Zo maak je zelf nagelverharder

15 augustus 2015

Iedereen weet het: er is niets vervelender dan zwakke en broze nagelsZe breken af bij het minste of geringste en ze zijn bijna niet lang te krijgen. Je handen hebben een unieke schoonheid. Er zijn producten bij de drogist te krijgen die dit prima oplossen, maar die zijn vaak erg duur. Dus, ben je benieuwd naar een makkelijk en goedkoop recept voor zelfgemaakte nagelverharder?

Zelfgemaakte nagelverharder

Je zult, om het probleem van zwakke nagels op te lossen, een versteviger nodig hebben. De behandeling die wij gaan aanraden is misschien het meest effectief. Deze bestaat uit natuurlijke elementen zoals knoflook of citroen, maar het geheim van hun geweldige effect zit in de capsules vitamine E die je nodig zult hebben. Maak je geen zorgen: zulke capsules zijn makkelijk te vinden bij een drogist en ze zijn erg nuttig. Je hebt zelfs maar één capsule nodig. Laten we eens kijken.

Middel tegen erg zwakke nagels

Vitamine E

Deze simpele en effectieve formule is nuttig in de ergste gevallen, wanneer je nagels bijzonder zwak zijn vanwege je gezondheid of een gebrek aan vitamines.

Wat heb je nodig

  • 3 gepelde teentjes knoflook
  • 20 druppels citroensap
  • Een capsule vitamine E
  • Natuurlijke glanzende nagellak

Wat moet je doen

  • Heel simpel. Stop eerst de vitamine E in de fles met nagellak. Prik de capsule gewoon lek met een naald en giet hem zorgvuldig leeg in het flesje. Je kunt de vitamine E kopen bij de drogist. Als je dit toevoegt aan de nagellak, heb je de essentiële vitamine die nodig is voor gezonde en sterke nagels.
  • Voor de volgende stap heb je de drie teentjes knoflook nodig. Waarom knoflook, vraag je? Knoflook is één van de beste natuurlijke ingrediënten voor sterkere nagels en werkt tegen kwetsbaarheid, bacteriën en mycose. Laat drie teentjes knoflook 15 minuten lang weken in warm water. Begin ze, zodra ze warm zijn, te vermalen tot je een goed gemengde pasta hebt.
  • Stop de pasta, zodra die klaar is, ook in de fles nagellak. Je kunt het best een kleine trechter gebruiken, zoals de soort die wordt gebruikt voor parfums en geuren.
  • Voor de volgende stap hebben we het citroensap nodig. Je hebt maar 20 druppels nodig. Waarom is citroen goed voor je nagels? Juist vanwege zijn vitamines, de antioxidante zuren die zwaktes in de structuur van de nagel zelf aanpakken en omdat het de nagel geleidelijk herstelt. Meng ook alle 20 druppels van het sap, zodra je dat hebt, in het flesje nagellak.
  • Geweldig, nu is het klaar. Je kunt zien dat je een verhardende mix hebt voor je nagellak, die vol fantastische vitamines zit. Schud het altijd goed voor gebruik. Het is erg effectief en nuttig om je nagels te versterken, genezen en te voorzien van de stevigheid die ze nodig hebben om iedere dag beter te worden.
  • Draag deze nagellak minstens een maand lang. Verwijder het iedere drie dagen om je nagels een dag rust te gunnen. Masseer op dagen dat je de nagellak niet draagt een kleine hoeveelheid mengsel van olijf- en amandelolie op je nagels. Je hebt maar een theelepel van beiden nodig. Week een watje hier goed in en wrijf iedere nagel in met dit mengsel – dat helpt ook om je nagels te herstellen. Denk eraan: drie dagen met de verrijkte nagellak en een dag rust met de oliebehandeling.
Bekijk Ook