Wat vrouwen waarderen in een relatie

Vrouwen zijn vaak kieskeuriger als het gaat om daten en ze schenken meer aandacht aan de kleine dingen.
Wat vrouwen waarderen in een relatie

Laatste update: 24 februari, 2019

Wist je dat vrouwen vaak kieskeuriger zijn als het gaat om daten dan mannen? Ze letten meer op de details en kijken verder dan de oppervlakte en pure lichamelijke aantrekkingskracht… maar ze willen ook hun ideale partner verleiden en veroveren. In dit artikel bespreken we wat de meeste vrouwen over het algemeen waarderen in een relatie.

1. Iemand om een goed team mee te vormen

Als je een koppel bent, dan betekent dit dat je samen moet werken. Elke dag bouw je samen aan een harmonieuze en gelukkige wereld. Zelfs de meest aantrekkelijke partner ter wereld zal meestal niet genoeg zijn als hij niet eens zichzelf elke dag gelukkig kan maken.

Een vrouw heeft iemand nodig die haar aan het lachen kan maken, iemand die ze kan vertrouwen en die haar begrijpt. Je wilt een partner die je leven makkelijker maakt, niet moeilijker. Je hebt namelijk niets aan onnodige eisen, wantrouwen of jaloezie. Dat is niet wat het inhoudt om een team te zijn.

Het zorgt juist voor afstand en leed tussen twee mensen. Nee, je bent op zoek naar een partner die jouw dromen in het leven deelt en met wie je deze dromen kunt verwezenlijken met een glimlach, niet met tranen.

2. Iemand die luistert en communiceert

Stelletje

Dit is belangrijk voor elke relatie. Beide partners moeten in staat zijn naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. Je partner is namelijk de persoon met wie je samenleeft en met wie je een toekomst probeert op te bouwen.

Je bent op zoek naar een persoon met wie je kunt praten over alles, iemand die niet bang is om zijn emoties onder ogen te komen en die weet wat hem pijn doet of wat hem gelukkig maakt.

Een persoon die niet goed communiceert of dit simpelweg niet kan, is een partner die muren optrekt tussen jullie in plaats van deuren te openen. Samenleven is onmogelijk zonder openheid en communicatie. Je moet weten dat je partner zal luisteren naar alles wat je zegt… Groot of klein, dit maakt niet uit. Je moet gehoord en begrepen worden.

3. Iemand die je laat lachen en die je boeit

Verliefd Stel

De gedachte aan die alledaagse daden van vriendelijkheid alleen al laat jou stralen van binnenuit. Een glimlach in de morgen, de belofte van een mooie toekomst. Een blik die precies komt op het moment dat je het nodig hebt om gerust te worden gesteld, een knuffel in de nacht of gelach dat gedeeld wordt tijdens een wandeling in het park.

Dit is iets waar je elke dag aan moet werken. Het gebeurt niet als vanzelf. Je moet je partner echt oprecht gelukkig willen maken. Liefde en respect zijn gebouwd op deze wens en je moet eraan werken om de droom tussen jullie levend te houden, anders kan deze door je vingers glippen. Zonder deze droom vervaagt liefde.

4. Iemand die volwassen, veilig en emotioneel stabiel is

Zoenen

Je weet al dat een onvolwassen of onzeker iemand je waarschijnlijk alleen maar ongelukkigheid zal brengen. Ze zijn vaak wantrouwend of hebben aldoor een laag zelfbeeld.

Dit zijn de ingrediënten voor een giftige relatie, waarin jaloezie en emotionele manipulatie gebruikt worden om je op te sluiten en je wordt gestraft voor alles dat je probeert te doen om de situatie te ontvluchten.

Je ideale maatje is volwassen, zelfverzekerd en emotioneel stabiel. Je hebt namelijk iemand nodig die begrijpt wat empathie is, iemand die weet wat jou pijn kan doen. En met die persoon kun je een gezonde, gelukkige en langdurige relatie opbouwen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.