Voordelen van magnetische wimpers en tips

Magnetische wimpers zijn het nieuwe alternatief om de ogen te verfraaien en een opvallende en indrukwekkende look te bereiken. Het beste is dat ze goedkoop zijn en gemakkelijk aan te brengen.
Voordelen van magnetische wimpers en tips

Laatste update: 24 augustus, 2022

Er is een nieuwe trend op de markt namelijk magnetische wimpers en ze bieden een aantal voordelen. Deze cosmetische procedure kan het volume, de lengte, de hoeveelheid en de kromming verbeteren.

Valse wimpers zijn lange tijd de eerste optie geweest om de ogen te verbeteren, maar veel vrouwen stapten er min of meer van af. Dit komt voornamelijk door de allergieën en infecties die door de lijm worden veroorzaakt die je moet gebruiken om ze aan het ooglid te hechten.

Magnetische wimpers hebben daarentegen geen lijm nodig, omdat ze micromagneten bevatten die aan elk gemagnetiseerd oppervlak kunnen hechten. Lees verder om meer over de nieuwe mode te weten te komen die er is om te blijven.

Wat zijn magnetische wimpers?

Vollere wimpers met nepwimpers

Ze zijn in feite een strook haar, natuurlijk of synthetisch, samengesteld uit twee of vijf rechthoekige micromagneten waarmee ze zich aan een gemagnetiseerd oppervlak kunnen hechten.

Net als bij de vorige cosmetische opties, kun je de lengte en dikte van de strip kiezen. Op dezelfde manier kunnen magnetische wimpers zich gemakkelijk aan elk oog aanpassen, ongeacht de vorm of grootte.

Hoe ze aan te brengen

Magnetische wimpers bevestigen is een eenvoudig proces, maar vereist geduld. Het is eigenlijk alleen maar een kwestie van oefenen. Er zijn momenteel voor het aanbrengen twee procedures:

 • De eerste is om twee stroken magnetische wimpers te gebruiken en deze aan de natuurlijke wimpers te bevestigen. Met andere woorden, je eigen wimpers komen tussen de twee magnetische strips terecht.
 • De tweede is om een magneet met gel-eyeliner aan te brengen en vervolgens de wimperstrip erop te plaatsen.

Het proces is nog eenvoudiger als het om het verwijderen ervan gaat. Het enige dat je hoeft te doen, is de stroken met je vingers te verwijderen. Berg ze vervolgens op om ze later opnieuw te gebruiken.

Magnetische wimpers met twee rijen

Deze variant bestaat uit twee haarstroken met voor elk oog micromagneten (Spaanse link). Ten eerste plaats je de bovenste strip bovenop het ooglid. Vervolgens plaats je de onderste strip en verbind je deze met de bovenste wanneer deze is bevestigd, waarbij je je natuurlijke wimpers in het midden omsluit.

Deze procedure kan inderdaad vervelend zijn, maar er is een hulpmiddel om het gemakkelijker te maken: een magnetische pincet. Hiermee kun je de strips op de magneten plaatsen om ze op het oog te plaatsen.

Voordelen van magnetische wimpers

Magnetische wimpers hebben in vergelijking met andere producten op de markt meerdere voordelen (bijv. wimpers en hairextensions). Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Ze hebben geen lijm nodig, mensen die geen wimperproducten gebruiken vanwege de schade of allergieën veroorzaakt door de lijm (Engelse link), kunnen deze met magneten veilig gebruiken.
 • Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. Terwijl gewone valse wimpers en extensions een techniek en hulpmiddelen vereisen voor hun toepassing, vereisen magnetische wimpers geen voorafgaande training en alles wat je nodig hebt zijn je vingers. Nee, je hoeft geen professional in te huren.
 • Natuurlijke uitstraling. Hoeveel mensen heb je met wimperproducten gezien die in plaats van hun uiterlijk te verbeteren, ze er kunstmatig uit laten zien? Met magnetische wimpers kun je dat vergeten.
 • Ze zijn in vergelijking met de service van het aanbrengen van wimperextensions zuinig.
 • Je kunt ze ongeveer 20 keer hergebruiken.

Veilig gebruik

Magnetische pincet

Het gebruik van magnetische producten veroorzaakt geen oculaire interferentie, maar het is van het grootste belang om van je allergieën en gevoeligheden op de hoogte te zijn. Het juiste gebruik verlengt bovendien de levensduur van je wimpers. Hier zijn enkele tips om bij magnetische wimpers rekening mee te houden:

 • Deel ze niet met andere mensen, aangezien ooginfecties zoals conjunctivitis, op die manier overgebracht kunnen worden.
 • Bewaar de wimpers op een gesloten plaats, uit de buurt van stof en vocht.
 • Je kunt na het aanbrengen van de wimpers oogmake-up of mascara gebruiken, maar niet eerder.
 • Was je handen om ooginfecties te voorkomen.
 • Reinig ze na elk gebruik met micellair water om make-up en stof te verwijderen.
 • Gebruik geen magneetwimpers als je een ooginfectie hebt, omdat deze je ogen verder kunnen irriteren.
 • Het aanbrengen van wimpers in een hectische omgeving kan ervoor zorgen dat ze niet goed hechten of zelfs tot letsel leiden.
 • Gebruik geen wimpers tijdens een MRI, want deze procedure is op een krachtige magneet gebaseerd die ze eraf zou kunnen trekken.

Magnetische wimpers zijn herbruikbaar en vervuilen minder

Over het algemeen zijn magnetische wimpers een uitstekend herbruikbaar, kosteneffectief en tijdbesparend alternatief voor valse wimpers en extensions.

Tot slot, zoals we hierboven al zeiden, heb je voor dit soort wimpers geen lijm nodig, maar je moet wel aan de aanbevelingen voor gebruik voldoen. Volg daarom de instructies op de verpakking om infecties te voorkomen.

Met deze tips kun je zelfs de levensduur van de magnetische wimpers tot wel 30 keer verlengen. Houd er rekening mee dat ze geduld en een vaste hand vereisen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Galvis-Ramírez V, Tello-Hernández A, Álvarez-Osorio L, Rey-Serrano J. Prevalencia de infección por Demodex folliculorum en pacientes que acuden a consulta general de oftalmología. Rev. salud pública. 2011. 13 (6): 990-997.
 • Navarrete-Rodrígueza E, Sienra-Mongeb J, Ureña-Ortiza R. Alergia Ocular. Rev. Fac. Med. 2018. 61 (3): 1-10.
 • Ramírez O, Novo Torres A, Volpe Ch. El ojo hermoso. Cir.plást. iberolatinoam. 2007. 33 (2): 79-90.
 • Pérez-Alcázar G. Imanes permanentes: características, aplicaciones y futuro. Rev. Acad. Colomb. Cienc. Ex. Fis. Nat. 2016. 40(155):221-233.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.