Hoe je kan weten of een zonnebril goed is
Wil je weten of je zonnebril goed is? Als je een zonnebril hebt maar er niet op vertrouwt dat ze je ogen beschermen tegen de zon, dan laten we je vandaag een paar manieren zien om er zeker van te zijn.
Zodra je alle kennis hebt om te bepalen of je zonnebril goed is, raden we je aan om deze altijd in gedachten te houden voor toekomstige aankopen of om de mensen die het dichtst bij je staan te vertellen wat je nu weet. Alle informatie die je kan helpen om je beter tegen de zon te beschermen, is nuttig.
Het beschermen van je ogen tegen de zon is essentieel als je toekomstige problemen veroorzaakt door de ultraviolette stralen van de zon wilt voorkomen.
Over het algemeen raden we aan dat je altijd naar een opticien gaat om je zonnebril te kopen. Op die manier zal er geen twijfel over bestaan dat het een goede kwaliteit heeft en dat hij je beschermt tegen de zon.
Als je er echter voor kiest om hem in de winkel te kopen, let dan op deze toetsen. Ze zijn belangrijk!
Hoe weet je of je zonnebril goed is?
Controleer het CE-teken
Om te weten of je zonnebril goed is en je in Europa bent, dan moet je de initialen CE opzoeken. Dit zijn letters die ergens op je bril staan. Het acroniem CE betekent ‘Europese conformiteit’ en is een kwaliteitszegel die garandeert dat het een goede zonnebril is.
Deze initialen geven ook aan dat het product voldoet aan de verplichte regelgeving, wat betekent dat het in goede staat verkeert en je gezondheid beschermt. Als er geen CE-markering is, dan moet je achterdochtig zijn wat betreft de kwaliteit van de bril. Hij is waarschijnlijk niet goed voor je ogen.
Lees ook:
5 dingen die je niet wist over je ogen
Heeft het UV-bescherming?
Als je zonnebril geen UV-bescherming biedt, dan is hij absoluut niet goed. Draag geen zonnebril alleen om esthetische redenen. Draag hem in plaats daarvan voor zijn functie om je ogen te beschermen tegen de ultraviolette stralen.
Je ogen worden altijd blootgesteld aan de zon. Dus je moet je zorgen maken of je zonnebril goed is of niet om ervoor te zorgen dat je ogen goed worden beschermd tegen de zonnestralen.
Je kan niet alleen huidkanker of gezondheidsproblemen krijgen als je jezelf niet beschermt tegen de zonnestralen, maar hetzelfde kan je ogen overkomen. Sommige problemen die kunnen voortvloeien uit het dragen van een zonnebril die geen UV-bescherming heeft, zijn onder andere:
- Ooglidkanker
- Blindheid door een beschadigd netvlies
- Abnormale weefselgroei in het oog
- Brandwond aan het hoornvlies
- Verhoogde kans op staar
- Ontsteking van het oogoppervlak
Zoals je kunt zien, kunnen je ogen schade ondervinden als je ze niet goed beschermt. Daarom zou je naar een opticien moeten gaan om ervoor te zorgen dat je goed beschermd bent tegen de zonnestralen. Anders zou je kunnen denken dat je beschermd bent terwijl dat niet zo is.
Hoe weet je of je bril UV-bescherming heeft? Eén manier is door het filtercategorie-nummer te controleren. Dit is meestal tussen 0 en 4 en toont de mate van absorptie die de lenzen kunnen weerstaan.
Als je jezelf blootstelt aan UV-stralen of een fysieke activiteit zoals skiën doet, dan heb je mogelijk een hoger filternummer nodig om te zorgen dat je ogen beschermd zijn.
Misschien ook interessant om te lezen:
De symptomen van en de verschillende soorten staar
Tests en kwaliteitscontrole
Een andere manier om te weten of je zonnebril goed is of niet, is door na te gaan of hij voldoet aan de voorschriften. Deze producten moeten strenge tests en controles ondergaan om te bepalen of ze veilig zijn om te gebruiken. Als je niet kunt controleren of de zonnebril aan deze normen voldoet, dan kun je beter een andere kiezen.
Het is ook belangrijk om naar de aanvullende informatie te kijken. Beschikt de bril over een merknaam, onderhoudsinstructies of een waarschuwingsetiket? Als hij geen van deze informatie heeft, dan moet je het niet vertrouwen.
Een goede manier om te weten of een zonnebril van hoge kwaliteit is, is om hem te proberen. Als je hoofd pijn gaat doen of als je duizelig wordt, dan moet je die bril niet kopen.
Als je een bril koopt die niet goed is, dan riskeer je mogelijk de gezondheid van je ogen.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
-
Diario Expreso. (2014). Gafas la tecnología contra el sol.
-
NSMG Publicado En Salud visual. (2017). ¿Cómo elegimos las gafas de sol según nuestra edad?
-
Miller, D. (1998). Efectos perjudiciales de la luz sobre el ojo. Ciencias de La Optometría: Revista Trimestral de La Asociación de Antiguos Alumnos Del Centro Boston de Optometría.