeld tijdens de menopauze).
 • Antibiotica, steroïden en anticonceptiepillen.
 • Buitensporige hitte en vochtigheid.
 • Diabetes.
 • Overgewicht.
 • Synthetisch ondergoed.
 • Een voedingspatroon dat te veel suiker en verwerkte voedingsmiddelen bevat.

De meest voorkomende symptomen van schimmelinfecties zijn irritatie, jeuk, zwelling en de afscheiding van wit vocht.

Wanneer ons immuunsysteem werkt zoals zou moeten, dan zullen de afweermechanismen van ons lichaam de taak vervullen om de micro-organismen opnieuw in evenwicht te brengen.

Candida albicans

De vaginale infectie die het meest voorkomt, wordt veroorzaakt door Candida albicans. Vele vrouwen hebben het in zekere mate. Sommige vrouwen kunnen het zelfs gehad hebben zonder het te weten.

We willen er op wijzen dat bijna alle vrouwen deze bacterie in hun lichaam hebben. Maar gewoonlijk is het in evenwicht en veroorzaakt het geen gezondheidsproblemen.

Zodra je de eerste symptomen merkt moet je de infectie behandelen. Gebruik deze natuurlijke remedies of een andere geschikte behandeling waarmee je infecties van de vagina kan aanpakken.

Het is essentieel dat je de candidiasis snel voorkomt of behandelt. Want het kan zich naar andere delen van je lichaam verspreiden. Zoals bijvoorbeeld naar het verteringssysteem, het ademhalingsstelsel, enzovoort.

Wil je over dit onderwerp meer ontdekken?: Vaginale schimmelinfecties bestrijden

De voordelen van knoflook

Vaginale schimmelinfecties behandelen met knoflook

Knoflook is een geneeskrachtig voedingsmiddel dat al eeuwenlang vele aandoeningen behandelt. Het is bekend als een wonderbaarlijk antibioticum dat geen bijwerkingen heeft. We kennen het vanwege het vermogen om de bloedcirculatie te verbeteren en cardiovasculaire ziekten te voorkomen.

Knoflook is een krachtige antioxidant die de veroudering van de cellen bestrijdt die door vrije radicalen wordt veroorzaakt. We mogen ook zijn zuiverende eigenschappen niet vergeten. Die helpen het lichaam om de opgehoopte gifstoffen af te voeren.

Al deze kenmerken maken van knoflook een geweldig preventief middel om je gezond te houden.

In geval van schimmelinfecties is knoflook een sterk hulpmiddel. Want het bevat ook veel allicine. Dankzij dit bestanddeel bestrijdt het een groot aantal bacteriën en virussen.

We kunnen dus van al deze voordelen profiteren door knoflook te eten. Maar we mogen ook niet vergeten dat we het plaatselijk kunnen toepassen.

Drie huisremedies waarmee we infecties van de vagina behandelen

1. Knoflook rechtstreeks inbrengen

Vaginale schimmelinfecties behandelen met knoflook

De  eenvoudigste huisremedie bestaat eruit dat je een half pas gesneden knoflookteentje in je vagina inbrengt.

 • Om het knoflookteentje gemakkelijk uit de vagina te halen, kan je naald en draad gebruiken. Je steekt de draad door het knoflookteentje zodat je het net als een tampon gemakkelijk kan verwijderen. Op die manier loop je het risico niet het later te verliezen.

Laat de knoflook de hele nacht zitten, zolang het geen ernstig ongemak of irritatie veroorzaakt. Je kan een beetje jeuk of een brandend gevoel merken.

Door deze eenvoudige remedie te gebruiken zal de knoflook geleidelijk zijn allicine vrijmaken en de schimmelinfectie verwijderen.

2. Een zakje knoflook

Als je een iets uitgebreidere remedie wil gebruiken, dan kan je het volgende doen:

 • Plet twee of drie knoflookteentjes.
 • Wikkel ze in een steriel gaas alsof je een klein zakje wil maken. Bind het zakje stevig dicht.
 • Breng het zakje in de vagina in net zoals je met een tampon zou doen. Laat een knoop zitten buiten de vagina.
 • Laat dit zakje maximaal vier uren in de vagina zitten. Het is uitermate belangrijk dat je het niet langer laat zitten om ernstige irritatie aan je intieme zone te voorkomen.

3. Knoflookolie

Vaginale schimmelinfecties behandelen met knoflookolie

Misschien wil je een comfortabelere aanpak proberen. Je kan dan capsules met knoflookolie kopen. Winkels verkopen dit supplement zodat mensen die een knoflooksupplement in hun dieet nodig hebben dit gemakkelijker kunnen kopen. Maar je kan van deze middelen ook profiteren om ze plaatselijk aan te brengen. Je kan dus met deze capsules infecties van de vagina behandelen.

 • Open een capsule en breng de olie aan op een inlegkruisje.
 • Plak het inlegkruisje in je ondergoed. Laat dan de natuurlijke warmte en vochtigheid de voornaamste ingrediënten activeren.
 • Die bestanddelen bewegen zich door de warmte heen en komen zo in rechtstreeks contact met het vaginale kanaal. Je hoeft dus geen knoflook in je vagina in te brengen.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.