Zo gebruik je uien om littekens te behandelen

· 30 augustus 2015

Uien zijn een geweldige groente, die wereldwijd gebruikt wordt. Het wordt voornamelijk gebruikt om maaltijden te kruiden, van simpele tot de meer complexe. Uien hebben veel bevorderende eigenschappen voor je gezondheid en ze kunnen je ook helpen bij problemen met betrekking tot je huid. In dit artikel gaan we je laten zien hoe je uien als een effectief geneesmiddel kan gebruiken om bepaalde littekens te bestrijden, zoals operatieve maar ook de normale (maar vervelende) groeistrepen.

Uien voor het verbeteren van het uiterlijk van je huid

Uien zijn effectief voor littekens, doordat ze helpen bij het regenereren van beschadigde huid. Om het te gebruiken, moet je ui-extract aanbrengen op de gebieden waar je littekens hebt. Dit extract helpt om de collageenproductie waar het aangebracht wordt te verbeteren, waardoor het uiterlijk van de littekens flink verbeterd wordt.

De effectiviteit van ui-extract

Ui-extract is erg effectief voor hypertrofische en keloïde littekens. Dit zijn littekens die ontstaan door operaties of verwondingen en hun groei is overmatig. Ze worden erg dik en hebben vezelig weefsel. Wanneer je begint met de ui-extractbehandeling, dan zal je na ongeveer 6 tot 8 weken resultaat zien.

Hoe bereid je een ui-extract voor?

ui

Om een ui-extract op de goede manier voor te bereiden, heb je het volgende nodig:

  • Snijplank
  • Mes
  • Afwasmiddel
  • Water
  • IJs
  • Thermometer
  • Koffiefilters
  • Gedistilleerd water
  • Zout
  • Twee middelgrote kommen

Instructies

Het eerste wat je moet doen is 3 gram zout met 10 gram zeep mengen. Snijd de ui in erg kleine stukjes en probeer ze zo gelijkmatig mogelijk te maken. Doe ze in een van de kommen, voeg vervolgens het zout-en-zeepmengsel toe en roer dit goed.

Verwarm het mengsel ongeveer 15 minuten au bain marie en doe het daarna direct 5 minuten in koud water, terwijl je blijft roeren.

Doe het 5 seconden in een blender en gebruik het koffiefilter om het te filteren (gebruik de tweede kom). De vloeistof die overblijft nadat je het mengsel hebt gefilterd, is ui-extract.

Om de beste resultaten te bereiken, zou je het ui-extract één keer per dag aan moeten brengen op de gebieden waar je de littekens hebt. Het maakt niet uit of je dit puur of gemengd met je favoriete bevochtigingscrème of reinigingsmiddel aanbrengt.

Je zou echter wel op moeten passen wanneer je dit extract gebruikt. Als je een erg gevoelige huid hebt, dan heb je kans dat die geïrriteerd raakt en je contacteczeem krijgt. Daarom zou je goed op moeten letten hoe je huid reageert en als je merkt dat het rood of iets vergelijkbaars begint te worden, dan moet je direct met de behandeling stoppen. Als het nodig is, neem dan zo snel mogelijk contact op met een dermatoloog.