Zo maak je zelf nagelverharder voor je broze nagels

Iedereen weet het: er is niets vervelender dan zwakke en broze nagels. Ze breken af bij het minste of geringste en ze zijn bijna niet lang te krijgen.
Zo maak je zelf nagelverharder voor je broze nagels

Laatste update: 09 november, 2018

Je handen hebben een unieke schoonheid. Er zijn producten bij de drogist te krijgen die zwakke en broze nagels prima oplossen, maar die zijn vaak erg duur. Dus, ben je benieuwd naar een makkelijk en goedkoop recept voor zelfgemaakte nagelverharder?

Zelfgemaakte nagelverharder

Om het probleem van zwakke nagels op te lossen zul je een nagelverharder nodig hebben. De behandeling die wij gaan aanraden is misschien wel het meest effectief.

Deze behandeling bestaat uit natuurlijke elementen zoals knoflook en citroen. Het geheim van zijn geweldige effect zit echter in de capsules vitamine E die je nodig zult hebben. Maak je geen zorgen: zulke capsules zijn makkelijk te vinden bij een drogist en ze zijn erg nuttig. Je hebt maar één capsule nodig. Laten we eens kijken.

Middel tegen erg zwakke nagels

Zelfgemaakte nagelverharder met vitamine E

Deze simpele en effectieve formule is goed in de ergste gevallen, wanneer je nagels bijzonder zwak zijn vanwege je gezondheid of door een gebrek aan vitamines.

Wat heb je nodig?

  • 3 gepelde teentjes knoflook
  • 20 druppels citroensap
  • Een capsule vitamine E
  • Natuurlijke glanzende nagellak

Wat moet je doen?

Stap 1

Heel simpel. Doe eerst de vitamine E in de fles met nagellak. Prik de capsule gewoon lek met een naald en giet hem zorgvuldig leeg in het flesje. Je kunt de vitamine E kopen bij de drogist. Als je dit toevoegt aan de nagellak, heb je de essentiële vitamine die nodig is voor gezonde en sterke nagels.

Stap 2

Voor de volgende stap heb je de drie teentjes knoflook nodig. Waarom knoflook, vraag je? Knoflook is één van de beste natuurlijke ingrediënten die kan helpen om sterkere nagels te krijgen. Het kan namelijk helpen tegen breekbaarheid, bacteriën en mycosen

Laat de drie teentjes knoflook eerst 15 minuten lang weken in warm water. Begin ze, zodra ze warm zijn, te vermalen tot je een goed gemengde pasta hebt.

Stap 3

Doe vervolgens deze pasta, zodra die klaar is, ook in de fles nagellak. Je kunt het best een kleine trechter gebruiken, zoals de soort die wordt gebruikt voor parfums.

Stap 4

Voor de laatste stap hebben we het citroensap nodig. Je hebt maar 20 druppels nodig.

Waarom is citroen goed voor je nagels? Juist vanwege de vitamines die het bevat, de antioxidante zuren die zwaktes in de structuur van de nagel zelf kunnen aanpakken en die de nagel geleidelijk zou kunnen herstellen.

Meng ook alle 20 druppels van het sap in het flesje nagellak.

Klaar!

Geweldig, nu is het klaar. Je zult merken dat je nu een nagelverharder hebt door middel van je nagellak te gebruiken, die nu vol fantastische vitamines zit.

Schud de nagelverharder altijd goed voor gebruik. Het is erg effectief en nuttig om je nagels te versterken, genezen en te voorzien van de stevigheid die ze nodig hebben om iedere dag beter te worden.

Rustdag met olijf- en amandelolie

Draag deze nagellak minstens een maand lang. Verwijder het echter iedere drie dagen om je nagels een dag rust te gunnen. Masseer op dagen dat je de nagellak niet draagt een kleine hoeveelheid van gemengde olijf- en amandelolie op je nagels. Je hebt maar een theelepel van beiden nodig. 

Week een watje goed in dit mengsel en wrijf iedere nagel ermee in. Ook dit helpt om je nagels te herstellen. Denk er dus aan: drie dagen met de nagelverharder en een dag rust met de oliebehandeling.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.