10 mobiele apparaten met de hoogste straling

· 28 maart 2016
Cellulaire technologie raakt iedereen. De wereldbevolking telt momenteel meer dan 7 miljard mensen, waarvan 5 miljard momenteel gebruik van mobiele telefoons maken.

In de afgelopen jaren hebben veel gezondheidsdeskundigen alarm geslagen met betrekking tot het overmatig gebruik van elektronische apparaten, die een steeds grotere rol zijn gaan spelen in ons leven. Dit klinkt misschien vreemd en zelfs wat gek, want met de technologie in opkomst wordt ervan uitgegaan dat die veel nieuwe oplossingen en nuttige toepassingen zal bieden voor het dagelijks leven. Echter is de bezorgdheid toch wel te begrijpen, want als de technologie groeit, in het bijzonder draadloze technologieën, nemen ook de microgolven en frequenties die invloed kunnen hebben op ons lichaam in de loop der tijd toe. Vandaag gaan we het hebben over de effecten van de straling van mobiele telefoons in het bijzonder.

We zijn op een punt gekomen dat deze apparaten kanker en andere gevaarlijke ziekten kunnen veroorzaken. Met de vooruitgang in de draadloze technologie moeten we vooral kijken naar een van de belangrijkste draadloze apparaten in de technologische ontwikkeling: de mobiele telefoon. We zullen uitleggen hoe mobiele telefoons kanker en andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Waarom is er een bezorgdheid over het mobiele telefoongebruik met betrekking tot kanker?

Kanker

De meest recente studies hebben aangetoond dat veelvuldig gebruik van mobiele telefoons niet zo veilig is als ooit gedacht. De redenen zijn onder meer:

 • Mobiele telefoontechnologie ontwikkelt zich snel en we zien plotselinge en snelle veranderingen, omdat de oproepen toenemen in zowel hoeveelheid als lengte.
 • De toename van lengte van mobiele telefoongesprekken verhoogt de blootstelling aan straling en als gevolg daarvan ontstaat een grotere kans op kanker.
 • Een andere soortgelijke reden is de toename van mobiele telefoonabonnees in de wereld.
 • Uit cijfers van de Cellular Telecommunication and Internet Association in de Verenigde Staten blijkt dat er in 2010 meer dan 303 miljoen mobiele telefoonabonnees in de Verenigde Staten waren.
 • Dit is drie keer het aantal van 110 miljoen gebruikers in 2000.
 • Het is geschat dat op mondiaal niveau er in 2010 meer dan 5 miljard gebruikers waren die gebruik maakten van mobiele diensten.
 • Eveneens relevant is het feit dat de weefsels van het menselijk lichaam de energie van mobiele telefoons kunnen absorberen en dit is gevaarlijk, omdat zij radiogolven uitzenden – een vorm van ioniserende straling die erg gevaarlijk is.

Wat zeggen studies over mobiele telefoongebruik en kanker?

Mobiele Telefoon

Volgens gegevens van het International Agency for Cancer Research werden in 2011 mobiele telefoons ingedeeld in groep 2B (mogelijk kankerverwekkend). Dat wil zeggen: “er is een mogelijk risico” dat deze apparaten kanker veroorzaken. Om tot die conclusie te komen gebruikte het onderzoeksteam langetermijngegevens over het intensieve gebruik van verschillende types van mobiele apparaten.

De studie suggereert dat met miljarden mobiele gebruikers over de hele wereld die deze apparaten vaak gebruiken, het geen verrassing is dat de resultaten de toekomst beginnen te voorspellen.

Hoewel er momenteel niet voldoende wetenschappelijk bewijs is om conclusies te trekken, zijn experts in het veld, zoals dr. George Carlo, van mening dat de mobiele telefoonindustrie mensen op de rand van een gezondheidscrisis zou kunnen brengen. Men denkt dat gevallen van hersenbeschadiging en bepaalde vormen van kanker toenemen als resultaat van de snelle toename van cellulaire technologie.

In feite zijn er een aantal gezondheidsproblemen en klachten die reeds geassocieerd zijn met mobiele telefoonstraling, zoals:

 • Terugkerende hoofdpijn
 • Hoge bloeddruk
 • Vroeg begin van de ziekte van Alzheimer
 • Kanker

Welke mobiele apparaten veroorzaken de hoogste straling?

Om de certificering van de Federale Commissie voor Communicatie (FCC) te passeren en te worden toegestaan ​​voor verkoop op de markt in de Verenigde Staten, moet de maximale snelheid van de absorptie of de specific absorption rate (SAR) van een mobiel apparaat lager zijn dan 1,6 Watt per kilogram.

Met dit in het achterhoofd, is in 2014 een lijst gemaakt met de 10 mobiele apparaten met de hoogste straling die ze uitstoten:

Motorola Droid MAX
SAR: 1.54
Motorola Droid ULTRA
SAR: 1.54
Motorola Moto E
SAR: 1.5
ALCATEL ONE TOUCH EVOLVE
SAR: 1.49
HUAWEI Vitria
SAR: 1.49
KYOCERA HYDRO EDGE
SAR: 1,48
KYOCERA KONA
SAR: 1,45
KYOCERA HYDRO XTRM
SAR: 1,44
Nokia Asha 503
SAR: 1.43
BLACKBERRY Z30
SAR: 1.41