Waarom je ex vrienden met je wil zijn

Waarom wil hij opeens vrienden met je zijn? Ontdek de mogelijke redenen in dit artikel!
Waarom je ex vrienden met je wil zijn

Laatste update: 06 juni, 2018

Je zult vast verrast zijn wanneer hij voorstelt om elkaar te blijven zien, maar alleen als vrienden. Het maakt niet uit of jij nu degene was de relatie heeft beëindigd, of dat hij besloot om deze te beëindigen. Als je je ooit hebt afgevraagd waarom je ex vrienden met je wil zijn, maar je geen antwoord op die vraag hebt, blijf dan vooral lezen.

Vrienden zijn met een ex: mythe of realiteit?

Vrienden zijn met een ex: mythe of realiteit?

Misschien heb je het in een film, een serie of een boek gezien… maar heel weinig in het echte leven.

Vrienden zijn met onze vorige partners lijkt geen haalbaar idee.

Waarom?

Nou, omdat er veel gevoelens op het spel staan ​​en waarschijnlijk een van de twee (of allebei) uiteindelijk zal/zullen worden gekwetst.

Zelfs als de breuk ‘wederzijds’ of ‘in goede verstandshouding’ was, is het moeilijk om van die relatie een vriendschap te maken. Natuurlijk zijn er verschillende uitzonderingen, maar over het algemeen is het moeilijk om die relatie in de loop van de tijd te onderhouden.

Je kunt je afvragen: Als er geen liefde of passie tussen ons is, kan een vriendschap dan werken?” Dat is een beetje ingewikkeld om te bepalen, omdat we niet in staat zijn om in de toekomst te kijken.

Als geen van beiden echter lijdt onder deze nieuwe situatie en er geen conflicten ontstaan wanneer nieuwe partners in beeld komen, kunnen we zeggen dat vrienden zijn met een ex mogelijk is.

Waarom je ex vrienden met je wil zijn: verborgen bedoelingen

Misschien wordt je aandacht getrokken door je ex-partner die je vertelde dat hij wil dat jullie ‘vrienden’ blijven.

Dit voorstel zal je verbazen, ongeacht de reden waarom de relatie stukliep. Als jij hier niet over na hebt gedacht, waarom hij dan wel?

Natuurlijk kunnen we niet in zijn hart of zijn geest kijken om ‘zeker’ te weten wat de redenen waren die hem ertoe brachten een dergelijk voorstel te doen.

We kunnen echter wel een aantal redenen analyseren waarom je ex je misschien heeft gevraagd vrienden te blijven.

1. Uit schuldgevoel

Waarom je ex vrienden met je wil zijn: verborgen bedoelingen

Dit is van toepassing wanneer hij degene was die jou verliet. Misschien voelt hij zich erg schuldig omdat hij de relatie heeft beëindigd, of door hoe je omging met het ‘nieuws’ dat jullie niet bij elkaar konden blijven.

De kans is groot dat het voorstel voortkomt uit schuldgevoel is als hij de typische ‘we kunnen nog steeds vrienden zijn’ uitspraak gebruikt. Vooral wanneer hij niet erg overtuigend klinkt. Hij doet dit natuurlijk pas nadat hij al zijn verklaringen en excuses voor het verbreken van de relatie al heeft gebruikt.

2. Uit gewoonte

Hij kan zich geen leven zonder jou voorstellen

Als we een relatie hebben, wennen we aan de aanwezigheid van onze partner. Vlak na een relatiebreuk is hun afwezigheid hetgeen dat ons het meest pijn doet of kwetst. Dit geldt zelfs als we zelf hebben besloten om het uit te maken.

Als je ex vrienden met je wil zijn, is dat misschien omdat hij zich geen leven zonder jou kan voorstellen.

Reken er echter niet op dat jullie weer bij elkaar zullen komen. Misschien zal hij je in het begin wat vaker bellen om te vragen of je samen wil eten of een kopje koffie wil drinken. Als hij echter eenmaal aan een leven zonder je gewend is, zullen deze afspraken snel stoppen.

3. Omdat jullie misschien weer bij elkaar kunnen komen

Hij hoopt dat jullie misschien weer bij elkaar kunnen komen

Je zou kunnen zeggen dat hij zich aan kleine dingen probeert vast te houden. Vooral als hij niet degene die besloot om de relatie te beëindigen.

Het feit dat jullie vrienden zijn, geeft hem hoop dat je misschien hem opnieuw als vriend zal overwegen en accepteren wanneer hij dingen goed doet.

Hoe weet je of je ex vrienden met je wil zijn om vervolgens weer je vriendje te worden?

Ten eerste zal hij proberen de meest perfecte persoon ter wereld zijn. Alles wat je op een gegeven moment niet leuk vond aan hem of graag wilde veranderen zal hij aanpassen!

Hij zal ook nooit het woord ‘maar’ gebruiken: hij zal je altijd vleien en prijzen. Hij wil je weer mee uit eten nemen of naar de film, net zoals vroeger.

Kortom, hij zal de ideale partner voor je worden, net zoals hij dat was toen je hem voor het eerst ontmoette.

4. Uit eenzaamheid

Je moet heel voorzichtig zijn als je ex vrienden met je wil zijn omdat hij zich eenzaam voelt. Hierachter schuilt namelijk een ‘ongezond’ verlangen is om opnieuw een relatie te beginnen.

Het kan zijn dat hij geen andere vrienden heeft, dat hij je ‘s nachts belt, dat hij huilt, of dat je merkt dat hij verdrietig is. Misschien is hij dan erg bang om alleen gelaten te worden.

In plaats van je vriendschap aan te bieden, is het beter hem te helpen om meer naar buiten te gaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat hij uit kan gaan met andere mensen, nieuwe mensen kan ontmoeten, kan ‘socializen’ op een feest of verschillende groeps- of teamactiviteiten uit kan voeren.

5. Voor de lol

Hij wil vrienden zijn voor de lol

Let goed op, want dit is een van de gevaarlijkste redenen. Je ex zegt dat hij vrienden met je wil zijn, terwijl hij in werkelijkheid graag bepaalde ‘rechten’ wil, bijvoorbeeld vrijblijvende seks.

Dit gebeurt door een combinatie van verschillende factoren. Misschien wil hij niet alleen zijn, misschien houdt hij van je gezelschap, misschien voelt hij zich schuldig… De waarheid is echter dat hij met jou en je gevoelens speelt, en dat hij je uiteindelijk zal kwetsen.

Het beste wat je in deze gevallen kunt doen, is de relatie afkappen voor je eigen gezondheid. Dat betekent dat je zijn berichten of telefoontjes niet beantwoordt en zijn verzoeken afwijst om bij hem thuis of ergens anders af te spreken.

Zorg ervoor dat je het respect krijgt dat je verdient!

6. Uit eigenbelang

Hij wil van je profiteren

Ten slotte, als je ex vrienden met je wil zijn, komt dat misschien doordat hij ervan wil profiteren. Hij wil bijvoorbeeld geld, een positie binnen een bedrijf, een bepaalde sociale status, je eigendommen, etc. Het hangt af van wat je te bieden hebt.

Herken in welke situaties hij puur uit eigenbelang handelt. Als hij alleen maar contact met je opneemt als hij iets nodig heeft, dan wil hij alleen maar vrienden met je zijn om er zelf beter van te worden.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.