Zes snelle decoratietips voor je interieur

Als je je interieur decoreert, moet je er op letten dat je je kamer niet te vol stopt. Je wil waarschijnlijk een goede balans met wat aangename, subtiele contrasten. 
Zes snelle decoratietips voor je interieur

Laatste update: 28 januari, 2021

Als je denkt over het herinrichten van een van je kamers, is het een goed idee om eerst op wat onderzoek uit te gaan. Op deze manier zul je een goede keuze maken over de kennis en opties die je hebt. Om je te helpen, geven we je nu zes snelle decoratietips voor je interieur.

Iedereen raakt op den duur wel eens uitgekeken op de inrichting van een bepaalde kamer. Misschien is het je slaapkamer, de woonkamer of de keuken.

We raken soms ook verveeld door zaken zoals:

 • een schilderij dat we ophingen
 • de kleur van de muur
 • de gordijnen die er niet meer zo mooi als vroeger uitzien

Het is dus tijd voor wat anders. Het gaat alleen niet alleen om het kopen van het eerste wat je ziet. Deze tips zijn de beste manier om aan dit decoratieproces te beginnen.

Pak dus wat pen en papier bij de hand en schrijf op wat jij handig vind. Dan kun jij aan het creëren van je nieuwe huis beginnen!

Zes decoratietips voor je interieur

zes decoratietips voor je interieur

1. Kleuren, licht en contrast

Kleuren zijn een fundamenteel aspect op het gebied van het decoreren van een ruimte.

 • Als de kamer waar jij aan wilt werken niet erg groot is, moet je weten dat je beter lichte kleuren kunt kiezen. Zo zul je deze kamer een ruimere uitstraling geven. 
 • Dit geldt ook voor spiegels. Om hier optimaal gebruik van te maken, moet je de ruimte goed verlichten.

Als je aan een grote ruimte werkt, is het echter een goed idee om verschillende tinten met elkaar te combineren. Felle kleuren werken goed voor contrasten, maar minder goed als je een ontspannen sfeer wilt creëren.

Onthoud dat kleuren onze stemming kunnen beïnvloeden. Violet of rood kunnen overweldigende visuele spanning veroorzaken als we er niet goed mee omgaan. 

2. Benadruk één object

Als je een mooie koffietafel of bank hebt die je wilt laten stralen, kun je daar kleuren voor kiezen. Om dit te doen, kies je de kleur van de muur of de kleur van je object en creëer je een contrast door de rest van de kamer.

Zodra je weet welke kleur je wil laten springen, zorg je ervoor dat je deze kleur voor 20% in de kamer terug laat komen. Je kunt ook dozen of planken van deze kleur gebruiken om de kamer te decoreren.

3. Kies een stijl

Dit is een van de belangrijkste decoratietips voor je interieur. Als je je huis of een bepaalde ruimte een bepaalde uitstraling wilt geven, is het zeer belangrijk om ook een bepaalde stijl te kiezen.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een:

 • rustiek effect
 • minimalistische uitstraling
 • innovatief effect met verschillende kleuren

Zodra je dit weet, kun je het aantal kleuren en de designs die je wilt gebruiken inperken. Zo kun je je concentreren op de kleine details. Op lange termijn zullen deze kleine details het grote verschil maken.

4. Gebruik wit voor meer licht

Om contrasten te creëren en felle kleuren te benadrukken, heb je de juiste verlichting nodig. Je kunt aan dit licht komen door je plafond en één of twee van je muren wit te verven.

Probeer daarnaast ook voor gordijnen in een lichte kleur te kiezen. Als de vloer een donkere kleur is, kun je de ruimte lichter maken met behulp van wat lichte kleedjes.  In slaapkamers en woonkamers helpen witte kussens je bij het creëren van een warme uitstraling.

5. Gescheiden kamers

gescheiden kamers

6. Wat doe je met de badkamer?

Als het aankomt op de badkamer, hebben we nog een aantal suggesties voor je:

 •  Als je nieuwe meubels koopt, zorg er dan voor dat ze bruikbaar en praktisch voor je badkamer zijn. Niet alleen mooi.
 • Het is in de mode om spiegels als decoratieve elementen te gebruiken en je kastjes op een andere plaats te plaatsen.
 • Gebruik lichte kleuren en goede verlichting om deze kleuren te versterken. 
 • Rieten manden zijn fantastisch voor badkamers omdat ze mooi en praktisch zijn.

Als je deze snelle decoratietips voor je interieur opvolgt, zul je het resultaat krijgen dat je wilt. Maak goed gebruik van de ruimte die je hebt, maar onthoud ook goed dat het nog belangrijker is om je goed te voelen bij de keuzes die je maakt. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.