10 succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden

Ben jij bang om te falen? Bekijk deze 10 ongelooflijke mensen die zich niet lieten tegenhouden door eerdere mislukkingen. Laat je door hen inspireren.
10 succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden
Bernardo Peña

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Bernardo Peña.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Maar al te vaak gebeurt het dat een mislukking ons de kracht ontneemt om door te gaan. Maar de waarheid is dat succes alleen bereikt kan worden door volharding. Succesvolle mensen laten zich niet tegenhouden door tegenslag.

Dus wat we te allen tijde moeten begrijpen, is dat we hard moeten werken om onze doelen te bereiken.

In dit artikel zullen we 10 succesvolle mensen bespreken. Zij hebben eerst gefaald, maar lieten zich hierdoor niet ontmoedigen. Lees snel verder!

Succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden door tegenslag

1. Walt Disney

Walt Disney is een van de succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden door tegenslag

Als we deze naam horen, denken we meteen aan de meest succesvolle tekenfilmproducent. Maar dat was niet altijd het geval.

Walt Disney werkte als cartoonist voor een krant. Hij werd ontslagen omdat hij “een gebrek aan verbeeldingskracht en goede ideeën” had. Pas bij de première van zijn eerste film, Sneeuwwitje, bereikte hij succes. Daarna volgde een zeer succesvolle carrière.

2. Albert Einstein

Albert Einstein is een van de succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden door tegenslag

Wie had gedacht dat een genie als Albert Einstein geworsteld heeft om erkend te worden om zijn talenten?

Mensen dachten dat hij verstandelijk gehandicapt was of een slome duikelaar. Hij week namelijk af van de norm en had niet dezelfde manier van denken als zijn tijdsgenoten. Bovendien begon hij pas te praten toen hij 4 was. En lezen begon hij pas te doen op zijn zevende.

Maar deze ‘trage’ jongeman won de Nobelprijs voor de Natuurkunde. Hij ontdekte diverse dingen, zoals:

  • De algemene relativiteitstheorie
  • De speciale relativiteitstheorie
  • De stralingstheorie
  • De Brownse beweging
  • Het foto-elektrisch effect

Einstein hoort dus zeker thuis in het rijtje succesvolle mensen die zich niet liet tegenhouden door tegenslag.

3. Charles Darwin

Charles Darwin is een van de succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden door tegenslag

De derde in onze lijst van succesvolle mensen is Darwin. Darwin was geen goede student en boekte dan ook geen goede studieresultaten. Sterker nog, hij begon aan een carrière in de geneeskunde, maar verliet dit gebied om zich te verdiepen in de theologie. Daaraan is te danken dat hij enige tijd later zijn ware roeping vond: de natuur.

Jaren later zou hij de basis leggen voor de evolutietheorie via natuurlijke selectie.

4. Thomas Alva Edison

Thomas Edison is een van de succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden door tegenslag

Edison heeft meer dan duizend pogingen ondernomen om een gloeilamp uit te vinden. Dit mislukte zo vaak, dat zijn studenten hem vroegen of hij ontmoedigd was geraakt door zo veel teleurstellingen. Zijn antwoord was dat dit niet het geval was. Bij iedere poging leerde hij een nieuwe reden waarom de gloeilamp niet werkte.

“Ik heb niet gefaald. Ik heb alleen 10.000 manieren gevonden die niet werken.”

Met dank aan zijn passie en doorzettingsvermogen, hebben we nu vele uitvindingen en creaties van zijn hand:

  • De gloeilamp
  • Films
  • De microfoon
  • De grammofoonplaat

5. Oprah Winfrey

Oprah Winfrey is een van de succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden door tegenslag

Deze journaliste had een zeer gecompliceerde jeugd die werd gekenmerkt door armoede en seksuele mishandeling. Volgens haar bazen was ze “niet geschikt voor televisienieuws”. Ze werd dus ontslagen als televisiereporter.

Desondanks hield ze vol, krabbelde overeind en werd de machtigste en meest succesvolle vrouw van de Amerikaanse televisie.

6. Vincent van Gogh

Vincent van Gogh is een van de succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden door tegenslag

Zijn artistieke carrière was tijdens zijn leven een ramp. Het enige schilderij dat hij verkocht, werd gekocht door een vriend.

Hij leed uiteindelijk honger om zijn schilderijen te kunnen maken. Voor zijn dood had hij in totaal ongeveer 800 schilderijen gemaakt.

Pas na zijn overlijden werd zijn werk op waarde geschat. Het was toen dat hij een vermaarde schilder werd, maar het was hem niet gegund om dit bij leven en welzijn mee te maken.

7. Stephen King

Stephen King is een van de succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden door tegenslag

Deze schrijver was helemaal niet tevreden met zijn eerste werk, Carrie. Sterker nog, hij gooide het direct in de prullenbak.  Zijn vrouw redde het boek en bracht het voor het voetlicht. Als zij dit niet gedaan zou hebben, zou zijn leven niet hetzelfde geweest zijn.

Vandaag de dag zijn er honderden miljoenen exemplaren van zijn boeken verkocht. Carrie is nu een cult horrorklassieker.

8. J.K. Rowling

J.K. Rowling is een van de succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden door tegenslag

Het leven van de auteur van Harry Potter ging niet over rozen. Ze faalde in de wereld van de journalistiek. Rowling was een alleenstaande moeder en zorgde voor haar dochter terwijl ze een uitkering ontving. Ze was behoorlijk arm, totdat ze haar eerste boek in 1997 uitbracht.

Nu gaat het haar voor de wind en is ze zowel bekend als succesvol over de hele wereld.

9. Winston Churchill

Winston Churchill is een van de succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden door tegenslag

Churchill was niet bepaald een briljante student. Hij haalde zeer slechte cijfers, met name voor wiskunde en Latijn. Ook was hij niet erg succesvol in de publieke functies die hij vervulde.

Maar op 62 jarige leeftijd werd hij een beroemde Britse Minister President. Dit is een positie die maar zeer weinig mensen bereiken.

10. Steven Spielberg

Steven Spielberg is een van de succesvolle mensen die zich niet lieten tegenhouden door tegenslag

Spielberg werd geweigerd op de School of Cinematic Arts van de University of Southern California. Sterker nog, hij werd niet eenmaal of tweemaal, maar zelfs driemaal afgewezen.

Daarop besloot hij om ergens anders te gaan studeren. Hij was daar echter niet gemotiveerd. Dus probeerde hij om regisseur te worden, maar hij had niet veel hoop dat deze carrière wel zou slagen.

Ondanks zijn moeizame begin is hij nu een van de meest succesvolle en bekroonde regisseurs ter wereld.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.