5 voedingsmiddelen die helpen om op te houden met snurken

Naast trucjes toepassen die kunnen om op te houden met snurken, kunnen we ook onze voedingsgewoonten aanpassen om deze conditie te verbeteren.
5 voedingsmiddelen die helpen om op te houden met snurken
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Geschreven en geverifieerd door de arts Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Laatste update: 24 augustus, 2022

We kunnen een aantal trucjes toepassen die kunnen helpen om op te houden met snurken of sommige gewoontes uit ons leven te bannen die het gevolg zijn van snurken.

Er zijn een aantal heel effectieve methoden die kunnen helpen om te op te houden met snurken, zoals onder andere neusstrips en medicatie.

Maar het is belangrijk om te weten dat er ook een aantal voedingsmiddelen zijn, die deze vervelende gewoonte onder controle kunnen helpen krijgen en in sommige gevallen zelfs kunnen elimineren.

Onthoud dat het verband tussen voeding en snurken slechts beperkt onderzocht is en dat je deze informatie met een korrel zout moet nemen.

Ontdek deze voedingsmiddelen die helpen om op te houden met snurken

1. Honing

honing

Dit is een heerlijke manier om snurken te beëindigen, omdat je honing toe kan voegen aan alle drankjes die je gedurende de dag neemt. Honing bevat eigenschappen die ontstekingen in de luchtwegen zouden tegengaan.

2. Pepermuntthee

Pepermuntthee zou heel effectief zijn om te helpen de keel en de luchtwegen in het algemeen vrij te maken.

3. Vis

vis

Vis wordt als heel gezond beschouwd, dus neem vis op in je dagelijkse dieet. Als je meer vis (en wit vlees in het algemeen) eet zou dat helpen om met snurken te stoppen.

Zo verbetert is en wit vlees niet alleen de kwaliteit van de slaap, maar het verbetert ook je gezondheid in het algemeen.

Dit komt omdat vlees en verzadigde vetten volgens sommige mensen spasmen kunnen veroorzaken. Die veroorzaken op hun beurt een ontsteking in de neuswegen. Dat lijkt echter nog niet wetenschappelijk te zijn bewezen.

4. Olijfolie

Dit is de beste olie om te gebruiken die er maar is, omdat het een minimaal aantal verzadigde vetten bevat. Het is een natuurlijke ontstekingsremmer en dus verbetert olijfolie in sommige gevallen de kwaliteit van de slaap door snurken te voorkomen.

5. Sojamelk

sojamelk

Het wordt aangeraden om gewone melk (koemelk) te vervangen door melk gemaakt van sojabonen, omdat koemelk meer slijm produceert in het keelgebied, wat snurken verergerd.

Conclusie

Je levenskwaliteit er misschien op vooruit gaan met deze voedingsmiddelen doordat je iedere nacht heerlijk zal slapen.

Ook de mensen om je heen zullen hier voordelen aan beleven, omdat gewoonlijk ook de partner die naar het gesnurk moet luisteren eronder lijdt en die nu ook weer lekker door kan slapen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Pandya, C., & Guilleminault, C. (2014). Snoring. In Encyclopedia of the Neurological Sciences. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-385157-4.00577-7
  • Ulualp, S. O. (2010). Snoring and obstructive sleep apnea. Medical Clinics of North America. https://doi.org/10.1016/j.mcna.2010.05.002
  • Dobrosielski DA, Papandreou C, Patil SP, Salas-Salvadó J. Diet and exercise in the management of obstructive sleep apnoea and cardiovascular disease risk. Eur Respir Rev. 2017;26(144):160110. Published 2017 Jun 28. doi:10.1183/16000617.0110-2016

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.