Wat komkommersap je kan bieden

Komkommersap voorziet ons lichaam van vitaminen en mineralen, waardoor het ideaal is om voor ons lichaam te zorgen en het de voedingsstoffen te geven die het nodig heeft zonder te veel calorieën binnen te krijgen.
Wat komkommersap je kan bieden
Grecia Morillo

Geschreven en geverifieerd door de dokter Grecia Morillo.

Laatste update: 25 september, 2022

Komkommer heeft gunstige eigenschappen die alle lichaamsfuncties activeren. Bovendien is het ongelooflijk lekker. Kom meer te weten over wat komkommersap je kan bieden in dit artikel!

Elk kopje komkommersap bevat evenveel vitamines en mineralen als een kop groenten. Daarom is komkommersap ook een geweldige optie als je je gezondheid in topconditie probeert te houden.

Wat komkommersap je kan bieden

1. Ideaal voor gewichtsverlies

Een van de voordelen van komkommersap is dat het gewichtsverlies bevordert

In tegenstelling tot appelsap, ananassap en sinaasappelsap, bevat een glas komkommersap helemaal niet veel calorieën, waardoor je het gemakkelijk kunt drinken bij je maaltijden.

Als je op zoek bent naar een manier om af te vallen, of gewoon je taille te behouden, dan is het elke dag drinken van komkommersap misschien wel je beste optie.

Komkommersap zorgt ervoor dat je gedurende de dag niet al te veel calorieën consumeert, omdat het je een verzadigd gevoel geeft. Dit voordeel helpt om te voorkomen dat je meer eet dan je lichaam nodig heeft.

Bezoek dit artikel:
De waarheid over komkommer

2. Helpt om griep tegen te gaan

Je hoeft helemaal niet per se citrusvruchten te eten om de symptomen van griep te voorkomen. Er bestaan namelijk ook andere geweldige remedies, zoals komkommersap.

  • Het consumeren van komkommersap is een van de beste manieren om de grote hoeveelheid vitamine C die komkommer bevat binnen te krijgen.
  • In combinatie met een gezond dieet zal dit helpen om griep te bestrijden en tegelijkertijd je immuunsysteem en de ontwikkeling van hersencellen te versterken.

Wat komkommersap je kan bieden is dan ook dat het allerlei dingen tegelijk kan optimaliseren.

3. Verbeter de uitstraling van je huid

Een van de vele voordelen van komkommersap is dat het je huid verbetert

Komkommersap is een van de beste opties om je huid gezond en jong te houden.

  • Komkommer is namelijk rijk aan collageen. Daarom verbetert het niet alleen de elasticiteit van de dermis, maar ook de stevigheid waardoor je ondanks het verstrijken van de tijd toch nog een jonge uitstraling kunt behouden.
  • Door dagelijks komkommersap te consumeren verzorg je de schoonheid van je huid en zorg je ervoor dat deze altijd stevig en gehydrateerd blijft.

4. Gaat bloedingen tegen

Het hoge gehalte aan vitamine K dat komkommer bevat, werkt samen met bloedplaatjes wanneer het lichaam beschadigd weefsel moet repareren.

  • Deze voordelen van komkommersap zorgen ervoor dat het bloedingen kan reguleren. Bovendien helpt het om bloedingen te stoppen en tegelijkertijd bloedstolsels te voorkomen.
  • Het dagelijks drinken van komkommersap verbetert ook vasculaire aandoeningen, vooral bij mensen die vatbaar zijn voor bloedingen en bloedstolsels.

5. Geeft je haar een natuurlijke glans

Een van de vele voordelen van komkommersap is dat het je haar doet glanzen

Het is niet alleen belangrijk om je haar sneller te laten groeien of te voorkomen dat het uitvalt. Soms wil je dat je haar er levendiger en gezonder uitziet en dat de uitstraling ervan verbetert.

Als je je beschadigde en futloze haar wilt veranderen in haar dat er zijdezacht en glanzend uitziet, maak dan gebruik van de voordelen van komkommersap.

  • Je kunt van deze geweldige voordelen profiteren door elke dag komkommersap te consumeren.
  • Komkommersap voorziet je lichaam van voedingsstoffen en vitamines die elke haarlok hervormen, van de wortels tot de puntjes. Hierdoor zal je haar altijd zijdeachtig en glanzend blijven.

Misschien ook interessant: Advies voor het behandelen van droog haar

6. Stimuleert hersenverbindingen

Tot slot willen we nog een van de voordelen van komkommersap met je delen, namelijk het vermogen om hersenverbindingen te stimuleren.

  • De hoeveelheid vitamine B5, oftewel pantotheenzuur, die komkommer bevat zorgt ervoor dat ons denkvermogen bij elke activiteit sneller wordt.

Omdat het een goede bron van vitamine B5 is, resulteert het bovendien in een hogere hormoonsynthese. Dit helpt om de functie van elk orgaan in stand te houden en alle cellulaire systemen volledig gezond te houden.

Zowel je denkvermogen als je geheugen profiteert van de vele voedingsstoffen die komkommersap bevat, om nog maar te zwijgen over andere hersenfuncties.

Dit natuurlijke product is iets dat je absoluut niet aan je voorbij wilt laten gaan. Profiteer van de geweldige voordelen die komkommersap je kan bieden, je lichaam zal je er dankbaar voor zijn! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Arakelyan, Hayk. (2019). Cucumber (Cucumis sativus) – 1.Healthy Vegetables. –Mother Nature Healing.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.