13 voordelen van papajabladeren

Papajabladeren zijn ongelooflijk gunstig voor je gezondheid. Ontdek in dit artikel hoe dat komt. Lees hier ook hoe je ze kan gebruiken!
13 voordelen van papajabladeren

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Iedereen weet hoe heilzaam papaja is. Dat komt door de grote hoeveelheid antioxidanten, vitaminen, mineralen en verteringsenzymen die ze bevatten. Dat laatste element is een essentieel ingrediënt van een gezond dieet. Echter ook papajabladeren bieden heel wat voordelen.

Ook de bladeren van de papaja bezitten enkele interessante voordelen voor de gezondheid. Spijtig genoeg zijn de meeste mensen niet op de hoogte van deze eigenschappen van papajabladeren. Daarom geven we je in dit artikel een overzicht. Let goed op en denk er eens over na om ze toe te voegen aan je dieet.

1. Papajabladeren bestrijden indigestie

Papajabladeren voor de spijsvertering

Met de hulp van papajabladeren kan je verteringsproblemen doen verdwijnen, zoals infecties, maagpijn en maagzuur.

De enzymen in deze bladeren beschermen het volledige verteringssysteem, van de mond tot en met de dikke darm. Ze helpen om op een natuurlijke manier de eiwitten en koolhydraten af te breken. Dit vermindert het zuur dat zich in de darmen vormt.

2. Ze verminderen de zwelling die veroorzaakt wordt door knokkelkoorts

Papajabladeren bevatten enzymen die helpen om zwellingen in het lichaam te verminderen. Ze verminderen ook de symptomen van knokkelkoorts. Dat zijn koorts, pijn en griep.

Vanaf de tweede tot de vijfde dag na de eerste tekenen van koorts verschijnt over bijna het volledige lichaam een rode, platte uitslag. Later zal zich een tweede uitslag ontwikkelen, die lijkt op mazelen.

Wie besmet is met knokkelkoorts, ervaart een verhoogde gevoeligheid van de huid en heel veel ongemakken. Als je een van deze symptomen ervaart, dan raden we aan om je arts te raadplegen maar tegelijkertijd ook papajabladeren te gebruiken. Ze zijn dan al een deel van je behandeling.

3. Papajabladeren helpen bij glutenintolerantie

Papajabladeren bij glutenintolerantie

Deze bladeren zullen je systeem helpen om de gluteneiwitten af te breken. Zo zal het lichaam ze beter verteren.

Als je arts je heeft gezegd dat je intolerant bent voor gluten, dan raden we aan om een aftreksel van papajabladeren te drinken. Maak ook een afspraak bij de voedingsdeskundige om de nodige veranderingen aan te brengen in je dieet.

4. Ze bestrijden kanker

De antioxidanten in papajabladeren zijn uitermate nuttig. Ze lijken het lichaam te helpen in de strijd tegen ziekten zoals kanker. Bovendien veroorzaken ze geen bijwerkingen.

Drink dit aftreksel minstens vier keer per week. Onthoud daarnaast ook dat het belangrijk is om je dieet evenwichtiger te maken. Stop ook met roken, beweeg meer en eet geen verwerkte voeding.

5. Papajabladeren stoppen je verslaving aan koolhydraten en suikers

Snoepgoed

Maak een thee van deze bladeren. Je zal merken dat je verlangen naar voedingsmiddelen met veel koolhydraten en veel suikers vermindert.

Deze verslaving is een ernstig probleem, want het kan ervoor zorgen dat je vreetbuien krijgt. Die hebben een heel negatief effect op je gezondheid.

Vergeet ook niet om voldoende eiwitten en vetten van hoge kwaliteit te eten, zoals:

 • Biologische eieren
 • Vlees
 • Avocado’s
 • Kokosolie

6. Ze bestrijden acne

Voor vele adolescenten en volwassenen met hormonale stoornissen is acne echt een groot probleem. Misschien heb ook jij last van acne en heb je zonder succes al alle soorten behandelingen geprobeerd. Probeer dan nu papajabladeren uit.

Hoe kan je acne en puistjes behandelen? Maak een masker door de  papajabladeren te mengen met een beetje water.

 • Om een smeersel te verkrijgen, zal je een blender moeten gebruiken. Mix alles goed.
 • Wanneer dit smeerseltje klaar is, dan kan je het aanbrengen op de huid. Laat het gedurende vijftien minuten inwerken.
 • Pas deze behandeling nu en dan toe. Zo krijg je de beste resultaten.

Misschien ook interessant om te lezen:
Middel van groene thee tegen acne

7. Behandel de problemen van een vergrote prostaat met papajabladeren

Lijd je aan een vergrote prostaat? Drink dan thee van papajabladeren. Het zal helpen om de problemen waarmee deze aandoening gepaard gaat, te verlichten:

 • Een brandend gevoel tijdens het plassen.
 • De drang meer te moeten plassen.
 • Koorts
 • Vermoeidheid

8. Ze zorgen voor gezond haar

Papajabladeren voor gezond haar

We zijn het al gewend dat papaja een ingrediënt in vele schoonheidsproducten is. Een thee van de bladeren helpt om het haar zijn natuurlijke glans terug te geven. Bovendien maakt het het haar sterker.

Maak de thee en voeg deze toe aan je shampoo. Je mag je haar wassen zoals gewoonlijk.

9. Ze werken laxerend

We weten al dat papaja een uitstekend laxerend middel is, maar sommige mensen vinden de smaak niet lekker. In dit geval kan een thee van de bladeren ook helpen. Omdat het veel vezels bevat, verlicht het constipatieproblemen.

10. Ze verzachten menstruatiekrampen

Menstruatiekrampen

Tijdens de menstruatie hebben veel vrouwen last van krampen en pijn. Om die symptomen te verlichten, raden we aan om meerdere keren per dag thee van papajabladeren te drinken.

Heb je last van hormonale problemen of vleesbomen, dan heb je waarschijnlijk veel pijn tijdens de menstruatie. Ook in dit geval kan je de thee gebruiken. Het zal de menstruatieperiode dragelijker maken en je hoeft niet te veel medicatie te nemen.

11. De eigenschappen van papajabladeren remmen veroudering af

Aangezien deze bladeren veel aminozuren bevatten, zorgen ze ervoor dat de huid er jong en gezond uitziet.

Drink dagelijks een kop van deze thee. Je huid zal steviger en strakker worden. Ze voorkomen dus ook rimpels en lijntjes.

12. Deze bladeren bevorderen de eetlust

Als gevolg van sommige ziekten of door bepaalde medicatie loop je het risico om je eetlust te verliezen. Drink deze thee en je lichaam zal meer eetlust voelen. De thee zal ook de vertering stimuleren.

13. Ze versterken het immuunsysteem

In papajabladeren zitten erg veel fytonutriënten. Ze beschermen het lichaam tegen:

 • Cardiovasculaire ziekten
 • Kanker
 • Veroudering
 • Allergieën
 • Maaginfecties

Nu ken je dus alle eigenschappen van papajabladeren. Tijd dus om een thee te maken. Drink het regelmatig en geniet van alle voordelen! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.