Wil je bruin worden? Dit moet je eten!

Voedsel kan ervoor zorgen dat je bruiner wordt als je in de zon ligt, waardoor je minder blootstelling aan de zon nodig hebt om toch een mooie kleur te krijgen.
Wil je bruin worden? Dit moet je eten!

Geschreven door Ekhiñe Graell

Laatste update: 07 november, 2022

Hangt bruin worden af van wat je eet? Sommige personen zeggen dat voedingsmiddelen en een dieet niks te maken hebben met de kleur van je huid. Maar anderen, waaronder verscheidene experts, zeggen dat de voedingsmiddelen die je eet (of niet eet) wel zeker helpen bij het bruin worden.

Aangezien dokters aanbevelen om jezelf niet te lang bloot te stellen aan de zon, kan je de mogelijkheid om bruin te worden vergroten door bepaalde voedingsmiddelen te eten.

En het nuttigen van de verkeerde voedingsmiddelen kan voorkomen dat je bruin wordt. Dus wat je zou je moeten eten om bruin te worden?

Wil je bruin worden? Dit moet je eten!

Mango’s en ander fruit

Mango’s zijn rijk aan vitamine A, dat je huid in staat stelt om bruin te worden door zonnestralen aan te trekken en je een gezonde glans te geven.

Ander fruit dat ook vitamine A bevat, zijn perziken en meloenen. Watermeloen biedt niet alleen vitaminen, maar zit ook vol met water, dat erg belangrijk is wanneer je je lichaam en huid blootstelt aan de zon.

Water helpt om je huid te hydrateren tegen de hitte van de zon. B-vitaminen en vitamine B6, die in watermeloen zitten, vergroten ook de mogelijkheid voor de huid om bruin te worden.

Wortels en andere groenten

Wortels

Rauwe wortels, die rijk zijn aan caroteen, bieden de beste voordelen voor mooi bruin worden. De bètacaroteen in wortels wordt omgezet in vitamine A in het hele lichaam, die de huid beschermt tegen verbranding door de zon. Het geeft je ook de voedingsstoffen die nodig zijn om jezelf te beschermen.

Caroteen biedt ondersteuning voor melanine, dat verantwoordelijk is voor het donker worden van de huid door zonlicht. Het wordt ook gebruikt in kunstmatige bruiningscrèmes. Andere groenten zoals paprika, courgette of tomaat kunnen je huid ook voorbereiden voor een bruinere kleur.

Eieren

Eieren zijn rijk aan vitamine A, B, D en E, die regeneratief zijn en het lichaam en de huid herstellen. Eigeel biedt andere revitaliserende ingrediënten zoals vitamine B6 en vetzuren zoals omega 3 en omega 6, die de huid voorbereiden voor een bruinere kleur.

Door een beetje (witte) kaas toe te voegen, verrijk je je dieet met calcium en zal je bruine kleur verbeteren. Voedingsmiddelen rijk aan calcium helpen je over het algemeen bij bruin worden.

Gegrilde voedingsmiddelen

Olijfolie op een lepel

Gegrilde voedingsmiddelen kunnen de voordelen van je bruine kleur vergroten, zolang je ze goed kookt. Sprenkel olijfolie, sojasaus of balsamicoazijn over je vlees en vis om je bruine kleur te versterken.

Het grillproces houdt het vlees mager. Olijfolie en andere mono-onverzadigde vetten hebben revitaliserende en regenererende voordelen wanneer je ze direct op je huid aanbrengt. Daardoor kunnen ze je huid van binnenuit helpen door deze goed gehydrateerd en gezond te houden.

Wanneer je voedsel grilt, moet je van citrus, peterselie en waterkers afblijven, omdat deze je inspanningen voor bruin worden teniet kunnen doen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.