Wat houdt een draadlift behandeling in?

Naarmate de tijd verstrijkt wordt onze huid helaas steeds minder stevig en elastisch. Om je gezicht strak te houden, kun je ervoor kiezen om een draadlift behandeling te laten doen. De effecten zijn direct zichtbaar en de behandeling vereist geen verdoving of ziekenhuisopname.
Wat houdt een draadlift behandeling in?
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 25 oktober, 2018

Een draadlift behandeling is een eigenlijk een ‘wonderbehandeling’ om een ​​einde te maken aan een slappe gezichtshuid. Dit is een probleem dat niet alleen vrouwen maar ook mannen zorgen baart.

Het is belangrijk om te weten dat je geen kostbare en pijnlijke esthetische operaties hoef te ondergaan om een strakke gezichtshuid te hebben waaraan niet te zien is dat er al wat jaartjes verstreken zijn. Tegenwoordig kun je immers ook kiezen voor een draadlift behandeling.

In dit artikel vertellen we je iets meer over deze nieuwe trend.

Wat je moet weten over een draadlift behandeling

Vrouw krijgt draadlift behandeling

Het doel van deze facetlift behandeling is om de inwendige weefsels van de huid te verjongen door een slappe huid te corrigeren. De procedure is:

  • snel
  • er zijn geen incisies voor nodig
  • er wordt gebruikgemaakt van biocompatibel materiaal.

Dit is ook de reden waarom deze behandeling zo populair is.

Deze behandeling ontstond in Japan. Geloof het of niet, maar het is gebaseerd op de techniek die gebruikt wordt om hartoperaties te hechten. Het veroorzaakt geen problemen zoals allergieën. Er wordt gebruikgemaakt van polydioxanon materiaal om de procedure uit te voeren.

Het gebruik van draden om de huid strakker te maken of er beter uit te laten zien is echter allesbehalve nieuw. Hoewel het wel zo is dat deze technieken in de loop der jaren zijn verbeterd.

In de jaren 80 werden er bijvoorbeeld ‘gouden draden’ gebruikt. Het grootste probleem met deze techniek was echter dat het materiaal nadelige reacties veroorzaakte. Zo ervoeren veel mensen onregelmatigheden in het huidweefsel, verharding in het behandelde gebied enz.

Tegenwoordig slaagt deze behandeling er echter in om de stevigheid van de huid in het gezicht en de hals te herstellen door een soort gaasachtige stof te gebruiken. Dit ‘masker’ wordt vervolgens op de huid geplaatst om het gezichtsweefsel vast te houden.

Hoe wordt een draadlift behandeling toegepast?

Vrouw wordt voorbereid voor draadlift behandeling

Allereerst moet je weten dat deze techniek volledig gepersonaliseerd is. Bij de uitvoering houdt men rekening met de behoeften van elke patiënt, zoals leeftijd, de gezichtsbouw en mate van slapheid.

Door middel van een zeer dunne canule worden er ongeveer 10 tot 20 draden ingebracht, door het onderhuidse weefsel heen. Wanneer je deze draden verwijdert, rekken de draden zich vanzelf uit. Het resultaat is een meer elastische en jeugdige huid.

Eén van de belangrijkste voordelen van een draadlift behandeling, is dat er zeer weinig gevallen zijn waarin het lichaam de draden afstoot of er een allergische reactie ontstaat. Tegelijkertijd zijn de draden niet zichtbaar en vereisen ze weinig onderhoud.

Velen noemen de polydioxanone (PDO) -draden ‘magisch’. Ze zijn tenslotte in staat om dragend weefsel op natuurlijke wijze te vormen. Ondertussen dragen ze ook bij aan de vorming van fibroblasten en collageen eromheen, om de huid te herstellen en strakker te maken.

De resultaten van deze techniek zijn progressief en vrij natuurlijk. De eerste resultaten zijn al na drie weken zichtbaar en de huid blijft zich tot drie maanden na de behandeling verbeteren.

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Je moet het echter wel om de zes maanden herhalen.

Wat zijn de bijwerkingen van deze schoonheidsbehandeling?

  • Roodheid bij de inbrengpunten.
  • Blauwe plekken als een capillair knapt.
  • Pijn die weer overgaat (binnen twee tot zes dagen).
  • Milde oedeem.

Een draadlift behandeling is geschikt voor mensen vanaf 35 jaar oud. Zowel mannen als vrouwen die een slappe gezichtshuid willen herstellen, voorkomen of verbeteren, kunnen er gebruik van maken. Je kunt het ook combineren met andere behandelingen, zoals mesotherapie, radiofrequentie of plasmatoepassing.

Oudere mensen wiens huid zeer slap is, kunnen deze behandeling echter beter niet gebruiken. Dit geldt ook voor mensen met obesitas die willen voorkomen dat hun huid erg slap wordt, of mensen die veel zijn afgevallen.

De voor- en nadelen van draadliften

Vrouw met strakke huid

De voornaamste toepassingen voor deze behandeling zijn:

  • De wangen verhogen.
  • Rimpels rond de ogen verminderen.
  • De hals steviger maken.
  • Onderkin verminderen.
  • Nasolabiale plooien minder zichtbaar maken.

Je kunt deze behandeling ook gebruiken voor andere delen van het lichaam (billen, buik, borsten, armen enz.).

De voornaamste voordelen van deze behandeling:

  • Direct effect en geen veranderingen in de gezichtsuitdrukking.
  • Het vereist geen verdoving, ziekenhuisopname of speciale voorbereiding.
  • De draden zijn niet zichtbaar en bieden een natuurlijker resultaat.
  • Er is geen sprake van littekens of bloedingen. Bovendien kun je de behandeling combineren met andere technieken.
  • Het gebruikte materiaal is biologisch en veroorzaakt geen allergieën (het lichaam absorbeert het op natuurlijke wijze).
  • Het is een snelle behandeling, die je zo vaak als nodig is kunt toepassen.

Er zitten echter ook nadelen verbonden aan deze behandeling:

  • Sommige patiënten krijgen last van blauwe plekken, zwelling of lichte infecties.
  • Als degene die de procedure uitvoert geen ervaring heeft, kan dit asymmetrieën in het gezicht veroorzaken.
  • De resultaten zijn niet permanent en verdwijnen geleidelijk als je ze niet onderhoudt. Na 12 maanden is er geen spoor meer van de draden te zien, als je de behandeling niet herhaalt.
  • In zeer uitzonderlijke gevallen kan een van de draden breken en zo gezondheidsrisico’s veroorzaken. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Aracil Kessler, J. P., De Francia Cachon, S., Vicent Dols, A., Llorens Salvador, M., Esteban Masanet, M., Martin García, R. F., & Llobet Merce, J. (2006). Lifting frontal apoyado en malla de polipropileno. Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana32(1), 01-09.
  • Flórez Méndez, M., & Trelles, M. A. (2008). La técnica” Face up”: lifting facial mini-invasivo con hilos tensores. Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana34(1), 27-40.
  • Silva-Siwady, J. G., & Ocampo Candiani, J. (2003). Corrección de flaccidez facial con hilos APTOS. Dermatología Cosmética, Médica y Quirúrgica, 1(4), 224-229.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.