Voorkom kraaienpootjes met deze natuurlijke producten
Kraaienpootjes zijn fijne rimpeltjes rond de ooghoeken die ontstaan doordat de huid voortdurend wordt uitgerekt bij het maken van verschillende gezichtsuitdrukkingen, alsook doordat het collageen- en elastinegehalte in de huid geleidelijk aan afnemen. Voorkom kraaienpootjes met de natuurlijke producten die we in dit artikel zullen toelichten.
De verschijning van deze rimpeltjes is een veelvoorkomend teken van veroudering, maar ze kunnen ook vroegtijdig verschijnen als gevolg van een overmatige blootstelling aan de zon en gifstoffen en slechte eetgewoontes.
Hoewel het geweldig is dat kraaienpootjes geen risico vormen voor je gezondheid, gaan een hoop mensen alsnog op zoek naar manieren om deze lijntjes minder zichtbaar te maken, simpelweg omdat ze ze niet aantrekkelijk vinden.
Het probleem is echter dat de meeste middeltjes en commerciële crèmes die hiervoor verkrijgbaar zijn erg duur zijn en dat niet iedereen het zich dus kan permitteren om ze regelmatig aan te schaffen.
Gelukkig bestaan er ook natuurlijke ingrediënten die, dankzij de eigenschappen die ze hebben, gebruikt kunnen worden als cosmetische verjongingsmiddeltjes om de zichtbaarheid van kraaienpootjes te verminderen.
Hieronder delen we de zes beste ingrediënten om in je dagelijkse schoonheidsroutine op te nemen.
Je zal er werkelijk dol op zijn!
1. Voorkom kraaienpootjes met eiwit
Eiwit is een natuurlijk ingrediënt dat dankzij het vermogen om de huid te reinigen en egaliseren, al tientallen jaren wordt gebruikt als alternatief voor commerciële cosmetica.
Daarnaast bevat eiwit essentiële aminozuren en vitamines en mineralen die een beschermend laagje creëren tegen cellulaire beschadiging. Daarom is dit ingrediënt ook zo’n geweldig middel om de vroegtijdige verschijning van rimpels tegen te gaan.
Hoe gebruik je eiwit?
- Klop het eiwit op tot het een schuimige consistentie heeft.
- Maak je gezicht schoon en breng het opgeklopte eiwit vervolgens aan op de buitenhoeken van je ogen en je jukbeenderen.
- Laat het vijftien tot twintig minuten zijn werk doen en spoel het dan af met koud water.
2. Voorkom kraaienpootjes met melk
Het melkzuur dat melk bevat is geweldig om veroudering tegen te gaan, doordat het dode huidcellen verwijdert en huidvlekken kan elimineren.
De eigenschappen die melk heeft reguleren de collageenproductie en hebben een verstevigende werking die de zichtbaarheid van kraaienpootjes kan helpen te verminderen.
Hoe gebruik je melk?
- Zet een kleine hoeveelheid melk in de vriezer totdat het vrij koud is geworden. Gebruik het vervolgens om over de huid rondom je ogen te wrijven.
- Laat de melk vijftien minuten op je huid zitten en spoel het dan af.
- Doe dit voor de beste resultaten elke avond.
Lees ook: De verborgen kwaliteiten van melk
3. Voorkom kraaienpootjes met papaja
Een masker van papaja is een geweldige vervanging voor commerciële anti-rimpelcrèmes, doordat het in staat is om de zichtbaarheid van fijne lijntjes rond je ogen aanzienlijk te verminderen.
Deze vrucht bevat enzymen en antioxidanten die de huid egaal maken en het verlies van elastine en stevigheid tegengaan.
Hoe gebruik je papaja?
- Pureer een schijfje rijpe papaja en breng deze puree vervolgens aan op de huid rondom de buitenste hoeken van je ogen en je jukbeenderen.
- Laat het masker dertig minuten zitten en spoel het dan af met koud water.
- Gebruik dit masker minstens drie keer per week.
4. Voorkom kraaienpootjes met wonderolie
Hoewel wonderolie vooral bekend staat om de voordelen die het biedt voor de haargroei, is het ook handig om te weten dat dit tevens een geweldig middeltje is om de zichtbaarheid van fijne lijntjes als kraaienpootjes te verminderen.
De natuurlijke vetzuren die wonderolie bevat, alsof ook de verzachtende eigenschappen die het heeft, kunnen de huid diep vanbinnen voeden en een versleten uitstraling verminderen.
Hoe gebruik je wonderolie?
- Doe een paar druppeltjes wonderolie op je vingertoppen en wrijf hiermee over je kraaienpootjes.
- Spoel de olie niet af. Doe dit iedere avond voor het slapengaan.
5. Voorkom kraaienpootjes met aloëvera
De gel die de aloëveraplant bevat kan gebruikt worden als een natuurlijke crème die de huid hydrateert en stevig houdt, waardoor het tevens goed is om de verschijning van vroegtijdige tekenen van veroudering te verminderen.
Aloëveragel bevat vitamines, mineralen en antioxidanten die een beschermende barrière creëren tegen de gevaarlijke effecten van vrije radicalen.
Hoe gebruik je aloëveragel?
- Schraap de gel uit een aloëverablad en wrijf dit in de huid rondom je ogen, totdat de gel volledig door de huid geabsorbeerd is.
- Laat de gel vervolgens twee uur op je huid zitten en spoel het dan af.
- Doe dit twee à drie keer per week, bij voorkeur in de avond.
6. Pepertjes
Pepertjes zijn zonder twijfel een van de gunstigste natuurlijke middeltjes voor de gevoelige huid rondom je ogen.
De hoge concentratie water helpt, samen met de antioxidanten en mineralen die pepertjes bevatten, om verslapping, rimpels en wallen tegen te gaan.
Hoe gebruik je pepertjes?
- Verwerk een pepertje in de blender tot deze geheel gepureerd is en zet de puree vervolgens in de koelkast.
- Laat de puree twee uur afkoelen. Breng het dan aan op de delen van je huid die je wilt behandelen.
- Laat de puree twintig minuten zijn werk doen en spoel het dan af.
- Doe dit iedere dag, bij voorkeur vlak voor het slapengaan.
Ben je op zoek naar het ideale middeltje om kraaienpootjes en fijne lijntjes te voorkomen? Probeer dan eens een van de huismiddeltjes die we hierboven hebben besproken. Neem deze op in je dagelijkse schoonheidsroutine, zelfs als je huid er al geweldig uitziet.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- González Minero, Francisco José, & Bravo Díaz, Luis. (2017). Estudio botánico y farmacéutico de productos con aplicación en cosmética y cuidado de la piel. Ars Pharmaceutica (Internet), 58(4), 175-191. https://dx.doi.org/10.4321/s2340-98942017000400005
- Pérez Álvarez, Sandra, Ávila Quezada, Graciela, & Coto Arbelo, Orlando. (2015). El aguacatero (Persea americana Mill). Cultivos Tropicales, 36(2), 111-123. Recuperado en 11 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0258-59362015000200016&lng=es&tlng=es.
- Sandoval, Miguel, Lazarte, Karen, & Arnao, Inés. (2008). Hepatoprotección antioxidante de la cáscara y semilla de Vitis vinifera L. (uva). Anales de la Facultad de Medicina, 69(4), 250-259. Recuperado en 11 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1025-55832008000400006&lng=es&tlng=es.
- Sayar, Romina. (2016). Valor nutricional de un gran alimento. Diaeta, 34(154), 34. Recuperado en 11 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1852-73372016000100006&lng=es&tlng=es.
- Somaris, E, Clemente Granados, Quintana, & García-Zapateiro, Luis A. (2017). Propiedades Reológicas de la Pulpa de Papaya (Carica papaya). Información tecnológica, 28(4), 11-16. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-07642017000400003