10 geweldige manieren om Vicks VapoRub te gebruiken

Vicks VapoRub is een zalf die al decennia wordt gebruikt om hoest en andere symptomen van verkoudheid te verlichten. We kunnen ons waarschijnlijk allemaal wel een tijd herinneren dat onze moeder of grootmoeder dit product hebben gebruikt toen we last hadden van een verstopte neus en andere problemen veroorzaakt door een verkoudheid.

Maar wist je dat je het kunt gebruiken voor meer dan verlichting bij verkoudheid? Vicks VapoRub heeft een heleboel andere nuttige toepassingen die je zouden kunnen verrassen. Wil je meer uit je potje Vicks VapoRub halen? Bekijk deze 10 alternatieve toepassingen.

Pijn aan de voeten

Je voeten zijn je dagelijkse ondersteuningssysteem en door al het werk dat ze doen, kunnen ze moe en gezwollen raken. Om pijnlijke voeten te verlichten na een lange dag, is alles wat je hoeft te doen een goede hoeveelheid Vicks VapoRub op beide voeten aanbrengen voordat je naar bed gaat met behulp van zachte masserende bewegingen en dan een paar sokken aantrekken. De volgende dag zul je wakker worden met zachte en verfriste voeten.

Het verlichten van hoofdpijn

Hoofdpijn

Sommige hoofdpijn kun je ervaren als gevolg van stress of spanning. Om enige verlichting voor de pijn te krijgen, breng dan een beetje Vicks VapoRub aan op je voorhoofd en binnen een paar minuten zul je merken dat je je beter voelt.

Bestrijdt mee-eters en puistjes

Vicks VapoRub en de ingrediënten die het bevat kunnen helpen bij de behandeling van mee-eters en puistjes. Het enige dat je hoeft te doen is het aanbrengen van een beetje van deze zalf op het getroffen gebied.

Spierpijn

Rugpijn

Na een harde training voel je je waarschijnlijk spierpijn en pijn op meer dan één plek. Om de pijn te verlichten is alles wat je hoeft te doen het aanbrengen van Vicks VapoRub op het getroffen gebied met zachte masserende bewegingen. Dit stimuleert de doorbloeding en brengt snelle verlichting.

Het behandelen van brandwonden

Of je nu lichte brandwonden hebt door blootstelling aan de zon, hete oliespetters of een andere oorzaak, Vicks VapoRub kan helpen om genezing te bevorderen. Niet gebruiken bij ernstige brandwonden.

Muggen afweren

Mug

De meeste soorten muggen lijken een hekel te hebben aan de sterke geur van Vicks VapoRub. Deze zalf helpt de insecten weg te houden en te voorkomen dat je geprikt wordt en behandelt ook de beten je al hebt. Breng de Vicks VapoRub aan als je in gebieden met veel muggen bent of wrijf het gewoon in op de bestaande beten om de pijn en jeuk eruit te halen.

Verlichten rode en geïrriteerde huid

Vicks VapoRub wordt ook gebruikt tegen rosacea of rode, vlekkerig huid. Breng een ruime hoeveelheid van deze zalf aan op het getroffen gebied voordat je naar bed gaat en doe het opnieuw als je wakker wordt.

Droge lippen

Droge Lippen

Vanuit esthetisch oogpunt zijn gebarsten lippen niet aantrekkelijk, maar ze kunnen ook een teken zijn dat er iets mis is. Om droge huid te exfoliëren en je lippen te hydrateren is alles wat je hoeft te doen een kleine hoeveelheid Vicks VapoRub op je lippen aan te brengen wanneer je merkt dat ze droog zijn.

Scharnieren smeren

Maakt een van je deuren een vervelend geluid bij het openen en sluiten? Als je hier een einde aan wilt maken kun je gewoon de scharnieren insmeren met een goede hoeveelheid Vicks VapoRub en het is afgelopen.

Zelfgemaakte afslankende crème

Vicks VapoRub kan zelfs helpen bij het verwijderen van vet dat is opgeslagen en het behouden of verkrijgen van het figuur dat je wilt. Uiteraard is het geen wondermiddel, maar het kan de vetverbranding stimuleren in de gebieden die moeilijk te behandelen zijn met oefeningen, zoals de dijen en buik.

Deze zelfgemaakte afslankende crème kan helpen bij het bestrijden van de opbouw van vetten, het elimineren van cellulite en het verstevigen van de textuur van de huid. Het wordt aanbevolen voor de reductie van vet op de wangen, het krijgen van een plattere buik en het verminderen van de omvang van je dijen. Het enige wat je hoeft te doen is het mengen van een crème van Vicks VapoRub, kamfer, zuiveringszout en een beetje alcohol. Zodra je je crème hebt voorbereid, wrijf je het op de gebieden die je wilt verbeteren en bedek je ze met plasticfolie. Je kunt dit thuis doen, op het werk of zelfs voordat je gaat sporten.