15+ verrassende toepassingen van eierschalen

Een van de meest praktische toepassingen van eierschalen behoort tot de cosmetische categorie. Eierschalen vermalen en vermengen met nagellak of topcoat kan helpen om de nagels te versterken.
Eierschalen

De meerderheid van de mensen gooit eierschalen gewoon in de prullenbak. Ze kunnen echter heel erg behulpzaam zijn in onze dagelijkse levens. In dit artikel zullen we een aantal van de meest verrassende toepassingsmogelijkheden van eierschalen bespreken.

Eierschaal feiten

Een eierschaal is gemaakt van calciumcarbonaat, dat ook een ingrediënt is dat gevonden kan worden in bepaalde antacida (middel tegen maagzuur). De schaal van een middelgroot ei bevat ongeveer 750-800 mg calcium.

9-12% van het totale gewicht van de ei is de eierschaal. Ook heeft de schaal poriën voor het toelaten voor zuurstof en de vrijlating van vocht of koolstofdioxide.

Eieren

De kleur van de eierschalen hangt af van de soort kip die het ei heeft gelegd. Witte kippen leggen eieren van dezelfde kleur en bruine leggen bruine eieren.

Waar kunnen eierschalen voor gebruikt worden?

Voor natuurlijk verband

Het eierschaalmembraan (het ietwat transparante velletje aan de binnenkant) kan gebruikt worden om te helpen bij het genezen van snij- en schaafwonden, dus breng het de eerst volgende keer aan wanneer je verwond bent en laat het zijn werk doen.

Verbeter de smaak van koffie

Als je koffie met wat eierschalen zet (iets wat al eeuwen gedaan wordt) zal het de bitterheid verminderen. Onthoud dat je de eierschalen goed moet wassen en de koffie af moet gieten om te voorkomen dat je stukjes inslikt.

Ongedierte in de tuin verwijderen

Dieren met zachte lichamen, zoals naaktslakken en slakken, kunnen niet over de scherpe randen van eierschalen voortbewegen, waardoor je planten en bloemen beschermd worden tegen deze ‘roofdieren’.

Eiwit

Geef tomaten een “calcium-boost”

Als je een tuin hebt, dan weet je waarschijnlijk wel dat tomatenplanten een probleem hebben met het ondersteunen van het gewicht van hun vruchten. Ervaren tuiniers doen vaak eierschalen in de grond waar tomaten verbouwd worden om dit probleem te bestrijden.

Ze opeten

Veel personen eten eierschalen vanwege hun geweldige calciumgehalte. Om ze te eten hoef je ze alleen maar te vermalen en toe te voegen aan je maaltijden of over je soepen, desserts, sauzen, crèmes, salades etc. te sprenkelen. Ze zullen de smaak van het voedsel niet beïnvloeden en het goede nieuws is dat ze gezondheid van je botten bevorderen.

Beginnende zaadjes

Als je met een tuin begint (of zelfs een minituin), dan kan je eierschalen aan de aarde toevoegen, net als bij de tomaten. Meng wat eierschalen met compost of mest in je aarde. Je kan ze ook over de aarde van je tuin en bloemen heen verspreiden of ze toevoegen aan een composthoop.

Keukengerei slijpen en schoon maken

Doe de schaal zo compleet mogelijk in de vriezer en gebruik hem om de messen van de blender te slijpen en schoon te maken. Je hoeft alleen maar wat water toe te voegen en de blender aan te zetten.

Behandel diarree van je hond

Als je hond iets heeft gegeten dat hij of zij niet had moeten eten, dan kan je wat eierschalen vermalen met wat gemalen koffie om een poeder te maken. Sprenkel een paar theelepels over het eten van je hond en de diarree zou binnen een dag over moeten zijn.

Witte Eieren

Gebruik als een mineraalsupplement

Week een paar weken wat eierschalen in water met wat citroensap en bewaar dit mengsel in de koelkast. Voeg een beetje toe aan je fruit- en groentesmoothies om je lichaam extra mineralen te bieden.

Je huis versieren

Je kan kerstornamenten met de eierschalen maken. Je moet hiervoor mogelijk een cursus volgen of een hoop geduld en een vaste hand hebben. Het is een geweldige manier om je kinderen te vermaken en ook een perfecte manier om minder geld uit te geven.

Aangekoekte voedingsmiddelen verwijderen

Gebroken eierschalen kunnen gebruikt worden om pannen te schrobben die aangekoekt voedsel aan de bodem en zijkanten hebben. Probeer de volgende keer dat je de afwas doet wat eierschalen te gebruiken om de potten en pannen te schrobben.

Nagels versterken

Vermaal een eierschaal tot een poeder en voeg een beetje toe aan je nagellak of topcoat om je nagels elke keer te versterken wanneer je het aanbrengt. Dit is perfect voor vrouwen die moeite hebben met het laten groeien van hun nagels of wanneer deze vaak afbreken.

Eieren in Eierdoos

De verschijning van rimpels verminderen

Vermaal wat eierschalen en doe het poeder met wat water in bakje voor ijsklontjes en laat het bevriezen. Wrijf de eierschalen over je gezicht om de verschijning van rimpels te verminderen.

Breng een voedend masker aan

Verpulver wat eierschalen met een vijzel. Meng het poeder met een eiwit en breng het aan als een masker om de huid op je gezicht te verstrakken.

Kleren wit maken

Sommige mensen zeggen dat als je wat eierschalen in een netje van gaas doet en deze in de wasmachine doet, je vlekken uit kleren zal krijgen en je witte kleren witter zullen zijn.

Kaarsen maken

Haal de volgende keer dat je eieren kookt voorzichtig de bovenkant eraf en bewaar de holle schaal als een mal die je vult met kaarsvet. Je hoeft alleen maar een lont toe te voegen, het kaarsvet hard te laten worden en vervolgens de schaal te verwijderen.