Zorg voor meer positieve energie in je leven

We gaan allemaal door goede tijden en slechte tijden. De slechte tijden lijken ons echter meer te beïnvloeden.
Zorg voor meer positieve energie in je leven

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Om te zorgen voor meer positieve energie in je leven, moeten je leren om het verleden los te laten en je te concentreren op het heden en de toekomst. Dit zijn namelijk de enige twee momenten die je kunt veranderen. 

Daarom is het jouw verantwoordelijkheid om te vinden wat voor jou het beste werkt om positieve energie in je leven te krijgen. Positieve energie zal je in elke situatie helpen. Natuurlijk zal het je niet helemaal beschermen tegen slechte dingen, maar je zult de volgende keer beter voorbereid zijn als er iets misgaat.

Accepteer dat je nog niet bent waar je wilt zijn, maar dat het mogelijk is om daar te komen

We verspillen veel energie aan het vechten tegen wie we zijn en waar we zijn. Het is moeilijk om te accepteren dat je niet op de plek bent waar je zou willen zijn, of dat je je doelen niet hebt bereikt. Al helemaal als je hard hebt gewerkt om deze dingen te bereiken.

De realiteit is dat we allemaal klagen over wat we hebben, maar zorgt dit nu echt voor positieve veranderingen? Om meer positieve energie in je leven te krijgen, moet je leren het te accepteren als je niet gelukkig bent evenals dat jij er zelf verantwoordelijk voor bent.

Lach

Meer positieve energie in je leven door te lachen

Lachen is zo’n waardevolle manier om een ​​positiever persoon te worden – een beter mens. Het is belangrijk dat je leert lachen om jezelf en om de slechte dingen die je overkomen.

 • Wanneer je lacht, zullen je relaties verbeteren. Leer deze momenten met anderen te delen wanneer ze zich voordoen. Onthoud dat je geen grapjes moet maken over jezelf met als doel om jezelf beter te laten voelen of iemand anders zich slecht te laten voelen.

Ontdek wat je wilt en nodig hebt

De volgende stap voor meer positieve energie in je leven is behoorlijk complex, omdat we wezens zijn die voortdurend veranderen. Bovendien heeft de overgrote meerderheid van ons problemen om onze verwachtingen van het leven te begrijpen, laat staan ​​om uit te zoeken wat we nodig hebben.

Een ding dat je wel kunt doen en dat is letten op de dingen die je niet wilt of die je ongelukkig maken. Dit geeft je een beter idee van wat je normen en waarden zijn en waar je je energie op moet richten.

Laat het verleden los

Laat het verleden los

Negatieve energie draait om het verleden, terwijl positieve energie draait om het heden en de toekomst. Velen van ons herleven slechte dingen uit het verleden, waardoor we ze niet achter ons kunnen laten. Als je deze dingen echter accepteert en jezelf toestaat om in het nu te leven zul je een betere toekomst hebben.

Meer positieve energie in je leven hebben betekent niet dat je je verleden vergeet, maar dat je het accepteert en dankbaar bent voor de ervaringen die je hebt opgedaan. Ga door met je leven – dit keer met meer kennis en volwassenheid.

Verander je focus

Als je echt positieve energie wilt aantrekken, moet je letten op de manier waarop je dingen ziet. Het is niet de bedoeling dat je het slechte gaat ontkennen en jezelf gaat dwingen om alleen de goede dingen te zien.

Als je dit doet, zul je uiteindelijk juist meer problemen in je leven veroorzaken. Wat je moet doen is leren om dingen vanuit een ander perspectief te zien. Je moet leren om het goede te herkennen, zelfs zeer moeilijke situaties.

Je baan is vreselijk mis gegaan en je bent ontslagen? Bedenk dan dat je nu de kans hebt om naar iets beters te zoeken, in plaats van te denken dat je pech hebt.

Mediteer en zoek rust

Mediteer en zoek rust

Het vinden van innerlijke en uiterlijke vrede vult je geest met geluk. Interne vrede helpt je om jezelf te accepteren zoals je bent en je gedachten hebben de kracht om je blij te maken. Externe vrede verbetert de relaties met de mensen om je heen.

Dit betekent niet dat je ineens volop moet beginnen met mediteren en je moet bekeren tot het boeddhisme. Dat is helemaal niet nodig. Het gaat erom dat je begrijpt dat alles wat je doet gevolgen heeft voor je leven.

Als je een goed persoon bent die altijd goed doet, zul je positieve energie aantrekken.

Laat je emoties stromen voor meer positieve energie in je leven

Leer je emoties te tonen wanneer je ze voelt. Niets is perfect. Het is normaal dat je wat slechte energie, zoals verdriet of woede, in je hebt.

Het belangrijkste is om te leren deze gevoelens te uiten. Zodra je de negatieve energie eruit gooit, zal er ruimte zijn voor meer positieve energie in je leven. Probeer verschillende opties totdat je degene vindt die het beste bij je past:

 • Schreeuw hardop
 • Sla een kussen
 • Huil
 • Ga een stuk rennen
 • Ga intensief sporten

Beschouw je emoties als pure energie. Gebruik deze energie om iets positiefs te doen, zoals het verbeteren van je gezondheid of het bereiken van een nieuw doel. Als je je vasthoudt aan alle emoties die je ervaart, zullen ze na verloop van tijd een zware last worden.

Wil je meer weten? Lees dan: Thuis sporten met items die je in huis hebt

Verras jezelf regelmatig

Verras jezelf regelmatig

Besteed zo nu en dan een deel van je inkomen en tijd, misschien een keer per week of per maand, aan iets nieuws:

 • Beklim een berg
 • Ga naar het strand
 • Bezoek de dierentuin
 • Spreek af met een vriend met wie je lange tijd geen contact hebt gehad

Het belangrijkste is dat je het niet plant: het moet onverwacht, spontaan en leuk zijn. Je zult zien dat dit je helpt om meer positieve energie in je leven aan te trekken zonder veel moeite te doen.

Lekker naar buiten gaan zou als eerste op je lijst moeten staan. Het ontspant je geest en vult je longen met frisse lucht. Je zult in een mum van tijd zien dat je op een of andere manier al je problemen bent vergeten.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Boff, L. E. O. N. A. R. D. O. (2013). La importancia de la espiritualidad para la salud. Koinonia, 601, 1-3.
 • King, V. (2018). Good Vibes, Good Life: How Self-love is the Key to Unlocking Your Greatness. Hay House UK Limited.
 • Kelling, C., Pitaro, D., & Rantala, J. (2016, October). Good vibes: the impact of haptic patterns on stress levels. In Proceedings of the 20th International Academic Mindtrek Conference (pp. 130-136).

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.