Wat is het effect van de maan op mensen?

De maan heeft niet slechts één betekenis als het gaat om zijn effecten op de mens. Ontdek hier meer over terwijl je verder leest.
Wat is het effect van de maan op mensen?

Laatste update: 08 januari, 2019

De maan is de natuurlijke satelliet van de aarde. Het geeft ons een prachtig zicht en er zijn duizenden verhalen over bekend. En daarom wil je leren hoe ze werkt en de verbeelding van mensen inspireert en prikkelt.

Er wordt gezegd dat de maan de getijden beïnvloedt, maar ze heeft ook een zekere invloed op ons gedrag. Op die manier kunnen onze stemming en onze beslissingen op dezelfde manier veranderen als de fasen van de maan.

Men gelooft ook dat ze onze slaap beïnvloedt, vooral wanneer het een volle maan betreft. In deze fase duurt het langer om in slaap te vallen of slaapt men slecht.

De populairste overtuigingen

Al duizenden jaren gelooft men dat de maan een zekere invloed heeft op het menselijk gedrag. Men gelooft dat haar energie zo krachtig is dat ze in staat is om ons leven te veranderen.

Ook is men er sinds de oudheid van overtuigd dat ze een effect heeft op:

  • De golven
  • Gewassen
  • Dieren
  • Menselijke emoties

Tot op heden is er nog steeds geen definitief bewijs dat deze culminatie van overtuigingen die bestaan ondersteunt. Dit heeft mensen er echter niet van weerhouden hun overtuigingen te blijven delen. Om activiteiten uit te voeren volgens de fasen.

Het effect van de fasen van de maan

Maansikkel

Nieuwe maan

Deze fase duurt ongeveer drie dagen. Er wordt gezegd dat dit de beste fase is voor het ontgiften van het lichaam.

Deze fase wordt beschouwd als een tijd om met nieuwe dingen te beginnen. Daarom is het ideaal voor:

  • Het starten van nieuwe routines.
  • Het veranderen van gewoontes die je niet leuk vindt of die je niet ten goede komen.
  • Ook is het een ideaal moment voor rust en introspectie.

Eerste kwartier

Eerste kwartier

Tijdens deze fase is de satelliet slechts half zichtbaar. Deze fase zou er een zijn van welvaart, gezondheid en vitaliteit. Dit is de beste tijd als je:

  • Een nieuw project wilt beginnen.
  • Een bedrijf wilt opstarten.
  • Of zelfs gewoon wilt beginnen met trainen.

Men gelooft dat de maan in het eerste kwartier de mens positieve energie geeft. Dat zij onze acties op dezelfde manier beïnvloedt. Het is ook gebruikelijk om te horen dat het in deze fase goed is om je haar te knippen zodat het sneller, sterker en glanzender wordt.

Volle maan

Dit is de fase waarin de maan volledig rond is en straalt door het zonlicht. Dit veroorzaakt gedragsveranderingen bij de mens. Deze kunnen gaan van kleine stemmingsveranderingen tot plotselinge stemmingswisselingen.

De volle maan wordt geassocieerd met euforie en excessen, maar ook met overvloed en prestatie. Er wordt gezegd dat in deze fase iedereen verandert in een ‘krankzinnige’, omdat haar energie dan groter is dan normaal.

Afnemende maan

Afnemende maan

Een afnemende maan vertegenwoordigt de ‘dood’ van het hemellichaam. Het is de laatste fase voordat de cyclus opnieuw begint. Er wordt gezegd dat dit het moment is om beslissingen te nemen en om te rijpen. Ook wordt aangenomen dat problemen en negatieve mentale toestanden zullen afnemen tijdens deze maanfase.

Vier van de meest voorkomende mythes over haar invloed

1. Bevordert vruchtbaarheid

Er wordt gezegd dat bij volle maan het waarschijnlijker is dat je zwanger zult worden. Zeker als je in het licht van de volle maan slaapt. Ook is er de overtuiging dat ze, in het algemeen, de vruchtbaarheid van vrouwen bevordert.

Misschien ook interessant om te lezen:
Hoe kun je de vruchtbaarheid van een man verhogen?

2. Verhoogde passie tijdens volle maan

Volle maan

Dit fenomeen staat bekend om de toenemende passie en sensualiteit onder partners. Ook is deze natuurlijke satelliet altijd een romantisch element geweest voor de mens.

3. Trouwen tijdens het eerste kwartier

Zoals de overtuiging zegt, trouwen tijdens het eerste kwartier bevordert de relatie. Met andere woorden, het zal het huwelijk welvarend en duurzaam maken. Dit is te wijten aan de overtuiging dat alles wat zich afspeelt in deze fase van ‘groei’ een positieve invloed heeft op de andere gebieden van ons leven.

4. Bloedmaan

Bloedmaan

Wanneer ze een roodachtige tint heeft, wordt zij gezien als vol met ‘bloed’. Zoals de mythe zegt, is de energie die ze afgeeft op deze momenten gevaarlijk voor mensen. Aangezien ze de wrok en haat die je koestert naar boven haalt.  Wellicht ook interessant voor jou

Kan de maan je leven beïnvloeden?
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Kan de maan je leven beïnvloeden?

Heb je jezelf al eens afgevraagd of de maan je leven kan beïnvloeden? Is het je al eens opgevallen dat de maancyclus je personaliteit veranderd?