Waarom je maar niet van je cellulite af kunt komen

Lukt het maar niet om van dat hardnekkige en onaantrekkelijke sinaasappelhuidje af te komen? Wellicht zijn je eetgewoontes wel de boosdoener.
Waarom je maar niet van je cellulite af kunt komen

Laatste update: 28 januari, 2021

Als je al langere tijd probeert om van je onaantrekkelijke cellulite af te komen, maar hier nog altijd niet in geslaagd bent, dan is er wellicht meer aan de hand dan je in eerste instantie zou denken. Misschien eet je regelmatig bepaalde voedingsmiddelen die het bereiken van je doel belemmeren.

Laten we eens kijken naar de factoren die ervoor kunnen zorgen dat je maar niet van dat vervelende sinaasappelhuidje af kunt komen.

Waarschijnlijk heb je vrijwel elk middel om cellulite te elimineren als eens geprobeerd, maar heeft geen enkel middel echt gewerkt. Hoeveel geld je ook uitgeeft en hoeveel producten je ook probeert, je blijft last hebben van die lelijke putjes in je huid.

In dit artikel bespreken we enkele mogelijke redenen waarom het je nog niet gelukt is om van je cellulite af te komen, zodat je een beter beeld van je eigen situatie kunt krijgen en dit probleem voor eens en voor altijd op kunt lossen.

Maak je gevecht tegen cellulite persoonlijk

Cellulite

Cellulite is niet altijd bij iedereen hetzelfde, waardoor het dus ook niet altijd op dezelfde manier geëlimineerd kan worden. Hoewel een bepaalde methode misschien geweldige resultaten levert bij de één, kan het zomaar zijn dat dezelfde methode bij de ander geen enkel verschil uitmaakt.

Daarom moet je erachter zien te komen welke factoren van invloed zijn op jouw cellulite. Dit is de beste manier om de gewenste resultaten te bereiken zonder onnodige opofferingen te hoeven maken.

Hoewel het natuurlijk altijd zo is dat een gezonde levensstijl kan helpen om cellulite te elimineren, kan het enorm behulpzaam zijn om te weten wat de exacte oorzaak is, zodat je het probleem nog sneller kunt elimineren.

Je consumeert veel te veel zout

Een overmatige hoeveelheid zout consumeren is de oorzaak van veel gezondheidsproblemen en esthetische problemen. Door veel en vaak zout te eten, zal je lichaam meer vocht vasthouden en kan cellulite erger worden. Bovendien zorgt zout ervoor dat het lastiger is om van cellulite af te komen.

Ook als je denkt dat je zelf helemaal niet veel zout gebruikt bij het koken of als je over het algemeen niet veel zoutige dingen eet, is het belangrijk om te weten dat er vaak een hoop zout verborgen zit in kant-en-klare voedingsmiddelen, zoals:

 • Pizza
 • Kaas
 • Ingeblikt voedsel
 • Gefermenteerde voedingsmiddelen
 • Gedroogd fruit
 • etc.

Probeer dit soort producten daarom zo min mogelijk te eten en consumeer vanaf nu alleen kleine hoeveelheden zeezout.

3. Je hebt ongezonde eetgewoontes

Ongezond Eten

Een van de voornaamste oorzaken van cellulite is een ongezond dieet. Naast een overmatige zoutconsumptie, wat een van de meest bepalende factoren is, zou je ook op de hoogte moeten zijn van de andere factoren die cellulite kunnen veroorzaken.

 • Geraffineerde granen: kies altijd voor volkoren granen die rijk zijn aan vezels en andere voedingsstoffen.
 • Witte suiker: verwijder witte suiker vanaf nu volledig uit je dieet en consumeer alleen nog maar honing, bruine rietsuiker en stevia, met mate natuurlijk.
 • Gehydrogeneerde vetten: dit zijn vetten als margarine en gebakken voedsel. Vervang dit soort vetten voor gezonde vetten, zoals olijfolie, kokosolie, gedroogd fruit en zaden, avocado etc.
 • Koffie: groene thee is in dit geval een zeer gezond alternatief en heeft bovendien eigenschappen die helpen om cellulite tegen te gaan.
 • Alcoholische dranken: als je behoefte hebt aan een opkikker, probeer dan eens je eigen sapjes of smoothies te maken van verse groenten en fruit.

Gebrek aan lichaamsbeweging

Misschien houd je al een gezond dieet aan en gebruik je zelfs dagelijks crèmes om je cellulite tegen te gaan. Hoe hard je echter ook je best doet, die putjes in je huid gaan maar niet weg. Misschien is in jouw geval een gebrek aan lichaamsbeweging wel de boosdoener.

Probeer niet meer dan 45 minuten achter elkaar stil te zitten of staan en doe minstens twee à drie keer per week aan lichte of intense vormen van lichaamsbeweging. Probeer ook de lift te vermijden, om je dagelijkse routine sowieso al iets actiever te maken.

Slechte bloedsomloop

Massage

Als je van nature een vrij slechte bloedsomloop hebt, dan zal het voor jou helaas iets moeilijker zijn om van je cellulite af te komen dan voor andere vrouwen. Laat je hierdoor echter niet tegenhouden. Het goede nieuws is namelijk dat je verschillende dingen kunt doen om je bloedsomloop te bevorderen:

 • Het nemen van koude douches of meerdere keren afwisselen tussen koud en heet water.
 • Je benen masseren met etherische oliën die de bloedsomloop bevorderen, zoals rozemarijnolie.
 • Droog borstelen
 • Een half uur per dag met je benen omhoog liggen.

Hormonen

Ook je hormonen kunnen invloed hebben op het ontstaan van cellulite, waardoor het voor sommige vrouwen lastiger is om cellulite effectief tegen te gaan. Dit geldt zelfs voor vrouwen die eigenlijk zeer dun zijn.

Als dit voor jou het geval is, dan raden wij aan om op zoek te gaan naar een natuurlijke behandeling die kan helpen om je hormonen te reguleren. Enkele zeer geschikte middelen hiervoor zijn:

 • Teunisbloemolie
 • Lijnzaadolie
 • Venkel
 • Biergist
 • Monnikspeper
 • Salie

Wil je meer weten? Lees dan:
46 redenen om meer water te drinken

Je drinkt niet genoeg water

Water Drinken

Veel mensen hechten niet genoeg belang aan het drinken van voldoende water gedurende de dag, terwijl dit juist een van de makkelijkste manieren kan zijn om van cellulite af te komen.

Veel water drinken tijdens het vasten of tussen maaltijden door kan helpen om je lichaam te zuiveren van gifstoffen. Dit zorgt ervoor dat de bloedsomloop beter wordt en is een makkelijke manier om vochtretentie voortdurend tegen te gaan.

Drink dagelijks twee glazen water zonder erbij te eten en drie glazen water in de ochtend om gifstoffen uit je lichaam te drijven. Drink vervolgens in de middag nog drie glazen. Je zult hier vast en zeker verschil door merken. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.