10 natuurlijke behandelingen voor een overactieve blaas

27 augustus 2015

Een overactieve blaas kan een erg beschamende situatie veroorzaken, vooral wanneer je onthoudt dat een lek al veroorzaakt kan worden door hoesten, niezen, lachen of een plotselinge beweging. Als je problemen hebt met het vasthouden van je urine of als je regelmatig kleine beetjes moet plassen, dan heb je mogelijk last van urinaire incontinentie. Het goede nieuws is dat hier natuurlijke middelen voor zijn, zoals de 10 onderstaande natuurlijke behandelingen voor een overactieve blaas.

1. De hoeveelheid vloeistof in de gaten houden

Dit is net als een voedselagenda die je bijhoudt om te kijken wat je eet wanneer je een dieet volgt, maar in dit geval gebruik je het om de hoeveelheid vloeistof die je per dag drinkt in de gaten te houden, zodat je een idee krijgt wat en hoeveel je drinkt. Je noteert bijvoorbeeld wanneer je drinkt (voordat je naar bed gaat etc.) en welke dranken je problemen geven (koffie of frisdrank bijvoorbeeld).

2. Gosha-jinki-gan

Een aantal belangrijke onderzoeken in Japan hebben laten zien dat gosha-jinki-gan, een op kruiden gebaseerd geneesmiddel, de frequentie van het urineren, blaascontracties en nachtelijk urineren bij zowel mannen als vrouwen vermindert.

3. Je blaas trainen

Je blaas trainen is de meest voorgeschreven en niet medicinale behandeling tegen een overactieve blaas. Het bestaat uit het trainen van je blaas door bezoeken aan het toilet uit te stellen.

4. Buchuplant

Dit is een geneesmiddel gebaseerd op planten en wordt veel gebruikt voor blaas- en nierontstekingen in Zuid-Afrika. Het heeft ontstekingsremmende, antibacteriële en diuretische eigenschappen, die de urinewegen reinigen en gezonder maken.

5. Absorberende doekjes

Het is een tijdelijke optie, maar je kan leren om je behoefte onder controle te houden door het gebruik van absorberende doekjes, die je onder je kleren draagt om lekkende urine op te vangen en verbergen.

6. Zegepalm

Medische onderzoeken hebben laten zien dat de ontstekingsremmende eigenschappen van de zegepalm (serenoa repens) de urinebehoefte vermindert, vooral bij mannen met vergrote prostaten.

7. Bekkenbodemoefeningen

Deze bekkenbodemoefeningen, die ook wel bekend staan als kegeloefeningen, helpen je om de spieren die de urine en de stroom onder controle houden, te versterken.

8. Vitamine C

citroen

We bevelen ook vitamine C-supplementen aan, omdat ze de mogelijkheid hebben om geoxideerde stress te bestrijden, die de zenuwen rond de blaas kan irriteren en wat resulteert in verminderde urinaire controle.

9. Gewichtsverlies

Overgewicht hebben is slecht voor je gewrichten, omdat deze het extra gewicht moeten dragen. Maar het kan ook de elasticiteit van de ondersteunende spieren rond de blaas verzwakken, waardoor urinaire incontinentie wordt veroorzaakt. Gewicht verliezen helpt om dit te verminderen.

10. Quercetine

Quercetine is een natuurlijk ontstekingsremmend geneesmiddel, dat vaak aanbevolen wordt door natuurgeneeskundige dokters. Het wordt verbonden met de mogelijkheid om de behoefte, die geassocieerd wordt met een overactieve blaas, te verminderen.

Bekijk Ook