5 voedingsmiddelen die helpen te stoppen met snurken

· 4 september 2015

Op dezelfde wijze dat we een aantal trucjes kunnen toepassen die kunnen helpen te stoppen met snurken of sommige gewoontes uit ons leven te bannen die het gevolg zijn van snurken, kunnen we ook onze voedingsgewoonten aanpassen om te proberen zoveel mogelijk voedsel binnen te krijgen om deze conditie te verbeteren.

Er zijn een aantal heel effectieve methoden die kunnen helpen om te stoppen met snurken, zoals onder andere neusstrips en medicatie, en ook enkele trucjes die voor een aantal mensen goed werken en een goede oplossing bieden. Maar het is belangrijk om te weten dat er ook een aantal voedingsmiddelen zijn, die deze vervelende gewoonte onder controle kunnen helpen krijgen en zelfs kunnen elimineren.

Honing

honing

Dit is een heerlijke manier om snurken te beëindigen, omdat je het toe kan voegen aan alle drankjes die je gedurende de dag neemt. Honing bevat eigenschappen die ontstekingen tegengaan en het kan helpen de luchtwegen vrij te maken en je zo lekker laten slapen.

Pepermuntthee

Pepermuntthee is heel effectief om te helpen de keel en de luchtwegen in het algemeen vrij te maken, omdat het slijm verwijdert.

Vis

vis

Het eten van vis is heel gezond, dus het zou opgenomen moeten worden in je dagelijkse dieet. Als je meer vis (en wit vlees in het algemeen) eet dan dat je rood vlees eet, zal het ook helpen om met snurken te stoppen. Dit komt doordat het rode vlees en verzadigde vetten spasmen kunnen veroorzaken, die op hun beurt een ontsteking veroorzaken in de neuswegen. Zo verbetert het eten van vis en wit vlees niet alleen de kwaliteit van de slaap, maar het verbetert ook je gezondheid in het algemeen.

Olijfolie

Dit is de beste olie om te gebruiken die er maar is, omdat het een minimaal aantal verzadigde vetten bevat. Het is een natuurlijke ontstekingsremmer en dus verbetert olijfolie de kwaliteit van de slaap door snurken te voorkomen.

Sojamelk

sojamelk

Het wordt aangeraden om gewone melk (koemelk) te vervangen door melk gemaakt van sojabonen, omdat koemelk meer slijm produceert in het keelgebied, wat snurken verergerd.

Onthoud dat…

Als je deze voedingsmiddelen op kunt nemen in je dagelijkse eetgewoonten, zal de kwaliteit van je leven er zeker op vooruit gaan, doordat je iedere nacht heerlijk zal slapen. Ook de mensen om je heen zullen hier voordelen aan beleven, omdat gewoonlijk ook de partner die naar het gesnurk moet luisteren eronder lijdt en die nu ook weer lekker door kan slapen.