3 gezonde ontbijten om buikvet te verminderen

Om een te grote gewichtstoename te voorkomen, alle energie binnen te krijgen die je nodig hebt en zelfs om gewicht te verliezen is het aangeraden je ontbijt aan te vullen met groenten, vezels en eiwitten.
3 gezonde ontbijten om buikvet te verminderen

Laatste update: 09 november, 2018

Het verliezen van vet rond je buik is binnen handbereik en we gaan je helpen om er nu mee te beginnen, door je te vertellen over drie heerlijke en gezonde ontbijten die helpen buikvet te verminderen.

Is er een gezond ontbijt dat daadwerkelijk kan helpen het verschijnen van vet te verminderen? Ja! Zoals altijd is het belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te hebben, een actieve levensstijl te leiden en gezondere gewoontes in het algemeen te hebben.

De regels voor het vermijden van gewichtstoename door ontbijtproducten

Yoghurt met fruit

De buik is één van de belangrijkste onderdelen van het lichaam. Wanneer hij groter is dan je zou willen, kan het ervoor zorgen dat je kleren te strak aanvoelen en je een slecht gevoel in het algemeen geven. Kan het worden opgelost? Natuurlijk.

Bewegen helpt altijd, maar je moet ook dingen aan je dieet veranderen, zorgen dat je de juiste voeding krijgt door middel van vitaminen en mineralen en slechte vetten zoveel mogelijk vermijden. Om dit te doen kun je de volgende stappen nemen.

Nooit, echt nooit je ontbijt overslaan

Veel mensen denken dat als je gewicht wilt verliezen en buikvet wilt verminderen, het beter is om het ontbijt over te slaan. Dit is onjuist. Dit soort gedachten zorgen ervoor dat je in een val terecht komt die nadelig kan zijn voor je gezondheid.

Als je je huis verlaat zonder die noodzakelijke voedingsstoffen kan je je duizelig voelen of hoofdpijn krijgen. Je hebt gewoon niet de energie die je nodig hebt om je dag te beginnen. Bovendien vertraagt ​​je stofwisseling, waardoor het lichaam vetten op gaat slaan in plaats van ze te verbranden.

Eet een gezond ontbijt

Een vetverbrandend ontbijt moet natuurlijk sap, fruit, eiwitten en volkoren granen bevatten. Je wilt je stofwisseling verhogen, waardoor het aan het werk gaat met de juiste ingrediënten. Op deze manier zul je verzadigd blijven en voorkomen dat je gaat snacken gedurende de dag.

Ontbijt op de juiste manier

Voedingsdeskundigen adviseren dat je ideaal gezien ongeveer 350 calorieën moet verbruiken tijdens het ontbijt. Dit is geen slecht advies, maar je moet ook dit overwegen: niet meer dan je nodig hebt om de dag te beginnen.

Drink je sap en wacht dan een half uur voordat je gaat ontbijten. Neem die tijd om te douchen of je klaar te maken. En ja, we weten dat dit betekent dat je een beetje eerder moet opstaan, maar het is de moeite waard!

3 gezonde ontbijten om buikvet te verminderen

Ontbijt 1

Smoothie met appel
  • Een glas water met citroensap om je wakker te maken.
  • Een groene appel, na 40 minuten.
  • Een kopje havermout met een paar druiven.
  • Een kopje groene thee.

Zoals je weet is het het beste om de dag te beginnen met een glas warm water met citroen. Het helpt bij het ontgiften van het lichaam en geeft je een goed aantal antioxidanten. Dan kun je die gezonde groene appel nemen, die helpt om de bloedsuikerspiegel te verlagen en vet te verbranden.

Het is geweldig voor het verminderen van buikvet. Tot slot zijn havermout en groene thee twee perfecte aanvullingen op een dieet voor gewichtsverlies.

Ontbijt 2

Thee met cayennepeper
  • Een thee gemaakt met cayennepeper en honing.
  • 40 minuten later een kleine sandwich gemaakt van volkorenbrood, met plakjes hardgekookt ei en ham en twee plakken avocado.
  • Grapefruitsap.

Natuurlijk zal het opnemen van cayennepeper in je ontbijtmenu je verrassen, maar een thee gemaakt met cayennepeper en honing is de beste manier om de stofwisseling te verhogen en te zorgen dat je lichaam hard moet werken om vetten te verbranden.

Een sandwich gemaakt met volkoren granen helpt ook als je buikvet wilt verminderen. In combinatie met ei kan je niet fout gaan.

Dit ontbijt bevat veel eiwitten en is daarom ook verzadigend. Uit een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research bleek zelfs dat mensen die eieren eten bij het ontbijt minder snacken tussen de maaltijden door en een dieet beter volhouden.

Het eindigen van de maaltijd met grapefruitsap is ook nuttig, want het zorgt voor de nodige vitamines.

Ontbijt 3

Aarbeiensap
  • Ontgiftend sap gemaakt van aardbeien.
  • 40 minuten later Griekse yoghurt met havermout.
  • Volkoren toast van met een paar druppels olijfolie.

Wist je dat aardbeienwater een uitstekend voedingsmiddel is om gewicht mee te verliezen? Deze natuurlijke bron van antioxidanten fungeert als een goed ontgiftingsmiddel en is ook een medicinale drank die perfect is om het lichaam te helpen bij het verwijderen van overtollig afval.

Neem vijf aardbeien en verwerkt ze in een blender. Doe de puree dan in een glas water.

Je kunt ook de aardbeien ook laten inkoken en toevoegen aan een glas water. Voeg geen suiker toe. Het is het beste om dit te drinken terwijl het nog warm is.

Daarna kun je de Griekse yoghurt eten, want dat is een ideaal voedingsmiddel om gewicht te verliezen. Het is rijk aan probiotica, wat een verzadigd gevoel bevordert.

En als je ontbijt met volkoren toast met een paar druppels olijfolie om het af te maken heb je een perfect ontbijt. Het geeft je voldoende voedingsstoffen. Je hebt geholpen je lichaam te ontgiften en je stofwisseling gericht op de buik versnelt.

Tot slot: onderschat het belang van het eten van ontbijt niet. Begin met een zuiverende drank – zelfs een kopje water gemengd met sap van aloëvera is gunstig. Voeg dan wat fruit, vezels en eiwitten toe. Het gaat vast fantastisch! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.