Zelf cayennepeperzalf voor spataderen maken

Aarzel niet om deze eenvoudige tips uit te voeren en gebruik deze eenvoudige en goedkope cayennepeperzalf voor spataderen vandaag nog!
Zelf cayennepeperzalf voor spataderen maken
Maricela Jiménez López

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Maricela Jiménez López.

Geschreven door Solimar Cedeño

Laatste update: 09 augustus, 2022

Je kunt deze cayennepeperzalf voor spataderen eenvoudig zelf maken. Spataderen veroorzaken veel ongemak. Ze zijn lelijk en veroorzaken ongemakken aan de benen. Maak je echter geen zorgen!

Zelfgemaakte remedies kunnen helpen bij de behandeling van spataderen. Daarom hebben we besloten om in dit artikel te beschrijven hoe je zelf een cayennepeperzalf voor spataderen kunt bereiden.

Spataderen

Spataderen zijn niets meer dan gezwollen aderen in de benen die het gevolg zijn van problemen met de bloedsomloop. Dit probleem is valvulaire insufficiëntie die een goed zuurstoftransport naar het hart belemmert.

Deze cayennepeperzalf kan helpen om deze aandoening te behandelen. Het is goedkoop en kan behoorlijk effectief zijn in vergelijking met dure conventionele medische chirurgische behandelingen.

Momenteel zijn er veel dure behandelingen op de markt voor deze aandoening. Dit natuurlijke en goedkope middel is echter ook effectief en kan tot snelle resultaten leiden! Het zal het uiterlijk van je benen verbeteren en vervelende symptomen die bij spataderen horen verlichten zoals:

 • zware benen
 • kramp
 • pijn in de benen

Zelf cayennepeperzalf voor spataderen maken

Cayennepeper

Het enige wat je hoeft te doen is cayennepeper kopen, bijvoorbeeld in een reformwinkel. Je moet weten dat cayennepeper in een aantal landen, zoals Chili, Mexico en Venezuela, rode peper genoemd wordt.

Deze plant wordt gebruikt om voedingsmiddelen een sterke, bittere en pittige smaak te geven. Evenzo helpt het de bloedcirculatie te verbeteren. Cayennepeper bevordert de stevigheid van aderen, waardoor de veneuze werking toeneemt. Bovendien voorkomt het ook bloedstagnatie in de benen, waardoor vervelende spataderen worden geëlimineerd.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels cayennepeper (30 g)
 • ½ kop bijenwas (100 gram)
 • 1 kop amandelolie (250 ml)

Bijenwas en amandelolie hebben vergelijkbare eigenschappen als cayennepeper. Naast een ontstekingsremmend effect verbeteren ze de elasticiteit en flexibiliteit van de gewrichten in je benen.

Benodigdheden

 • Glazen pan of hittebestendige schaal
 • Houten lepel
 • Afsluitbare pot

Bereiding

Cayennepeperzalf
 • Giet als eerste de bijenwas in de glazen pan en smelt het au-bain-marie, in een grotere pan met warm water op het vuur.
 • Voeg als de was gesmolten is de cayennepeper en de amandelolie toe.
 • Zet het vuur laag en meng alle ingrediënten door elkaar met de houten lepel.
 • Nadat je een glad mengsel hebt verkregen, zet je het vuur uit en laat je het 10 minuten op kamertemperatuur staan.
 • Giet het mengsel in een afsluitbare pot voordat het stolt.

Je moet deze zalf tweemaal per dag gebruiken. Masseer de zalf gedurende 10 minuten op je benen als je wakker wordt en voor het slapengaan. En je kunt het ook op deze manier gebruiken op het moment dat je benen zwaar aanvoelen of verkrampen.

Overige tips

Andere maatregelen om het risico op spataderen te verminderen zijn zeker ook heel nuttig. Hier zijn er een paar van de beste tips.

Beweging

Wandelen of joggen gedurende minstens een half uur per dag verbetert je bloedcirculatie. Dit zal de veneuze terugloop bevorderen en de werking van de kleppen in de aderen versterken.

Bewegen is een manier om het ontstaan van spataderen te voorkomen. Vergeet niet om veel water te drinken terwijl je dit doet, omdat dit de bloedtoevoer naar de benen zal bevorderen.

Gewichtsverlies

Je kunt ook je dieet en eetgewoonten verbeteren om het ontstaan van spataderen te voorkomen. Overgewicht of obesitas zijn factoren die ervoor zorgen dat spataderen makkelijker kunnen ontstaan.

Een dieet met weinig vetten en koolhydraten helpt om gewicht te verliezen en je doel te bereiken. Eet voldoende groenten en fruit om je lichaam gezond te houden en het risico op spataderen te verminderen.

Leg je benen hoog

Sommige symptomen kunnen duiden op problemen met de bloedsomloop zoals:

 • pijn in de benen
 • zware benen
 • tintelingen
 • krampen

Als je je dagelijkse activiteiten afwisselt met je benen ten minste 10 minuten laten rusten in een verhoogde positie helpt met de veneuze terugloop en het verbeteren de bloedcirculatie.

Voordat je ‘s morgens uit bed stapt, kun je je benen omhoog brengen en ze tegen de muur leggen om ze te ondersteunen. Je kunt ook actieve beenoefeningen doen om de bloedsomloop te activeren.

Niet met benen over elkaar zitten

Je moet vooral niet lange tijd zitten of staan. Deze posities beïnvloeden de juiste doorbloeding op een negatieve manier en verhogen de valvulaire insufficiëntie.

Als je langere tijd met je benen over elkaar zit, wordt de bloedcirculatie belemmert. Als je gaat zitten, moet je je voeten recht op de vloer zetten, zodat er geen druk op je benen komt.

Draag loszittende en comfortabele kleding

Draag loszittende kleding die de bewegingen van de beenspieren niet belemmert. Strakke kleding, zoals sommige modellen broeken, wordt niet aanbevolen, omdat dit soort kleding een goede bloedsomloop verhindert en daardoor bijdraagt aan het ontstaan van spataderen.

Strakke kleding mag dan wel in de mode zijn, maar het kan goede doorbloeding bemoeilijken. Het is ook belangrijk om loszittende kleding te dragen tijdens het slapen.

Aarzel niet om deze eenvoudige tips uit te voeren en begin vandaag nog met het gebruik van deze makkelijk te maken en goedkope cayennepeperzalf voor spataderen!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.