Zelfgemaakte crème om je huid lichter te maken

Yoghurt is het hoofdingrediënt in deze crème die je kunt gebruiken om de uitstraling van je huid in een mum van tijd te verbeteren.
Zelfgemaakte crème om je huid lichter te maken

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

De meeste vrouwen zijn zich bewust van het gegeven dat de voortdurende blootstelling aan de zon en gifstoffen uit de omgeving schadelijk is voor hun huid. Een zelfgemaakte crème kan de schade helpen beperken of herstellen.

Hoewel de huid zich dag in dag uit voortdurend aan het vernieuwen is, kan hij zijn taken soms niet bijhouden, waardoor er verschillende veranderingen kunnen optreden die ervoor zorgen dat de huid er minder goed uitziet.

Het verlies van collageen en elasticiteit, de opeenstapeling van dode huidcellen en zonnebrand zijn slechts een paar voorbeelden van factoren die de uitstraling van de huid negatief beïnvloeden en leiden tot vroegtijdige huidveroudering.

Om dit probleem op te lossen zijn er meerdere cosmetische producten en professionele behandelingen ontwikkeld die de schade kunnen herstellen en het genezingsproces bevorderen. Het probleem met dit soort oplossingen is dat ze vaak erg prijzig zijn en dat niet iedereen er geld voor heeft.

Gelukkig bestaan er ook oplossingen die veel goedkoper zijn en geweldige resultaten bieden zonder de huid bloot te stellen aan agressieve chemicaliën of behandelingen.

In dit artikel delen we daarom een zelfgemaakte crème die gebruik maakt van de natuurlijke eigenschappen van yoghurt om de huid te revitaliseren en de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Ben je klaar om deze crème zelf eens te proberen?

Zelfgemaakte crème van yoghurt en amandelen om de huid lichter te maken

Zelfgemaakte crème voor de huid

De verschillende ingrediënten die gebruikt worden om deze crème te maken, zorgen ervoor dat dit een geweldig middel is om dode huidcellen te verwijderen en de uitstraling van de gezichtshuid te verbeteren.

Gewone yoghurt is heel gezond en bevat bovendien melkzuur. Melkzuur kan helpen om de natuurlijke pH-waarde van de huid te reguleren en onzuiverheden te voorkomen.

Yoghurt wordt gezien als een van de beste alternatieve moisturizers, omdat het ervoor zorgt dat de huid zijn natuurlijke vochtigheid vasthoudt zonder de aanmaak van natuurlijke oliën te beïnvloeden.

De levende culturen in yoghurt bevorderen de gezondheid van de huid en voorkomen acne en de vroegtijdige verschijning van fijne lijntjes en rimpels.

Amandelen voor de huid

Daarnaast is amandelmeel rijk aan essentiële vetzuren en antioxidanten die goed zijn voor de huid.

Het hoge gehalte vitamine E beschermt de huid tegen oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen en voorkomt dat huidcellen en huidweefsel achteruitgaan. De natuurlijke oliën in amandelen herstellen een droge huid en voorkomen problemen als eczeem en psoriasis.

Om ervoor te zorgen dat deze zelfgemaakte crème nog beter in staat is om de huid lichter te maken, hebben we ook een beetje honing en citroensap aan dit recept toegevoegd.

Hoe maak je deze natuurlijke crème?

Crème en honing voor de huid

Een van de voordelen dat een middel gemaakt van alleen maar natuurlijke producten biedt, is dat het middel dan zeer makkelijk is om te maken en niet veel tijd vereist.

De benodigde ingrediënten voor deze crème zijn allemaal zeer makkelijk te vinden, hoewel het wel belangrijk is dat je alleen maar biologische varianten gebruikt.

Er bestaan wellicht ook goedkopere varianten, maar deze varianten zijn daardoor doorgaans wel van slechtere kwaliteit.

Ingrediënten

 • 350 ml gewone yoghurt
 • 4 amandelen
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 eetlepel honing

Instructies

 • Maal de amandelen tot je een poeder hebt. Als het mogelijk is, kun je ook kant-en-klaar amandelmeel kopen en deze stap overslaan.
 • Doe het meel in een kom en doe hier ook de yoghurt, honing en het citroensap bij.
 • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
 • Laat het even staan en kijk voor gebruik of alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.

Toepassing

 • Verwijder elke avond voor het slapengaan alle make-up van je gezicht en maak je huid goed schoon.
 • Wanneer je gezicht helemaal schoon is, breng je een ruime hoeveelheid crème op de huid aan en laat je de crème twintig minuten zitten.
 • Na twintig minuten spoel je de crème af met warm water en dep je je gezicht droog met een handdoekje.

Tips

Voor de beste resultaten kun je deze zelfgemaakte crème het beste gebruiken als onderdeel van je dagelijkse schoonheidsroutine. Wanneer je de crème namelijk alleen af en toe gebruikt, zal het verschil misschien niet merkbaar zijn.

Gebruik deze crème alleen ’s avonds. Het citroensap kan namelijk slecht reageren op blootstelling aan zonlicht. Bovendien is deze crème perfect voor in de avond, omdat het het natuurlijke regeneratieproces dat zich gedurende de nacht in het lichaam voordoet ondersteunt.

Na de eerste keer dat je deze crème gebruikt, zal je huid zo fris en schoon aanvoelen dat je er meteen dol op zult zijn. De huid zal echter pas na enkele weken zichtbaar lichter worden.

Als je wilt kun je dit product ook gebruiken voor je hals en borst, zodat het resultaat nog mooier is. Vergeet niet dat deze delen van de huid iets gevoeliger zijn en dus wat meer verzorging nodig hebben.

Wij raden sowieso aan om elke dag een goede zonnebrandcrème te gebruiken om de werking van dit product te bevorderen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Upadhyay, R., Dwivedi, P., & Ahmad, S. (2010). Screening of antibacterial activity of six plant essential oils against pathogenic bacterial strains. Asian Journal of Medical Sciences, 2(3), 152-158
 • Kodad, O. (2008). Variability of oil content and of major fatty acid composition in almond (Prunus amygdalus Batsch) and its relationship with kernel quality. [Abstract]. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56, 4096-4101
 • Sumit, K., Vivek, S., Sujata, S., & Ashish, B. (2012). Herbal cosmetics: Used for skin and hair. Inventi Rapid: Cosmeceuticals, 4, 1-7
 • Sultana, Y., Kohli, K., Athar, M., Khar, R., & Aqil, M. (2007). Effect of pre-treatment of almond oil on ultraviolet B-induced cutaneous photoaging in mice. [Abstract]. Journal of Cosmetic Dermatology, 6(1), 14-19

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.