Maak zelf micellair water: geweldig voor de huid

Maak ’s ochtends gebruik van micellair water om de huid te reinigen van zweetrestanten en gifstoffen. Micellair water is een ideale, verfrissende toevoeging aan je dagelijkse huidverzorging.
Maak zelf micellair water: geweldig voor de huid

Laatste update: 04 oktober, 2018

Heb je weleens eerder van micellair water gehoord? Het is een van de nieuwste producten op het gebied van cosmetica en begint al snel een onmisbaar element te worden in de schoonheid- en make-uproutines van meerdere mensen. Als je nog nooit van dit product hebt gehoord, maak je dan maar geen zorgen – in dit artikel zullen we je namelijk voorzien van alle nodige informatie over micellair water en zullen we je zelfs vertellen hoe je het zelf thuis kunt maken. Door dit nieuwe schoonheidstrucje dagelijks te gebruiken, zal je weerspiegeling nog stralender zijn.

We zijn er zelfs zeker van dat je helemaal laaiend zult zijn over micellair water. Het is namelijk geweldig voor de huid!

Wat is dat toch allemaal over micellair water?

Water in Gezicht

Als het aankomt op het reinigen van de huid of het verwijderen van make-up heb je waarschijnlijk al van alles geprobeerd. Van verschillende soorten zeep tot gels tot verschillende soorten schuim… maar welk product heeft je huid eigenlijk ooit echt goed en diep gereinigd van alle onzuiverheden?

Er blijven altijd wel wat restjes achter. Daarnaast is het zelfs zo dat de structuur van je huid na het gebruiken van sommige van dit soort producten alles behalve gewenst is.

Wat kan er dus beter zijn dan simpelweg wat water om de huid te reinigen en verzorgen en make-up te verwijderen? Lees hieronder welke geweldige dingen micellair water allemaal voor je kan doen.

Het is reinigend, verfrissend, egaliserend en vochtinbrengend

Micellair water bestaat uit enkel natuurlijke ingrediënten, die niet alleen een reinigende werking hebben op de huid, maar ook kalmerend en vochtinbrengend zijn. Mensen die dit product dagelijks gebruiken zien dat het geweldige resultaten oplevert. Dit zorgt ervoor dat micellair water een onmisbaar middel wordt voor veel vrouwen.

Hoe gebruik je het?

 • Micellair water van goede kwaliteit is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de meeste reinigingsmelken, niet te romig of te vettig. Het is juist erg dun en verfrissend. Gebruik micellair water door er een beetje van op een watje te doen en hiermee het gezicht te reinigen.
 • Deskundigen op het gebied van schoonheid raden aan micellair water ’s ochtends te gebruiken, net nadat je bent opgestaan. Op deze manier verwijder je namelijk vettigheid die zich wellicht gedurende de nacht op de huid heeft verzameld en bereid je de huid voor op het aanbrengen van je dagelijkse make-up.
 • Je kunt ook een klein flesje micellair water meenemen in je tas, zodat je het op elk moment kunt gebruiken, wanneer je bijvoorbeeld net klaar bent in de sportschool of wanneer je je gezicht gewoon wat wilt verfrissen en ontspannen. Dit kan erg aangenaam zijn. Maar micellair water is ook een erg goed middel om voor het slapengaan je make-up mee te verwijderen. Met slechts een paar vegen kun je de huid al reinigen van onzuiverheden en egaliseren. Er zijn maar een paar seconden voor nodig, maar het kan echt wonderen verrichten als je micellair water toevoegt aan je dagelijkse huidverzorging.

Misschien ook interessant om te lezen:

Zo ontcijfer je de berichten van je huid

Hoe maak je zelf micellair water?

Waterdruppel

Ingrediënten

Met deze hoeveelheden kun je ongeveer een half kopje micellair water maken. Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

 • 90 ml rozenwater. Rozenwater is verkrijgbaar bij de meeste reformwinkels. Het is zeker niet moeilijk te vinden en ook niet al te duur. Als je echter weet je hoe zelf rozenwater kunt maken, is dit natuurlijk altijd beter.
 • 3 ml wonderolie. Wonderolie is verkrijgbaar bij de meeste reformwinkels. Het is het beste om gesulfateerde wonderolie te kopen. Deze variant is namelijk oplosbaar in water en kan daardoor de goede eigenschappen van micellair water versterken. Wonderolie is erg effectief en handig voor uitwendig gebruik. De olie is zelfs in staat het gezicht te reinigen van moeilijk te verwijderen make-up, zoals waterproof mascara.
 • Vitamine E. We hebben het al meerdere malen gehad over de voordelen van vitamine E. Zo kan deze vitamine het verouderingsproces tegengaan door de huid, haren en nagels te voeden en herstellen. Het is dus zeker geen slecht idee om wat vitamine E-capsules te kopen bij de apotheek. Je kunt deze capsules op verscheidene manieren gebruiken. Voor dit recept heb je slecht 20 druppels nodig.
 • 5 ml etherische rozenbottelolie. Dit is echt een geweldig product! Rozenbottelolie is namelijk in staat de huid te herstellen, verzorgen, hydrateren en egaliseren. Het is altijd handig om wat rozenbottelolie in huis te hebben. Rozenbottelolie is niet overdreven duur en kan, net als de andere ingrediënten in dit recept, op meerdere manieren worden gebruikt.
 • Een glazen fles met een inhoudswaarde van 150 ml. Deze fles heb je namelijk nodig om het micellair water in te bewaren. De fles is precies groot genoeg, zodat hij ook gemakkelijk in je handtas past.

Hoe maak je micellair water?

Gezonde Huid

Dit is het makkelijkste gedeelte van het recept. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten met elkaar te vermengen in de glazen fles. Dankzij de wonderolie zullen alle ingrediënten goed met elkaar verenigen. En maak je geen zorgen als het mengsel een gele gloed krijgt, want dit komt namelijk ook door de olie.

Je zult merken dat micellair water een erg aangename geur heeft. Hoe vaker je dit middel gebruikt, des te belangrijker het voor je zal worden bij je dagelijkse schoonheidsbehandeling. Gebruik micellair water als volgt:

 • Schud de fles goed door elkaar en doe vervolgens enkele druppels op een watje.
 • Breng micellair water ’s ochtends aan op je gezicht voordat je je make-up opdoet en gebruik het ’s avonds om make-up (resten) en onzuiverheden te verwijderen. Het is erg handig om mascara en andere oogmake-up mee te verwijderen, net als lippenstift. Je gezicht zal grondig schoon zijn.
 • Gebruik micellair water op elk willekeurig moment gedurende de dag wanneer je gezicht moe of erg warm aanvoelt. Je kunt het zelfs bewaren in een klein spuitflesje om het gebruik buiten de deur makkelijker te maken. Micellair water is simpelweg fantastisch! 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Katime, I., Quintana, J., & Villacampa, M. (2003). Micelas. Revista Iberoamericana.
 • Del Monte Martínez, A., González Bacerio, J., Romero del Sol, L., Aragón Abreu, C., Vega Villasante, F., Nolasco Soria, H., & Díaz Brito, J. (2009). Extraction systems for isolating esterases having interfacial adsorption. Revista Colombiana de Biotecnología; Vol. 11, Núm. 1 (2009); 7-16 1909-8758 0123-3475.
 • Carmona, F. C., & Claramunt, E. M. (2002). Viscoelasticidad lineal de estructuras líquido-cristalinas de un sistema tensioactivo no iónico nonilfenol etoxilado/agua. Grasas y Aceites : Revista Bimestral de Información Científica y Técnica. https://doi.org/10.3989/gya.2002.v53.i2.299

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.