Zeg vaarwel tegen gewrichtspijn: 5 geteste remedies

4 augustus 2015

Heb jij last van gewrichtspijn? We gaan je vijf bewezen methodes geven, die je leed verzachten en pijn verlichten.

We weten zeker dat je dit een keer overkomen is: je wordt moe wakker, net alsof je jezelf de hele avond uitgeput hebt. Het doet al pijn om je hand te bewegen en je knieën doen pijn tijdens het traplopen.

Hoe kan je ondraaglijke gewrichtspijn genezen? We gaan je hieronder een aantal simpele suggesties geven, die je aan je dagelijkse leven toe kan voegen.

Tips om gewrichtspijn te verlichten

Veel personen hebben last van gewrichtspijn, een realiteit die zich presenteert in de vorm van reuma, artritis en artrose… Het is niet altijd gegarandeerd dat de pijn verlicht kan worden, maar we kunnen er mee leren leven door het uitvoeren van bepaalde strategieën. Deze hebben een pijnverlichtend effect, maar zorgen er ook voor dat je je kwaliteit van leven kan behouden, wat het belangrijkste is.

Het is belangrijk om altijd het advies van je dokter op te volgen en niet teveel ontstekingsremmers in te nemen, aangezien die schadelijke bijwerkingen kunnen veroorzaken. We verzekeren je dat er simpele, natuurlijke remedies bestaan die je kunnen helpen!

1. Dagelijks gember

gember

Tijdens een recent onderzoek van de Universiteit van Miami ontdekte men dat twee capsules gember per dag je kan helpen met gewrichtspijn en ontstekingen. De voordelen van gember zijn beter dan die van ibuprofen (maar zonder de bijwerkingen die buikpijn en circulatierisico’s veroorzaken). Gember kan gevonden worden in gezondheidswinkels of kruidenwinkels. We bevelen aan om dagelijks gember in te nemen. Twee keer per dag een eetlepel gember met een glas water innemen is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

2. Pas op met sommige voedingsmiddelen

melk

Pas op met de volgende voedingsmiddelen: het beste is om ze uit je dieet te halen of in kleine hoeveelheden te consumeren:

 • Lactose: Dit bevat een melkeiwit, dat een ontsteking in de gewrichten veroorzaakt. Als je melk of yoghurt erg lekker vindt, probeer ze dan stukje bij beetje uit je dieet te halen om je kwaliteit van leven te verbeteren.
 • Rood vlees: Probeer rood vlees helemaal uit je dieet te halen. Ze zijn over het algemeen niet gezond en kunnen ook cholesterolproblemen veroorzaken in de aderen.
 • Tarwe: Verrast? Misschien wel… Recente onderzoeken hebben bewezen dat tarwe en andere soorten granen het element gluten bevatten, wat gewrichtspijn en ontstekingen kan veroorzaken bij personen die last hebben van artritis. Wat is de oplossing? Haal gluten stukje bij beetje uit je dieet, totdat je het er volledig uit kan halen. Dit zou de pijn moeten verzachten. Sommige personen merken totaal geen verschil, maar er zijn er veel die aangeven dat ze een betere kwaliteit van leven hebben, door gluten helemaal uit het dieet te halen.
 • Eieren: Pas op met de consumptie van dit dierlijke bijproduct, dat cholesterol in het eigeel bevat, wat onder andere ontstekingen in de gewrichten kan veroorzaken. Het is waar dat eieren gezond zijn en vol met eiwitten zitten, maar ze hebben vaak ook ongewenste bijwerkingen.
 • Pas op voor Solanaceae voedingsmiddelen: Herken je de term? Wanneer we het over Solanaceae voedingsmiddelen hebben, dan hebben we het over tomaten, paprika’s, aubergines etc. Deze rauwe groenten kunnen frigiditeit in het bewegingsapparaat, af en toe migraine, maar ook ontstekingen in de gewrichten veroorzaken. Dit komt door een giftige alkaloïde, solanine genaamd, een component die ontstekingen kan veroorzaken en verergeren, vooral bij personen die al last hebben van de aandoening. De beste groente die je kan eten is wortel.

3. Groene thee in de morgen

groene-thee

Ben je een fan van een groene thee? Zo ja, dan heb je geluk! Het is bewezen dat de antioxidanten die het bevat artritis en gewrichtspijn bestrijden. Vergeet niet om elke ochtend een kopje te drinken!

4. Vitamine E: je grootste bondgenoot

vitamine-e

We weten zeker dat je van vitamine E gehoord hebt en de geweldige effecten die het heeft om artritis te bestrijden als een “groen” medicijn. Twee capsules per dag, die je kan vinden bij je lokale apotheker of gezondheidswinkel, is ideaal. Vitamine E zit ook in veel groene bladgroenten, maar om de juiste dosis binnen te krijgen, bevelen we twee capsules per dag aan.

5. Voedingsmiddelen die de pijn verminderen en je gemoedstoestand verbeteren

melk

Het is essentieel om je kwaliteit van leven te verbeteren. Dit kan je bereiken met goede voeding. Voedingsmiddelen die je niet alleen helpen om de pijn te verminderen, maar je gemoedstoestand ook verbeteren. Wat zijn de richtlijnen?

 • Consumeer verse voedingsmiddelen (fruit, groenten). Zeg nee tegen diepvries en samengestelde maaltijden, die chemicaliën bevatten die ontstekingen in de gewrichten versnellen.
 • Droog fruit: Noten zoals amandelen, pistache etc. Deze geven ons een hoop energie en zijn erg gezond!
 • Citroensap: Het bevat antioxidanten en is effectiever als je het in de ochtend drinkt.
 • Levertraan: Dit is een klassieke bron van visvetoliën zoals omega 3, wat een bewezen manier is om gewrichtspijn tegen te gaan. Vergeet niet om dagelijks een theelepel toe te voegen aan je dieet.
 • Organische appelazijn: Het helpt om de pijn te verlichten en is sterk aanbevolen voor je gezondheid.
 • Quinoa en amarant: Heb je één van deze al geprobeerd? Het zijn “superfoods”; geweldige granen die dagelijks fantastische voordelen voor je gezondheid hebben en ze kunnen ook helpen om gewrichtspijn te verlichten.
Bekijk Ook