Zaden die een anti-carcinogene werking hebben

In dit artikel bespreken we vier zaden en pitten die een anti-carcinogene werking hebben en daardoor kunnen helpen om kanker te bestrijden.
Zaden die een anti-carcinogene werking hebben

Laatste update: 21 januari, 2019

Er zijn meerdere zaden en pitten die een anti-carcinogene werking lijken te hebben. Ze lijken te kunnen helpen om kanker te bestrijden of een goede aanvulling te zijn op chemotherapie. Het is echter niet de bedoeling om deze zaden te gebruiken als vervanging voor medische behandeling.

Met het doel om de behandelingen voor verschillende vormen van kanker te verbeteren, zijn er meerdere studies uitgevoerd die uiteindelijk hebben aangetoond dat de natuur ons voorziet van een hoop stoffen die een anti-carcinogene werking hebben. Het beste aan deze stoffen is dat ze geen negatieve bijwerkingen veroorzaken.

Vooralsnog is chemotherapie de meest gebruikte manier om kanker te bestrijden, ongeacht het gegeven dat chemotherapie gezonde lichaamscellen die nog niet door de kanker zijn aangetast in gevaar brengt.

Het goede nieuws is dat er genoeg mensen zijn die zich al bewust zijn van de vele mogelijkheden om kanker te voorkomen. Dit zijn mensen die op zoek zijn gegaan naar informatie over welke voedingsmiddelen ze het beste kunnen consumeren om de kans op het ontwikkelen van kanker zoveel mogelijk te verkleinen.

Natuurlijke middelen zijn bedoeld om de kans op het ontwikkelen van verschillende vormen van kanker te verkleinen. Tegelijkertijd kunnen ze echter ook helpen om het immuunsysteem te versterken en in sommige gevallen zelfs de groei van kwaadaardige kankercellen tegengaan.

De vier zaden en pitten die we in dit artikel bespreken, zijn enkele van deze natuurlijke opties. Ze hebben voedzame eigenschappen die veel positieve resultaten hebben geleverd in de strijd tegen kanker.

4 zaden met een anti-carcinogene werking

1. Appelpitten

Appelpitten

Veel deskundigen zijn van mening dat de pitten in appels een van de middelen zijn die de krachtigste anti-carcinogene werking hebben.

Waarom zijn echter zo veel mensen hier nog niet van op de hoogte? Omdat, net als in zoveel andere gevallen, bepaalde organisaties niet willen dat het publiek hier van weet, omdat ze door willen blijven gaan met het ontwikkelen van synthetische medicijnen waar ze veel geld mee kunnen verdienen.

Appelpitten zijn in staat om de groei van kwaadaardige kankercellen van verschillende vormen van kanker te voorkomen, zoals:

  • Darmkanker
  • Longkanker
  • Prostaatkanker
  • Alvleesklierkanker
  • Borstkanker
  • Maagkanker

De fytochemische bestanddelen die appels bevatten zijn volgens wetenschappelijk bewijs duizend keer beter in staat om de groei van kankercellen te vertragen dan middelen als Adriamycine, een chemotherapeutisch medicijn dat over de hele wereld gebruikt wordt.

Het meest verbazingwekkende aan dit natuurlijke middel is dat het alleen kankerverwekkende cellen vernietigt en de gezonde cellen met rust laat.

Hoewel appelpitten inderdaad een kleine hoeveelheid cyanide bevatten, is deze hoeveelheid alleen giftig wanneer je er hele hoge doseringen van binnenkrijgt.

2. Druivenpitten

Druivenpitten

Druivenpitextract is een rijke bron van antioxidanten, flavonoïden en een actief bestanddeel dat bekend staat als B2G2. Dit bestanddeel lijkt te helpen om kankercellen te bestrijden.

Voorheen werd gedacht dat de bio-actieve bestanddelen in druivenpitten in staat waren om groepen kankercellen selectief te bestrijden. Nu is echter bewezen dat het de B2G2 is dat hier toe in staat is.

Alles wijst erop dat dit product de leefomgeving die kankercellen nodig hebben om te kunnen groeien beschadigt. Dat het het DNA van deze cellen verandert door de hoeveelheid reactieve zuurstofsoorten te vergroten.

Daarnaast maken druivenpitten het moeilijker voor kankercellen om zich te verspreiden, waardoor de groei van kwaadaardige tumoren met maar liefst 67% kan afnemen.

3. Lijnzaad

Dankzij het hoge lignaangehalte verdient ook lijnzaad een plek op deze lijst van middelen met een krachtige anti-carcinogene werking.

Aangetoond is dat lijnzaad een belangrijke rol kan spelen bij het voorkomen en behandelen van borstkanker. Terwijl het tegelijkertijd een fyto-oestrogene werking heeft.

Dit ingrediënt is in de afgelopen jaren erg populair geworden. Het is in staat om de apoptose in tumorcellen te bevorderen en tegelijkertijd angiogenese te voorkomen, wat kan helpen om uitzaaiing te voorkomen.

Daarnaast is lijnzaad een goede bron van alfa-linolzuur, een soort essentiele omega 3-vetzuur dat kanker en andere chronische ziektes tegengaat.

4. Perzikpitten

Abrikozenpit

Perziken bevatten een belangrijke hoeveelheid vitamine B17, een vitamine die een anti-carcinogene werking heeft in het lichaam.

Vitamine B17 is niet alleen geweldig om kanker te voorkomen, maar kan ook erg gunstig zijn voor patiënten die reeds met kanker gediagnosticeerd zijn.

Om deze pitten te gebruiken, kun je ze het beste stukslaan met een hamertje. Als het goed is, zit er in de pit een zaad verborgen dat een amandelachtige vorm heeft. Dit is het deel van de perzikpit dat je moet gebruiken.

Onthoud echter wel dat je vitamine B17 alleen binnen probeert te krijgen door middel van perziken. De supplementen die je in de winkel kunt kopen bevatten namelijk niet de enzymen en co-factoren die het zaad uit perzikpitten bevat.

Om de smaak wat minder bitter te maken, kun je het zaad mengen met een beetje nootmuskaat, ruwe gerst of geraspte kokos.

Misschien ook interessant om te lezen:
De voordelen die alkalisch voedsel biedt tegen kanker

Onthoud!

Alle pitten en zaden die we in dit artikel hebben besproken hebben een anti-carcinogene werking. Ze zijn echter niet in staat om kanker volledig te genezen.

Het is dus geweldig om deze pitten en zaden regelmatig te consumeren om kanker te voorkomen of in combinatie met andere middelen die bedoeld zijn om kanker te behandelen.

Daarnaast is het belangrijk om ze alleen te consumeren onder toezicht van je dokter en in minimale hoeveelheden. Sommige mensen kunnen namelijk last krijgen van negatieve bijwerkingen wanneer ze te grote hoeveelheden van deze zaden en pitten binnenkrijgen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.